CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

December 30, 2009

Bubbye 2009 *waving*


Hye all,



Sedar tak sedar 2009 dah sampai ke hujungnya. Gile lah, cepat kan masa jalan. ape aku nak update kat sini ek? Ok la, biasenye aku akan buat "closing" untuk every year, bukan closing account, buat close story mory aku laa..tapi this year nak start dari ape yeh?



Family come 1st:

Mia familia ade byk yg tukar2 this year. Tgk date kate bawah ni:

April : Majlis Risik aku..

May : Majlis kawen kakak aku..

Julai : Majlis Tunang aku..

Aug : majlis tunang 2 pupu aku.. Echa..

Oct: Majlis tunang Makcik aku..Maksu Hajar

Dec : Majlis Tunang Makcik aku yg lain plak..Maksu Aya..

Pergh....ramai2..padat2...giler ah! Opah mcm biase sangat laa bz. Tak padan dgn umur yg dah meningkat...die kate tahun ni die sweet 17..bhahahahahaha~ *gelakguling* memang lagaknya camtula, asek naik keretapi turun Segamat,naik melaka,naik KL,berulang2... *tabik*. Mama ayah pulak sgt bz masa kakak aku nak kawen. Semua berjalan lancar..alhamdulillah.. sekarang kakak aku dah mengandung, 7 bulan dah kot. So, i hope she will be fine and strong enough at the time of giving birth to my 1st anak buah..heh~ *thinking of nama ape nanti anak buah aku patut panggil aku* Ameer (adik lelaki aku), ermm..tah hape2 tah laaa..last sekali darah aku amat mendidih bile aku dapat tau pointer die...durrgghhhhh!! Lemah otak! ceh... and Anesya, ermm..lagi double entah laaa...asked her to study but she seems like not interested to that.... takleh cakap byk..nanti darah aku naik..mati cepat!

Best Friend:
Tibe2 terus aku teringat yg besday aku belum celeb lagi *sangatmarah*. dah masuk 2010 tau tak! Anyway, kene jugek buat ringkasan pasal munyet2 kesayangan aku ni..start dari :
Emy : She finally got married to Azhan last month. Was with her masa nikah and sanding and masa kat hotel. Memang sgt grand kawin die. Die guna Sonia Sofia as wedding planner. Nanti aku akan buat 1 entry khas pasal Emy, dari mula aku kenal sampai laa die kawin. Quite touching, sebab, as a fren, yg tgk die dgn a'an since 2002 until 2009, the upside down of them..nothing more that i can say, kecuali, Alhamdulillah, aku sgt doakan kamu dapat anak yg cepat dan ramai...i really cant wait to see Emy Jr or Azhan Jr.... love u emy.. :)
Nani : Been with her quite everyday, via phone,fb,sms,chat and more. So, rase mcm i am the most updated pasal this girl...she has been through mcm2 benda kot this year, yg buat die marah, yg buat die menangis, buat die bengang, and buat die happy jugak...... such a tough girl lah...dari Nani jugak aku belajar byk benda, she is totally different from me. Dari die aku belajar yg tak semua benda kite boleh control and boleh kawal.....ade bila termasuk pada satu2 situasi, kite jd speechless, but speechless is actually the best for that time.. As a fren, my prayer is always for her happiness...and i know she will get whatever she want or wish for this year :) i will forever be with you ok! *wink*wink*
Gee : panas jee aku kalau sebut nama pompuan ni tau..tepon tak angkat2..payah nak plan pape ngn budak ni..tensen aku..haih..ok tutup! Die bertunang this year, bulan 6...aku ngn nani ade kat rumah die masa tu. Yela...Bff kan...perlu ade masa susah dan senang..ekekekke die dan moktam selamat bertunang, and lepas tu kami pun balik KL semula... :) This girl pun actually very nice..kalau cerita masa 1st time aku jumpe die kat UiTM dulu lagi laaaaaaaaaaaaa...hahaha sekarang?? Haremm... but still..i love her, love they way she is...no matter what happen. Sekarang die dah pandai ber make up dah..cantik make up die.. :) dan die pun dah sgt updated jugak...bagus kan? u really grow up ya? Tunang die si moktam tu aku menyampah..asek laa cari gaduh dgn aku! haih! Ape2 pun..........i wish them together forever..kawin tahun ni tau! :)

IBIL (M) SDN BHD
Ok..ape nak cakap? percubaan aku untuk berhenti kerja tak menjadi...gile laa..rezeki aku mcm terlekat kat sini. Tak faham kenape. Last offer aku dapat is much better laaa, company dekat dgn rumah pun. Gile save minyak and mcm2 duit.... Tapi, kenape aku tetap rase nak stay? Entah...actually aku rase tak sesuai kot berhenti..tinggalkan tasha(teammate aku) sorang buat keje..aku kesian. Sebab workload byk gile... aku takleh jd kejam mcm tu...kan? Big bos aku en.Azhan, takde perubahan. Mamat tu tetap bekerja seperti org gila tak tentu masa...gile laa die..*tabik* 2nd big bos aku, En.izhar (org yg bertanggungjawab bawa aku masuk IBIL) selalu sakit2 this year. Sometimes kesian tgk die, die mcm dah tak larat...ermm..but still die kerja mcm org muda...lepas tu EnAzhari, dah berhenti, masa die benti, actually aku rase mcm tak best, sebab boss aku sorang ni kepala sama...dan yg penting, die selalu ajar aku benda2 yg ade kat dunia, and akhirat sekali.. :) die dah bukak restaurant dah. Wish him good luck! *********** sape lagi aku nak cerita? Oh, ramai member2 opis berhenti kerja, mcm alynne, farah, kak jija, kak husna, Reen...rindu giler kat dorang.. aku cam tak rase best lagi duk kat opis.. seb bek ade kak miza, kak lina, tasha, and cousin aku...kalau tak?? hampeh....workload makin byk for 2010..menci! dah la...taknak cite pasal keje!
Fiancee:
Giler laa siap satu perenggan nak cite pasal En.Azuan..haha.. baru je both of us celebrate our 1st anniversary last month...on 27th Dec,2009. Tapi tangguh until last week..g makan2..setahun ni dah rase mcm lama sgt dah kenal dgn die...takde ape nak cakap bout him..sebab kalau cakap pun berulang2 dah cakap..hahaha he will forever be my love...coz, mmg die ni dah ade hampir semua yg aku cari dalam diri seorang lelaki..waaaaaaaaaaaaaah?? ayat ni hampir buat aku muntah hijau..wex wex wex... pape pun...i will forever love him..malu laa nak cakap byk2.. *blush*

