CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

February 20, 2011

in my 38 weeks!

Sekarang pukul 2:00am.
19hb February,2011 - hari Ahad.
Sunyi aje malam ni. Kat sebelah, my the other half tengah lena dihayun mimpi. Tade buai2 mimpi dah. Kalau tido mati camni, mmg dihayun mimpi...haih

Eh2, saye dah 38 minggu lah! Genap 38 minggu hari ini! Wah........EXCITED :) perasaan sgt bercampur2 ye. Sedih sebab dah hujung2 pregnancy, tapi sgt teruja utk tgk sendiri ciptaan DIA utk saye dan suami :)

same mcm bakal ibu yg lain, saye pun ade mcm2 yg bermain dalam fikiran...haha dan bila tade org pulak, akan selalu mengelamun serta berangan mcm ade anak depan mata...hahaha

setakat bercakap sorang2 dengan perut sendiri itu bukan 1 perkara ganjil dah. sebab hari2 mesti bercakap dan beremosi sikit....cakap2 mcm "hello baby, good morning, jom mandi same mummy! yey~!" huhuhuh dan beremosi adelah seperti "ala...jgn laa tendang2, jap lagi mummy makan laa...boss mummy ni sengal kasi mummy keje byk..." ooopsss hahahha :)

Tiap2 hari juga akan berfikir pasal rupa baby sendiri lalu diterjah bertubi2 oleh soalan2 seperti :
1. mata die nanti ikut siape ye? - kalau saye kecik, suami kecik jugak...kalau Wan die, alamak..sepet! hahaha Lalu bila ternampak anak cina yg mata mcm mengkonfiuskan sebab nak kate tido bukan, nak kate jaga nape takde mate terbukak...hahaha terus mcm terfikir...jgn laa sepet camni...nanti aku sendiri konfius anak aku tido ke dah bgn..kuikuikui~

2.Hidung die ikut siape pulak? - *terus pandang cermin* - ok takyah ikut mummy lah, nanti mcm terlebih baking powder...*pasrah* Ikut aje lah daddy *mengalah lah sekali..biase dah menang..* konon..

3.mulut?? - ikut mummy lah...hahaha *semua ikut mummy!!*

Kalau borak dgn husband pasal benda camni, dia akan cakap.."aik, semua nak ikut B dah mane yg ikut Abg?" dan jawapan saye pada soalan itu adalah "mestilah! Siape yg mengandung sekarang??" conversation end there...ngeeee

Org kate, anak lelaki pertama akan lebih kepada rupa ibu, dan anak perempuan pertama akan lebih kepada muka ayah. Hehehe betul ke? Kalau mcm tu ade harapan lah baby saye muke mcm saye...wah! hehe berangan terlebih nih.

ok dah. Sile lah tgk gambar pulak. selame seminggu kebelakangan ini, saye mengalami 2 masalah:
1. Tidak dapat tidur malam. Paling awal tido pukul 430am...dah habis awal tau...kebiasaannye pukul 530am..dan sejam lepas tu haruslah dah bgn nak pegi keje bagai...akibatnye, tuhan saje yg tau betapa keje di ofis jd sgt tak teratur dan sgt byk pending sebab mengantuk dan tak boleh fokus...Oh sgt benci! Sebab kat belakang kepala saye ade cctv. Dan screen cctv tu pulak ade dlm bilik CEO...*aku pasti dah terkantoi byk kali membuta depan pc...adekah show cause letter utk aku akan menyusul?* adoih!

