CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 21, 2010

Bride's Journey Begins : Make Up

Hah! Make up!!!! Macam biase, semua pengantin nak muke dia jd cantik, tiba2 cantik, tiba2 menarik, tibe2 ade bibir seksi? Oh?? Tibe2 ade mata redup..*selama ni mata sgt daring* hahahahahaha semua TIBA2!! haha so, who is gonna be the god mother or angel yg akan transform pengantin jadi Bidadari *konon,muke mcm jamban tak siap, bidadari kate kau*..The answer is, your Make -Up artist or Mak andam.. tak kisah lah which one u choose ok..asalkan u confident with them, then ok lah..Kot..heheh :D

So sebagai bride to be lagi seminggu lebih aje ni, aku pun same menggelupur sikit cari make-up artist utk konon2 buat muke aku jd meletop! oh? jgn2...jgn meletop...nanti hitam..ekekkekeke secara serious nya kan, teringin sgt nak tgk kat cermin (after make over) then cakap.. "oh my god, ni aku ke..." dgn nada riang ok..bukan sebab muke aku jd mcm pondan siam or whatever..haih! Ok, yg penting teringin sgt! Kata kunci hari ini ade lah TERINGIN.

After surfing2 lah kan, biase lah, pengantin berbudget ciput mcm aku, harus servey mcm nak rak, sebab nak cantik, tapi taknak mahal..(apekah??) but, kite hanya merancang, tuhan menentukan..oh?? *yela tu padahal ko yg nak sgt jd mcm siti nurhaliza masa bersanding* i end up chose make up artist below utk nikah and reception. Harga both of them mcm langit dan bumi...1 is affordable, another is really not in my budget, but i nak dia jugak! hahahahaha

Make - up for Solemnization (30th April,2010):
Mula2, really2 dah out of idea, dan menggeluur sebab takde sape nak make  up masa nikah. Serious! Mula2 my officemate ada bg number make up artist ni, Aida nama dia. But, i tak call2 Aida ni until 1 day aku call tak dapat2.. *sigh* After mintak idea my besties Nani, dia cadangkan nama2 yg hehe, i tak mampu bayar lah pulak. Hahaha sedey giler, but their make up mmg fantastic cuma duit aku yg tak fantastic weh! Then, borak dgn ex-officemate yg giler, Reen, terus dia kasi link2 make-up kat aku....ape lagi...zaaaaass la...msg2 few name and i got 1, thanks Si Giler, Reen. heh~!

Her name is Diyana Shukor, if not mistaken dia owner Butik Bisik-Bisik Design. Ni antara hasil kerja dia: Sila lah lihat ok.. :

Ini lah dia. For those yg nak tgk blog dia klik pada nama dia kat atas ok!

Dan, hasil kerja dia, sile tgk kat bawah ni pulak..or boleh tgk kat blog ada lagi byk :

Make up nikah


Make up berinai

Ok lah kan? Harga ok lah. Actually ok, serious. But jgn lah harap below RM100 pulak. Tak dapek la kot. Hahaha..Anyway, aku nak make up nikah ni simple. Sebab nikah kan..takyah laa muka mcm udang celup tepung..Oh? Tepung gomak laaa, ahahaha nanti future husband aku nak ciom dahi melekat semua make - up kat mulut die..hahaha *ok, melampau* ala kadar je make up aku nanti..kite tgk outcome mcm mana k!

Make - up for Reception (1st May,2010):

This make - up artist was introduced to me by my BFF Nani. She said, if i wanna look good, this guy can help me out seriously..hahaha aku pun terus bukak fesbuk dia, add dia, and tgk gambar2 hasil make - up dia. Ok, meletop..hahahaha mmg padan dgn harga pun.Sebab dia make - up flowless ye! Thanks to Bff Nani sebab suggest Najeeb, cousin dia ni, hope his touch on my face will come out FANTASTIC! *wink*wink*

His name is Najeeb Azami. He owned his very new launched (semalam launched, with Fazura as his model tak silap) Luscious by Najeeb. Sile klik pada nama tu utk ke website tersebut ye. Then, he was in TV3, Wanita Hari Ini, few weeks back utk segment Make - up. And plus, dia Duta Shu Uemura, awarded on July, 2009 onward. Boleh tgk Facebook dia for more detail ok. *eh,dah mcm mempromote Najeeb tak pasal2* hahahah
The guy dalam big screen tu adalah Najeeb

Dan hasil kerja dia adalah seperti dibawah *haha skemanya ayat*:

This is the one yg i hearted much! adoi..cantik nya!


Antara make up pengantin yg Najeeb done. Well-well-well DONE!


This girl mmg dah naturally cantik, with a simple make - up, she look extremely gojes!

Haa, that is it. So mcm mana? Ok ke, for those yg pernah ada pengalaman with these 2 make-up artist, sila laa bg komen ok. Yg memberangsangkan please, coz i already paid them. *jgn kau nak bg aku menanges ditengah malam kerisauan!*

Sekian utk berita 3:30am oleh seorang budak (bakal pengantin) yg baru terkena ruam diseluruh badan akibat alergic for the 1st time in her life! Mencinye!

p/s: Teknik make up yg betul yg sebenarnya akan buat muka pengantin akan outstanding. Tak semua make up artist pandai olah muke pengantin. Tak semua pengantin dah semulajadi cantik. So, as pengantin, pilihlah make up artis yg tak cepat putus asa nak mencantikkan muka kita, dan kene survey betul2 until puas hati. Mahal tak semestinya cantik. Murah tak semestinya buruk. Hehehehe *nak cakap lagi tapi badan gatal2* huhu tata!

9 ideas:

Nurul Fazreen

jgn nak ym2 aku meroyan lg x dpt itu x dpt ini..da tgl semggu lbh je pon nak kawen nyerr..

hana yoriee

waahh..najeeb azami..ini satu nama baru bg hana..nnt after seminggu dr skrg nak tgk u update mekap dr dia..i mean after u kawen..hihi..boleh?buat review tau.actually nak juge tau price dia..boleh sharing? =)

AiniQMY

Reen:
hehehe..yela2..tapi kan...kasut tak dapat lagi..cane? ;P help~~!!

Hana:
boleh je share price die...hana tgk hasilnya dulu ok! if hana suka, inform me, i send you email.. :)

hana yoriee

oraits dear..saya tungguuuu..saya pule yg excited.. =D

Love Says it All~

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

Nani Jauneh

hi hana, im najeeb cousin.he normally charged rm1200 for one session make-up+hair do.

bff : wahhh, ko tau tak, ada member najeeb monitor ko punye blog ni after ko mentioned luscious by najeeb!woooohooo!keep on promoting baybeh!!

AiniQMY

haha, kamu dah tolong cakap kat hana..aku baru nak suh hana tgk outcome dulu..kuikuikui..

Harus laa..aku promote sebab betul..tak betul tak mau promote. T B2B yg bace rase tertipu pulak..huhu

*berdebar nak tgk ape jd kat muka aku t*

Yanie

babe, i suka najeeb nya makeup babe, my MUA, Kak Sheila Mohamad tu, dlm FB Kak Sheila Najeeb ni selalu makeupkan dia.. Memang very the two-thumbs up tau!! Heh, ni yang tak sabar nak tengok u ni babe!!

AiniQMY

Yanie,
Serious?? ni yg i rase lagi tak tenang ni...ape laa outcome muke i nanti..huuhuhu

Thanks bebe, at least u make me sleep well lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...