Aku :
Eh2, lupe cerita pasal diri sendiri....haha..aku dah nak gelak dah ni...ermm..2009 ni sgt bersejarah...mcm2 benda berlaku...dan aku rase 2009 sahaja dah boleh matangkan aku dalam berfikir,menilai, dan membuat keputusan. Byk aku belajar tahun ni....dari hal2 keluarga, kepada relationship aku dgn En.Azuan, dan friendship..... gile byk... :) Ya Allah, aku sebenarnya kene byk bersyukur, sebab Dia buat aku nampak segala benda hanya dalam satu tahun :) Alhamdulillah...Umum tahu kot aku ni dirisik bulan 4, then bertunang bulan 7 dan patutnya kawin 2010 ni....and mmg stick to that plan laaa.... Ada byk halangan jugak..Rintangan, yg suka..yg tak suke...yg memuji..yg memaki..tapi, i take it all as positive as i can.. life should be be easy all the way kan? But as long as my strengh is here with me, my family, my fiancee, and my besties... i can face almost everything in this world.. love you guys much :)

Ok laaa...taknak cakap byk...nak tido..esok kerja.. i wish all of you have a good sleep....and may all your wish for this 2010 come true....work hard for it...there noway Allah wont give it to u..if it is yours! Take care all readers! daaaaaaaaaaaaa

December 9, 2009

STOP & STARE


The title referred.


(diam,tak tau ape nak tulis. and so, dont have any idea how to start this post)


This time memang everything like freeze sekejap. STOP. Apa yang STOP? Everything... Call me crazy or anything sebab malam2 buta macam ni aku dah mula nak EMO. Ermm..but..it is TRUE.. Now i'm a lil bit emotional coz everything seems so wrong. Nothings going right.


Blur ke? Actually, i'm talking about my wedding. For those who keep on reading my blog, of coz dah tau about the wedding. The date, time, place and everything. I keep on updating everything here since the pameran pengantin, test baju, sampai lah kad kawin, which was the latest update from me about the wedding. Everything about my big day memang mengujakan diri aku.


I was like the wedding planner for myself. i decorated everything. Planned with my fiancee about the overall program on that day, setting up accomodation for both family at both reception (Klang & Pahang)..EVERYTHING...Excited? Of coz! Say you wont and i will wait until your turn and we can see how crazy you will be for making up all these thing PERFECT.


Today, memang sangat2 suram. Early in the morning, we got a news that our wedding has to be postponed to other date. WTH? Tension for the whole day. Ok, alasan ak boleh reveal kat sini. Sebab ramai orang bace blog ni. So, nak jaga hati orang jugak. Have to keep it inside.. :(


From my side, the 1st person yang dapat berita ni is my mom. Macam biase la, menjawab banyak la aku gamaknye. Ah,whatever la. It is beyond control ok! But, i can handled her. Ni kat rumah dia ok. Mama aku, tau la aku nak tackle mcm mana.


2nd is my BFF, Nani. Masa informed her, i was like crying sebab sedih gila. It was like semua mimpi2 dah tukar jadi nightmare to me. Hate it. But, (inilah pentingnya ada kawan baik) she was there tak terkejut sangat, tak tension macam aku, tak jugak nak mengamuk2 macam aku.. She get me look into the bright side rather than the dark side. Positive come first, then negativity will took place later.. Frankly speaking, aku sangat rase tenang, lepas berYM dgn BFF ku yg satu ini. Thanks nani. I promise not to caricature your photo again.. ngeee.


Sekarang rasa tension dah agak kurang. After calling2 satu dunia (harus la, Raya Haji hari tu telah ku khabarkan pada sanak sedara wedding date sebab masa tu kad dah tempah), untuk inform pasal postpone ni, aku duduk relax sekejap. Fikir2...termenung...and try to get my head clear....clear dari semua benda negatif.


Aku start fikir ape itu PERKAHWINAN dan hikmah disebalik ape yang jadi sekarang. Nak kawin bukan senang weh. Payah. Macam2 nak fikir. So, bila ada macam2 halangan sebelum kawin ni, aku patut take it positive. Maybe, ni lah dugaanNYA untuk aku kot. Lagipun, tempoh masa aku kenal dengan tunang aku tak lama. Baru sangat. This months is our 1st anniversary, tau tak? Kenal bulan 12 last year, decided to be together, family datang merisik after 3 months kenal. bertunang 4 months after that (July) and now, getting married tak sampai setahun pun engaged.


Ni jodoh lah giler...memang jodoh. We are meant to be together. DAN ini jugak dugaan untuk both of us. Sebab, sepanjang setahun kenal ni, tak ada byk dugaan pun. Everything memang easy. Gaduh? Haha kelakar, tak ade kot. Yang biase selisih faham tu pun sikit2. Dan cepat baik. Dugaan besar memang tak ada. Alhamdulillah. Kalau orang lain ada masalah bakal mak mertua, bapak mertua, family sebelah tunang, kakak2 ipar adik2 ipar ade masalah, abang ipar kerek or ape2 aje lah, we dont have it. Both family like tide up smoothly and alhamdulillah tak pernah ada masalah2 yg aku sebut tadi.


Allah tak duga kat situ mungkin. Allah tak juga duga kat relationship antara kitorang juga, so, maybe ini adalah dugaan yg pertama. Payah nak tetapkan date kawin :( Halangan ada je untuk tetapkan hal kawin ni... Kenape mesti aku merungut banyak sangat. Kan? Ape kata take it easy. Plan balik. Cari backup plan. Choose date again and setup everything all over again. Cakap senang la, buat tgk...takpe..ok kot (motivate diri sendiri).