Baby dalam perut sgt active malam. Active yg melampau. Tak seperti waktu pagi. Dia byk tidur dan rehat2. Hanya akan tendang bila lapar aje. kalau makan, setel lah mmg diam sediam2nye sampai lah malam pukul 11pm. Hah..mule dah die menari tarian naga...juga menari tarian singa..dan tarian2 lain... Sampai saye pun rase nak join menari mcm dia. Sebab STRESSSSSSS~ sekarang dah takut, adekah bile lahir pun mcm ni? akan tidur siang aje dan malam takkan tido2 sampai subuh..*jangan kau buat pasal.Mummy ikut time Malaysia bukan Amerika Latin okeh!*

2. Water Retention - atau dikenali sebagai EDEMA atau nak senang, kaki bengkak....
helo, kaki saye yg kanan tu..bukan kiri..kiri tu tak mengalami EDEMA. Die mengalami penyakit kaki berbulu lebat sejak azali. Sekian!

Hah, ngeri? ok sgt ngeri sebab bila jalan, terase kaki sendiri bergetar mcm bawa 2 gelen air dalam tu..aiyyoooo...dah cuba mcm2 seperti tido tinggikan kaki dan juga hubby pun tolong urut kaki selalu, namun tiade terkesan ye. Makin besar lagi ade..cemane? sampaikan nak menghayun kaki sendiri nak berjalan pun rase mcm mengangkat kayu balak dgn kaki...lalu kesimpulannye saye berjalan selalu seret aje. Sebab tak larat. Lagipun, tapak kaki sgt sakit mcm lebam....rase lebam..bila jalan sgt nyilu :(

oklah..itu saje yg bermasalah. Lain2 tade. Sekarang mari lah menanti same membilang hari bile nak bersalin. Ade 2 weeks from now. Tapi mcm terase dia akan keluar agak awal. Cuma tak tahu bile. I'm on leave starting next week... weeeehoooooo~ dan bercadang utk duduk rumah dan membuat senaman ibu mengandung yg ringan waktu pagi dan malam *macamlah bgn pagi...* hahahaha

ok guys! next entry kemungkinan adelah entry yg saye sudah bersalin...*biasela...malas betul kebelakangan ni.eceh*

Assalamualaikum! tata

15 ideas:

Saed Ramadhan

tembamnya kaki ko, selamat melahirkan anak k

AiniQMY

Ed, adekah itu kata2 manis menggantikan perkataan gemok? hahahaha

Diella Mustafa

Kalo tgk kaki je mmg xsangka tu kaki ko.haha.

cida

alahai.. comey jek aku nengok kaki mak buyung.. hehe xlama dah aini, da kuar baby nnti mst kaki tu jd kurus balik. yey!

take cr laling :)

wannie7984

weeehhhhhooooo..excited!!can't wait to see Aini junior..bertambah sorg lg anak sdara yg akn panggil sy Maklong Money :P

AiniQMY

Dil: ahaha..mintak2 laaa aku dapat kaki aku balik pasni weh..huhu

cida dalin: heheh sedang sabar menanti ni..aunty cida pun tggu ye! cepat laa kawen aunty cida oi...

maklong: hah...ni wan jr ni......

Mrs.Qarlista

ya rabbi..camtu rupenye edema ye. huuu..tataula pulak gitu rupenye..nad pun dah mule kembang2 kaki bile duduk atau berdiri lame sangat.


aini, take care, k..:P

AiniQMY

hehe ye..camtula..bile dah kronik lagi lah..adeh! seb bek dah tak lame sgt dah..ermmmm.. :D

take care jugak ye.... :D

shaLiciOus

CONGRATS! HOPE EVERYTHING WILL BE OKAY!

puan nurul

terasa seram plak tgk pic kaki tu~~ adeh, sdiri rs ngilu

AiniQMY

sha: tenkiu2!! :D amin..

nurul: hehe...lagi seram kalau tu adelah kaki sendiri..sebab buku lali dah hilang..wahahaha :) plus mcm same besar aje dari bawah betis ke hujung kaki...segiempat..huhu

Cik Puan Fara

wahhh bengkak betul.. sakit e?h

AiniQMY

sakit jugak..nk jalan..nak duduk..kalau org terpijak lagiiiiii lah!! huhu

Sal Abdul Rahman

ainiQ, congrats yer dh selamat bersalin ;)

s.u.h.a

tahniah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...