Bila fikir2 kan, betul jugak ada member aku cakap masa borak2, "marriage is a PHASE, you better think before you take it to the next level(married)". Then, baru2 ni BFF aku kawin (Emy Suraya), a day after she got married, she gave me a call and when we were talking masa tu, dia cakap die nak pergi tgk movie with her family and husband and Emy kata "macam ni lah hidup lepas kawin Nie(my nickname),bila semua dah selesai, ko dah masuk this phase,it is like WHAT ELSE???WHAT NEXT?? dah mcm takde hala tuju..blur.." ekekkeke dia terus gelak.


Maybe betul kot ape die kata. It is a PHASE. Kalau orang Cina, aku penah dengar bagi org Cina, kehidupan ada 3 peringkat penting sahaja. 1. KELAHIRAN... masa lahir, baby, budak..remaja..dewasa.. 2. PERKAHWINAN (ape yg aku tgh nak masuk ni) and 3. KEMATIAN...Opps??? Kalau aku kawin maknanya, aku dah lepas 2 fasa.....! dan ape yg tunggu pastu? Mati? ayyarkkkkkk....hahahahah tergelak aku kejap..


Tapi betullah, memang kawin ialah satu fasa dalam hidup. Satu fasa yg ko perlu plan ape pengisiannya nanti. Kan? Ye.....nak kawin memang best. Pakai baju cantik2 mcm princess, amik gambar feeling2 artis, make up macam nak rak, beli cincin berlian batu besar mcm batu jalan, beli hantaran mcm esok dah nak kiamat gaya shopping nye, pilih pelamin mcm pelamin tu takkan cabut2 ade je dalam umah mcm nak masuk muzium, pilih makanan (katering) mcm nak kasi 1 malaysia makan padahal jemput 800 org je.... LEPAS TU??????


Ape jadi after khemah dah turun, pelamin dah bukak, baju sanding dah pulang kat mak andam, make up artis dah balik, katering dah amik pinggan mangkuk hayun die, sedara mara dah selamat tido kat umah masing2....aku? My life? My marriage?? Errmmm.......


Gosh..*diam sekejap*, this is a serious business....STOP & STARE....


p/s:ini lah sebab kenape perlu ade dugaan masa nak prepare kawin, supaya pasangan pengantin fikir masak mcm nak mati. Lepas masak ko hangus, dan bile hangus ko akan beringat..yes...GOT IT!!


Good nite :)

November 30, 2009

Take My Heart, by SOKO

i dedicate this song to my Fiancee,family,Bffs,and those who are lucky to have their loveone with them now,and forever.. :)

"You can take my heart

For a walk on the beach,

You can take my heart

For a little trip,

You can take my heart

Very close to your heart,

You can take my heart

Forever if you like..

But not every heart

Belongs to any other

You and I..

You and I are meant to be..

I'm the one for you

you're the one for me

you love me as much as I do

when you look at me

and we're skin to skin

I want you,

so please come in

and you love me more and more

and my love grows up with you

and you kiss me more and more

and I kiss you too

and I kiss you too

If I take your heart

I will cherish it every day

If I take your heart

I will heal these old wounds

If I take your heart

it's to make it happy

If I take your heart

it's forever close to mine

But not every heart

belongs to any other

You and I....

You and I..are meant to be

I'm the one for you

you're the one for me

you love me as much as I do

when you look at me

and we're skin to skin

I want you, so please come in

and you love me more and more

and my love grows up with you

and you kiss me more and more

and I kiss you too

and I kiss you too

I don't care

I don't care if I'm again carried away

if you swear

if you swear

to give me your heart in return

I don't care, I don't care!

if i'm again carried away

if you swear if you swear

to give me your heart in return

to give me your heart in return"

Enjoy the lyric..take care :)

November 25, 2009

My Wedding card finally in progress!



*gambar ini sekadar hiasan,kad sebenar 400% bukan langsung mcm ni,ni yg aku berangan dulu*
Hello Blogger,


Hari ni aku happy gile. Sebab?? Dah pun tempah wedding card. Tadi bayar deposit and pilih terus kad yg kami nak. Weeeeee~


Kad kahwin aku ni aku tempah kat Seri Sireh, kedai dorang kat Pudu sana. Jauh memang jauh, tapi aku gagah jugak pegi, sebab?? Pakej die menarik :)


Aku mula2 nampak Seri Sireh ni masa dekat Pameran Pengantin kat PWTC yg aku hangen satu badan tu. Nak bace pasal pameran tu, klik sini. So, masa tu memang aku suke sangat ada 1 design kad kahwin dorang yg bagi aku unik.


Kad dekat rumah aku ni dah ade berlambak2,beratus ribu (melampau kan?) kad kahwin. Dari yg fotostat (10sen kot), sampailah harga cecah RM10 pernah family aku dapat. Dari senipis2 kad (guna A4 paper kot) sampailah yg bentuk dah mcm menu kat Pizza Hut. ekekekekeke


Tapi, takde lagi kad kahwin yg mcm aku jumpe dekat Seri Sireh ni. Kalau nanti korang dapat and kate korang dah penah tengok, lantak laaa, yg penting aku tak pernah tengok lagi...SIMPLE gile, tapi sangat lah comel :) design die yg unik. Bukan english style / vantage,bukan traditional,bukan katun2,bukan jugak berHOT Stamping / ribbon bagai.. :)


Ade aku amik gambar,tapi,En.Azuan tak bagi letak sini. Die kate aku ni semua benda nak letak kat blog. Kejam betul die :( mematikan keEXCITEDtan aku..cehs..


Oklah, masa kat pameran tu, kad design ni datang dengan pakej. Bayar untuk harga kad, aku dapat kad 1000keping (full colour&gambar), sampul 1000keping(colour&gambar),paper beg 1000 unit(colour&gambar),bunting 2 unit(colour&gambar). HARGA?? Giler murah dan sangat mampu.


Oklah mcm ni, katekan lah kad yg ade gambar and full colour paling murah kite dapat 80sen, then, nak sampul yg ade gambar and colour tambah 10sen kot? then paper bag yg memang colour and gambar, saiz sederhana (bg aku besar,tak tau nak letak ape dlm tu), dalam 80sen. Korang calculate lah, harga dalam RM1700, kalau campur dengan bunting lagi? ade la dalam RM1800 kan? huhuhu.....aku dapat much2 lower than that!!! :)


Kad tu letak dua alamat lagi, majlis dua tempat, takde charges pun nak tambah map lagi satu, tambah gambar yg banyak gile, semua free. Hahahaha..sangat senang hati. Tu lah pakej masa dekat pameran pengantin tu. Tapi, sebab kan mood aku tak bagus masa pameran tu, aku TAK BOOKED ye!! :(


Hari ni,aku pegi lah kedai Seri Sireh sebab nak la konon2 tempah untuk pakej tu. Tapi sampai2 sana je, assistant tu kate, pakej tu untuk siape yg booked masa pameran tu aje...huwaaaa rase nak melalak pun ade weh! Serius!! Aku pujuk punya pujuk, last2 tanya pada owner Seri Sireh, Kak Hazleen nama dia. Dia kata, "BOLEH"...hoh??????


Kalau lah boleh aku nak ciom aje kak Leen tu masa tu. Thanks Kak Leen :) tapi, die kate bunting tak dapat la, but yg lain2 semua sama. YES! aku terus angguk. huhu~ Isi borang,details,then bayar deposit, pilih2 warna, design,design paper bag, and sampul, both od us SANGAT BERPUAS HATI.


Teruslah kami balik rumah. Sebab, nak start pilih gambar, nak letak dalam kad. Hehehe.. kad dijangka siap on January,2010. Nantikan ye! hahaha~


Ok laaa, daaaaaaaaaa~~~~


*sedangberangantahapgaban*

November 24, 2009

Bile demam :(


Gile la, demam betul pulak aku ni.. :(


Aku tau aku demam bila;

1.Kepala pening

2.Badan panas gile

3.Nafas panas

4.Mood hilang(moody)

5.Tak suke fikir ape2 pun

6.Taknak buat ape2 pun


Adoi.......klinik aku taknak pegi. Sebab aku dan Doctor bukan kawan baik. Malas aku nak tgk muka doctor lama2. Nak makan Panadol, mama kate tak elok pulak. Boleh kene kidney problem.

Sudahnye?


Melepek je la atas katil..Benci betul... :(



Sudahla, malas nak taip... selamat malam. semoga korang tak demam.. oh? apekah?

November 23, 2009

Tibe2 dah boleh letak tajuk, setelah aku edit!

Adoi..adoi..adoi..

Help..help..help...

Hari ni mood tak ok. Mula2 pagi2 tadi aku eksyen, sebab mood baik dan keje aku dah siap on weekend. Jadi eksyen punya eksyen dari facebook sampai la status YM,tup tup.. tuhan balas eksyen aku tu td...dgn cop, CASH IN DELIVERY.. katenyer..

Memula tadi tengahari aku dah makan mee kicap mama masak. Tapi tetibe kesian tgk team gadis2 ayu sejati IBIL Mont Kiara yg ajak makan. Tinggal 4org je kitorang ni. Daripada dulu sampai mamak tu kene carikan meja cantum2, sekarang cukup2 je 1 meja.

Aku g laa turun jugak makan. Berkobar2 nak makan sikit. Dalam otak nak makan roti arab je (oh? sikit ke roti yg gebus itew?), tiba2, mamak tu sergah je aku nak amik order, terus aku cakap "hah,takpe..makan nak amik lauk!" hoh???????

Jadikan cerita aku pun g la amik lauk, nanti mamak tu kate aku tipu plak..dalam hati (sekali lagi) nekad amik lauk sikit je...tengok punya tengok punya servey, aku amik nasi beriyani ye, bukan nasi putih. Dan...jeng jeng jeng..KAMBING KAK OI!!! adeh..

Dengan selambe nyer aku melantak kambing tuh..mamak tu dtg kire, letak bil kat bawah pinggan, aku tengok bil..mata terbeliak..giler mahal!! Kambing punya mamak!!! haih! nasi dengan kambing je RM8??? campur air sirap limau, dah RM9.50 ye...menyirap laaa aku kejap..

tibe2 diselamatkan oleh Kak Miza, Senior Exec aku, die nak belanje rupenyer..huhu...terus tak jadi marah mamak...tak jadi marah kambing..semua tak jadi..happy je aku..

Naik atas, tiba2, perut aku panas..duduk2 tgk laptop,tiba2, nafas pun panas...alalalalalalalala.....badan panas laa pulak. Giler panas...sampai aku minum air je dah 5 6 cawan..asek pergi toilet...and....last sekali kemuncaknye sekarang ialah...AKU DEMAM..alahai.. :(

Sekarang pukul 8pm.Tunang aku tak jugak amik aku balik.Ade keje katenye.Aku ni dah menggigil kat opis.Aircond tutup,tapi sejuk,kepala aku panas.Perut aku panas,nafas pun panas.. :( aku amik keputusan nak update blog..since tadi opismate aka blogmate (ade ke perkataan ni,ah lantak lah!)aku tanye sampai bile blog aku under construction kaedahnye...BffN pun semak tanya bile nak update blog.

Aku dengan berkobar2 tekan lah "NEW POST" sekali keluar mcm gambar bawah ni.....adoi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ala........mane aku tak hangen!!! mane hilang plak menatang tu??? adoi3!!!!

HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAA~~~

PASTU,korang tgk laa gambo ni..die tak kuar gambo..die kuar coding!!! aku takleh besorkan gambo ni....adoi2..aku nak maki hamun ni...

Omaigot....AKU STRESSSSSSSSSSS...TERMASUKLAH TULISAN AKU TAKLEH KALER2...WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRGGGGGHHH NANIIIIIIIIIIIIII TOOOOLLLLLLLLLLOOOOOOONNNNNNNNGGGGGGGGG!!!!!!!!!!

*******************************************************************

*pukul 1027pm : Saudara saudari sekalian, ye..aku sungguh laa malu,sebab aku BUTA IT gamaknye..hanya beberape klik dan pemahaman, sebenarnya aku dah boleh tukar semuanya. Tadi aku dlm mode EDIT HTML..patut aku guna COMPOSE..itu saje..adeh

*masa aku tensen nak besarkan gambar tu,yg keluar coding tu,aku siap dah copy coding tu then aku letak font coding tu large lagi. Tapi bila aku preview TETAP gambar tu kecik...oh...bukan mcm tu ye nak besarkan gambar kalau dengan coding? mane laa aku tau.. :(

*belarimenekupmukaakibatmalu*

November 16, 2009

Under Construction


Ok..Diam..aku tau gambar di atas sgt mengada2...ape2 je la..sekarang aku ade misi penting!

Blog aku dari jam 9:00pm sampai sekarang masih under construction. Aku nak cari theme yg best sikit. Sebab aku bosan dengan warna hitam ni. Korang akan tgk kejap2 ade gadjet aku timbul, kejap2, gadjet aku cam haram je die bersepah2, kejap2, gadjet aku hilang terussss! Lantaklah!

Aku nak create my own theme tapi kena tau CSS ke hape tah la. Apekah? Terpaksa aku tibai je memane template yg nampak lawa.Mungkin aku akan habiskan masa malam ni dgn hanya decorate blog aku.
Susah nak design / pilih template ni (susah rupenya),sebab nak kena tau ape yg diri sendiri nak (masalahnye aku pun tak faham ape design aku nak buat), nak pilih yg girly2 sikit aku pulak sampai naik geli tgk template2 tu.
Ape yg best nak tunjuk saye sudah 25, dan tak laaa sooooo budak2 sgt. Pink warna fav aku, tapi bila design pink aje, confirm sgt berbunga, jiwang, dan bajet "comel"...aku taknak comel.
Sebab aku dah memang comel (oh? siape nak muntah hijau,silakan). Sudahlah!!

Ye...ye...blog aku tak semenggah sekarang..Kau tunggu kesudahan dekorasi ala2 eric leong ni ye..

*Penat,MataBerpinar*
At 12:00 midnite sekarang, belum habis lagi edit. Mata mengantuk.. :(

November 15, 2009

Ape Kesudahan Pameran Pengantin 2009, PWTC


Errmm..Mane nak mule tak tau. Ok lah, start dengan :


Day 1 (Fri,13th Nov,2009).

Aku sgt tensen di opis. Siyess weh. Pagi2 aku dah dapat keje dari Pinggu (manusia paling aku meluat dlm opis), dia nak aku buat Forecast Recruitment Budget year 2010. HOH?????? apekah?? Ok2, aku takde lah marah kalau org suruh aku buat keje,tapi aku marah bile benda tu tak logik. Pukul 10am mintak, pukul 2pm nak?? Tu vavi ke hape tuh?? Org buat forecast budget kene la miting dulu, tanya sane sini, jumpe manager, jumpe HOD, kalau tak, baik aku buat sesuka hati aku je budget. Aku mintak 1Juta next year khas utk Recruitment Unit aje..Boley??? Vongok!! Aku duduk atas kerusi aku tu dari pukul 10am, sampai 5ptg!! Tak gerak2, aku g toilet sahaje ye! Makan ape pun tak! Tak ke hangen aku. Pastu petang aku buat2 bertekak lagi plak ngn memane makhluk halus ntah lagi...adoi laa...jadinyer? rase2, best sgt ke nak ke Pameran Jumaat tu?? TAPI.....Aku gagah jugak..


Hujan lebat aku sampai pukul 730pm, terus ke pameran..lagi sekali aku bengang...NI JE BOOTH YG BUKAK???? adoiiiii laaaaaa~ membazir minyak betul..kan mission aku nak cari fotografer (sukehati aku laa nak eja cemane pun) cina yg aku nak buat Pre-Wed Photoshoot tu kan? TAK ADA YE! Hampa...Tensen...Semua jd tak best!


En.Azuan plak ade tugas2 yg perlu disetelkan. Actually, both of us dah bahagi2 tugas, kerja mencari fotografer,videografer,outdoor photoshoot & Pre-wed fotoshoot ni kerja dia. BUKAN SAYE. Tapi, seperti biase, umum tahu yg aku GILA KUASA! Jadi, aku nak fotografer cina tu. Since dah tak jumpa, En.Azuan dgn bongkaknya telah ambil alih semua tugas tersebut dari aku. Die pun jalan2 dan servey2 fotografer, entertainment (karaoke,DJ,PA Sistem,kalau boleh marhaban pun aku suruh die cari,huhu). Puas jugak aku collect phamplet.


Ok, tiba pulak nak cari tempat buat kad dan katering. Haih..ni mmg pening ye. Katering dulu, ade 2 tempat yg menarik hati dengan tawaran yg agak bagus, (1) Adam Arish Canopy & Caterer (aku tak faham kenape dorang takde website/blog), (2) Sri Angsana Catering (pun tak faham kenape tak ada website/blog). En.Azuan suka yg (2), aku terpikat sikit pada yg (1). Memang agak murah. Pakej RM15,000 ade makan,pelamin,baju bersanding,canopy,hidangan pengantin,kek pengantin,make up,pelayan/penanggah,set buffet line, and makanan die ade byk sangat..hebat! Puas bermanis mulut kat booth, kami terus lah ke tempat kad pulak. Jumpe satu kad ni sangat cantik tema ala2 garden wedding, dihias hot stamping segala bagai..memang cun. Aku terpikat. Tanya2 harga, memang ok walaupun harga agak mahal sikit. But, ok laa..


So, itu semua kejadian Jumaat. kejadian Sabtu?


Day 2,Saturday (14th Nov,2009):

Aku bercita2 nak bawa Puan Zam ke Pameran. Hajat dihati nak la kasi die tengok semua yg aku dah berkenan tu. So, dapat green lite dari Quality Control (Puan Zam), boleh la aku booked semuanya awal bulan 12 nanti. Berkobar2, bangun pukul 12 tengahari (mmg aku suka bgn lambat...jgn pandai2 nak komen), Puan Zam ade hal. Ok lah, die nak pergi petang. So, petang, Puan Zam,aku,En.Azuan, dan adik aku ke Pameran. Hujan tetap lebat seperti semalam ye. Rahmat katenyer..


Tengok punya tengok, sembang punya sembang, nego punya nego....Ape jadi?? Semua Puan Zam rejek kaedahnyer!! (T,T) Menanges lah aku sudahnya pulang ke rumah dengan harapan yg hancur berkecai.


Komen Puan Zam pasal katering (1):

"Mahal!! Tu kalau cari katering kat Klang, boleh dapat semua. Lengkap! Bukan setakat pelamin aje, dgn gift semua boleh dapat. Taknak lah! It's too expensive. Why must you waste much for that package if you can get way better kat Klang. Mama buat kahwin Dena dulu hari tu baru bla..bla..bla...murah..bla..blah..kanopi murah..bla..bla..baju murah..bla..bla..pelamin cantik..bla..bla.." --> takleh handle dah. Kasi die makan nasi lemak kg bharu, baru die diam.. tu pun tak diam sgt..


Komen Puan Zam pasal kad :

"berape ni? Hah...??? Mahalnyer...taknak lah. What for you waste (again) on kad, nanti org buang. Cari yg simple. Mama suke yg tu..(tunjuk kad kahwin warna hijau, hot stamping emas yg aku kira seperti agak simple sgt dan terlalu biasa),kan cantik mcm tu. Murah pun murah. Amik yg tu lah ye (Puan Zam tersengih,takleh bayang dah..)"

Aku anggukan aje, tapi dalam hati, 'sorry lah mama,adeq rase taknak yg tu..ooppss'


Komen Puan Zam pasal pelamin:

"Hah? besarnya, tak muat letak bawah khemah ni, semak, penuh, susah nak amik gambar family kalau mcm ni...Both of you not so big, if you choose this one, you will look so small and get overshadow by the pelamin itself.." omaigot..sgt stressssssssss!!!


Itulah die al kisah pameran pengantin aku..Puan Zam ni die memang keturunan berseni sikit (tak mcm aku..haha), semua nak yg cantik dan murah..ade diamond2, ade reben2, nampak mewah dan murah.Mcm kahwin kakak aku, gift for VIP mmg lah comel dan cantik dan murah..TETAPI.....ianya menggunakan sepenuh tenaga saudara mara especially warga2 emas, itu yg BETA TAK BERKENAN. Bukan apa, aku nak kawin yg tak menyusahkan org, terutama Mama dan opah, jugak aunty2 aku semua. Aku suka kalau dorang enjoy my wedding,masukkan2 gift ke, potong bunga rampai ke, kerja2 ringan. Tak berat mcm nak glue gun diamond, gluegun reben,ikat sane sini..ish2..biar semua dah siap, warga2 emas ni duduk la diam bersembang atau bergosip sambil memakai baju yg liplap2 ala2 lampu hari raya tu. Kan bagus.. But my mum wanted the other way round..


Sudahnye, AKU DILEMA...

November 11, 2009

Pameran Pengantin 2009, PWTC


Perhatian kepada bakal2 pengantin seperti saya, Pameran Pengantin 2009 (yg terakhir utk tahun ini) akan diadakan pada Jumaat ini, 13th November 2009 hingga Ahad, 15th November 2009 di PWTC.

So far this year aku dah pergi ke pameran yg sama di Mid Valley bulan August kalau tak silap. Memang best. Byk booth and tawaran pun menarik. Tapi at that time, date kahwin pun saye tak pasti lagi ye cik2 sekelian, jadi saye tak la menempah ape2 (selamat duit aku).

Tapi saye ade terberkenan pada 1 fotografer (boleh ke eja camni? lantak la), Chinese la, dia buat gambar utk studio. Kalau Cina kan suka buat pre-wed photo session kan? haaa..yg tu la. Masa aku g tu same dgn sepupu aku(pompuan) dan adik angkat(Laki) aku juga. Memang dalam byk2 laa booth for studio fotografi ni, aku mmg suka sgt la dgn Cina ni. Yang paling penting dan buat aku teruja sgt bila die mencantikkan gambar, edit2, mmg unik dan "semenggah" sebab ade yg aku tgk buat ala kadar, cas nak lebey! cehsss

So, mission aku kali ini ialah utk bayar deposit kat Cina ni, dan tempah terus nak buat Pre-Wed photoshoot (waaaah...tak sabarnyer). Tak mahal sgt kalau tempah kat sini. Mahal kalau bukan dalam pameran pengantin. Tu mission aku laa this time. Aku ade flyers mamat cina ni, tapi kat umah. Patut aku letak kan website die kan?

Aku rase semua org tahu betapa aku sgt sensitif dengan gambar (semua bffs aku begitu), edit gambar mau makan berjam2...hahaha aku suka gambar kreatif dan cantik. Mesti unik. Jadi, mmg aku sgt teliti utk pilih2 fotografer ni. So, bila dah pilih Cina ni, meaning mmg gambar die buat tu cantik la. Ini seriyessss...OOpppss..bukan anti fotografer melayu ye encik2 semua, aku akan hire jugak yg melayu punya utk amik gambar masa majlis berlangsung. Cuma ni Pre-Wed photoshoot,aku rase better aku try jugak yg aku suka ni.

Ok lah, ingat tau. Ade pameran pengantin. So to all bridezilla, jom kite "serang" pameran ni dgn tunang2 kite, dan kopakkan poket mereka (kalau en.azuan bace aku mesti takleh g Jumaat ni). Aku nak pergi Jumaat ni, lepas kerja. Dengan En.Azuan dan sepupu aku. Jumpe di sanaaaaa~

*melambai2penuhceria*

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

November 10, 2009

Kursus Pra Perkahwinan Di MAIS Shah Alam


Hi all,


Today nak update about our Kursus Perkahwinan at MAIS Shah Alam. Semua pun tahu, based on previous post, aku ade marah En.Azuan sebab tak pergi daftar lagi kursus kahwin sedangkan majlis kami bakal berlangsung lagi kurang 4 bulan (hoh??? yeke? erk...).


So, pada 7hb dan 8hb November,2009, both of us pergilah kursus kahwin ni. Actually, thanks to one of my schoolmate, Lieza, yg drop by kat blog aku and cadangkan kursus kahwin kat MAIS ni. Memang best dan value for money. Sebab, gagal buat aku tertido. Cuma ade jugak slot2 yg aku hampir menyerah kalah kepada mata aku ni, tapi tak byk. 1,2 slot je yg mengantuk. Yg lain..TIP TOP! :) makan pun best dan sedap.


Ok lah, takkan lah aku nak cerita pasal makan plak kan? Better aku cerita sikit pasal ape yg aku dapat dari pegi kursus tu. Kursus ni merangkumi byk modul, ada NIKAH,CERAI,RUJUK,KESIHATAN,STRESS DLM RUMAHTANGGA,ADAB2 & TANGGUNGJAWAB SUAMI ISTERI dan lain2.


Buat pengetahuan korang semua, mulai tahun depan, 2010, Negeri Selangor akan jadi ala2 negeri Kelantan. Dah takde lagi wang hantaran. Mas kahwin tu adalah wang hantaran. Buat masa sekarang, Mas kahwin adalah RM80 utk negeri selangor (kalau janda rm40). Tapi starting 01/01/2010, mas kahwin negeri Selangor adalah minimum RM300. Maximum boleh laa seberapa byk yg korang nak. Jadi, itulah dia hantaran negeri selangor. Kalau nak bagi rm20k pun boleh as Mas Kahwin. Takde masalah. Best jugak kan? Cuma, kalau dah bg rm20k, as mas kahwin, tak boleh lah digunakan sebagai duit belanje kahwin, sebab tu hak mutlak isteri dimana suami tak boleh amik walau 1 sen pun. Ermm...tu info pertama ye.


Info kedua adalah peringatan untuk aku jugak, iaitu step2 nak buat PERMOHONAN BERNIKAH. Semua ni aku nak setelkan before sebelum Krismas. Hahaha..pasal family En.Azuan akan buat last discussion dengan family aku on Krismas nanti :). Boleh laa tempah santa klos! yey~ oh? =P ok2, termelalut lagi pulak..haih...step2 adelah seperti dibawah :


1. Kursus Pra-Perkahwinan (done on 7th & 8th November,2009)

2. Pergi pejabat agama daerah, amik borang nikah.

3. Jumpe nazir masjid kawasan perumahan aku, nak amik tanda tangan sokongan.

4. Pergi Klinik Kesihatan berdekatan utk buat ujian HIV.

5. Pergi ke pendaftar nikah utk luluskan permohonan nikah.


senang je step aku ni. ke aku ade tertinggal step. Cuma masalahnyer, dokumen and org2 yg nak dibawa sepanjang nak buat semua step2 ni. Wali kena ada, saksi pun. Semua aku kena inform, suh amik cuti ikut aku g amik tandatgn semua. adoi laa...byknyer keje. haih!


Tak tau laa bila nak start buat semua ni. Huhu.. nanti lah aku buat. Bulan depan. Kesimpulannyer, sekarang ni aku dah mule rase mcm sesak2 nafas, sakit2 otak, dan sakit2 dada. Mane nak buat preparation, mana nak buat permohonan nikah, mana nak g buat kad, tempah itu ini...adeh..help~~~~


ok lah..tetibe otak aku pening. En.Azuan ketika aku tulis blog ni, die sedang membuta dgn jayanya sambil berdengkur seperti tidur di tepi laut gamaknyer...walhal..die berada diatas sofa mama aku di ruang tamu rumah aku. Hahahahha..sgt lena setelah penat hari ni meneman aku buat application utk biasiswa master aku pagi tadi. Kesian die. Thanks to you laling~


Sekarang giliran aku plak masuk bilik dan tidur. Kalau aku tido kat hall ni mungkin ayah aku yg berada didapur akan ke ruang tamu dan memijak2 perut aku kerana gatal2 nak tido tepi en.azuan. Oh...sgt ngeri...hahahahah ok bloggers!!!! daaaaaaaaaaaaaaaa~

November 8, 2009

Birthday Celebration

Holla~~

ok2,aku sangat sengal sebab janji nak update blog,aku tak jugak hupdate2 sampai lah kesudah. ngeee...busy la, this week ade mcm2, since last week lagi pun. Tak kisah la, so, this time, aku nak post yg aku dah janji last week, about my birthday celebration :)

Actually,aku rase mcm ala2 pemalas dan sengal nak update blog pasal birthday sebab ingat nak tulis sekali pasal celeb yg dari my besties..namun begitu tuan2 dan puan2, memandangkan aku dapat rasekan getaran celebration itu agak jauh dimata walau dekat dihati kawan2 baik aku, jd baik lah aku dulukan aje tulis pasal celebration bersama en.azuan sebelum en.azuan kate aku sengal sebab tak reti nak update pasal birthday celebration yg die susah2 buat utk tunangnya ni.. (dlm hati sgt tensen memikirkan bila bffs aku nak celeb ni,STRESS).

ok lah, as i mentioned before, my birthday falls on Sunday this year. Jadi berkat perkenan Tuan Punya Hari Lahir, aku dah isytiharkan COTI kepada seluruh rakan taulan pada hari senin terbabit (replacement holiday namanye). Hari Sabtu tu,boleh plak aku kene KERJA!! Stress korang tau tak! Haih.


Balik dari kerja, En.Azuan kata nak pergi amik hadiah aku,hebat tak hebat la, pasal aku dah siap tau dah hadiah birthday aku tahun ni. Ade cerita sebalik hadiah ni. Kalau korang tgk, ianya adalah cermin mata a.k.a SPEK MATA. Asalnya aku dah rabun lama dah. Cuma aku taknak laa pakai spek ni. Kan mcm skema je tak? So, aku taknak.Tanpa sedar, makin lama mata makin buta, sudahlaa buta mata hati (wakakkaka apekah?), buta mata pun dah nak hampir. Insiden menyayat hati adelah, kat shopping complex, kalau En.Azuan hilang, aku akan menggelupo (tetapi dalam keadaan kaver),sebab aku takkan nampak die,sebab rabun. Paling mengguris hati dan perasaan, bila officemate aku, melambai2 sambil tergedik2 ucap Good Morning dari kejauhan, aku buat muka sardin cap ayam je dan berlalu pergi. Akibatnya, aku pun mendapat sebakul dua ucapan dan kata2 nista dari officemate aku terbabit....minta ampun ye, aku rabun. seriyes. Pada jarak 10 meter pun aku tak leh cam org.

En.Azuan mmg tunang yg prihatin(saye credit anda disini), die tak bagi saye drive kereta kemana2, sebab die kata saye cacat penglihatan. Gagal membaca signboard jalan dan kadang2 gagal juga kenal lampu isyarat. Jadi,aku mmg takleh drive (yey~ aku sebenarnya sgt gumbira). Setelah dia pujuk aku byk kali, dan bawa aku g kedai2 spek, last2, on Friday (30hb Oct,2009), aku setuju lah buat spek. Spek tu la hadiah birthday aku this year. Memang sgt clear ye pemandangan mata aku lepas aku dapat aje spek tu hari Sabtu lepas balik keje tu. Spek tu design die En.Azuan yg pilih. Maklumlah, die yg memegang wallet, jadi, die ade hak mutlak memilih yg mane satu frame yg die nak belikan.

Pilih punya pilih, dari yg harganya boleh menyebabkan Tunang aku sembelit dan cirit birit, kepada harga yg aku mungkin boleh beli sampai 10 frame tukar2 sebab murah benoo, last2, bukan CK, bukan Dior, bukan BOSS, bukan Armani (ini semua boleh mendatangkan muntah darah,memudharatkan kesihatan Tunang aku),saye ambil aje Guess. Senang kan. Sampai dah rase mcm duta Guess pun ade, sampai kene perli dgn En.Azuan, semua benda nak Guess die kata. Lantak laa..suke hati aku laaa....haih..Perincian spek tu adalah diamond2 yg ditabur2..aku berkenan pasal diamong aje, En.AzUan berkenan sebab frame die menampakkan aku muda dan executive look die kate..pape je la.

Guess tersebut aku lupe apekah namanya, cuma yg aku tau ianya latest summer collection, dan kene perli dgn Tunang aku, die kate "kenape ko tak amik yg winter collection?" wah! sgt kasar gurauan tersebut. Seakan2 memerli ye...aku balas dengan jelingan manja yg menusuk kalbu. Pada mulanya, masa aku gedik2 santai tanya2 kat Tunang aku, ape hadiah die nak bg utk besday aku tahun ni, die dgn rasa rendah diri dan selamber berkate.. "Abg nak bg b hadiah paling bernilai, dan paling mahal didunia.." aku tersengih2, hati ku berbunga riang, aku tanya lagi "Ape nak bg?? uuuiii..bestnye...", lalu die pun jawab.. "abg akan bg b KASIH SAYANG.." ohhh..sungguh terharu, bercampur rase nak menempeleng muka tunang aku ketika itu..haih!

oklah2, kesimpulan utk hadiah spek tu ialah, aku sgt suke, dan sgt terharu atas keprihatinan beliau terhadap kekurangan mata ku ini..hehehhehe Love you laling.. ni nak cite pasal lain plak,Kalau ade sape2 yg dekat dengan aku, since last year, aku sgt giler kepada PDA, cinta pertama aku pada PDA jatuh kepada OMNIA, dan HTC Diamond. Sgt2 gile, sampai cousin aku Kak Ngah penah teman aku sehari suntuk cari OMNIA yg murah namun gagal didapati. Aku sgt kecewa ya, lalu last2 membeli N82 aku yg superb ni. N82 ni aku tak pernah menyesal beli, sebab sgt bagus especially gambar, and wifi and segalanya, hp ni mmg terbaik..oh, termelalut jap..kekekek...

Jadi, aku selalu ckp pada En.Azuan suruh dia tukar PDA, memandangkan HP sony die dah boleh masuk Muzium Diraja, tapi En.Azuan taknak PDA, die tak suka. Kami mmg beza citarasa. Kami mmg tak sama langsung. Semua benda bercanggah. Hahahahah but it is FUN! Tiba2, hari jadi aku tahun ni, Tunang aku bg spek dan juga PDA, sebab dia kata die tau aku suka menatang yg mcm kompiter kecik2 ni...hahahahah..happynya aku tak terkata masa tau aku dapat PDA, bila kat tgn aku main2 PDA tu, rasa mcm best giler H1N1 lah! ini siriyesssss...Thanks to en.azuan utk hadiah tu,mmg best.

Tapi, aku pakai 3 hari je, aku mula rase tensen. hahahahahah teka kenape? sebab aku guna hp ni, utk sms, gambar dam surfing. Wajib ade 3 benda ni, malangnya PDA tu gambarnyer dah mcm haram..So, aku tensen. Kan aku suke syok sendiri amik gambar. Ngn PDA aku syok cemane pun, gambar aku tetap tak syok. Sampai aku hangen. Last2, aku suruh En.Azuan masukkan hp sony dia kat Muzium Pahang, dan aku suruh die pakai PDA tu. Aku????? kembali pada hp N82 kesayangan aku (gile ko, hp ni adelah perkara pertama yg paling mahal aku beli masa aku dapat gaki tahun lepas), jd sentimenal value byk......tapi mcm2 mane pun, aku sgt happy dgn besday present tahun ni dari tunang aku.

Sekarang menanti hadiah2 dari bffs (sila beri dgn kadar segera...boleh ke aku perangai camni?), juga besday party dr Bffs jugak Besday party dgn Tunang, dah buat. On Saturday, 31st Oct, 2009. Kat Restoran Orkid Thai. En.Azuan tau fav fod aku ialah butter prawn, so, die pun bawa kat Restoran tu sebab dia kata, dalam Jalan2 Cari Makan, Maria Tunku Sabri tu kata, kat Restoran Orkid Thai ni lah butter prawn paling sedap dia penah rasa. Hahahaha MEMANG SODAP!! aku rekemen kepada korang semua. Bukan butter prawn je, ikan siapakn stim halia dia, perghhhh.....mmg meleleh, sharkfin sup pun..adoi..tangkap cintan (aku tetibe lapar..deymm), dan yg paling penting, sgt murah lah kat situ. Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan pun mahal lagi. Dan tak sedap kat Muara, dah hilang 'kick", sini best giler...

Ok laa...aku dah ngntuk sgt2,tahap gaban..tadi aku g kursus kawen, nanti la cerita pasal kursus kawen tu, sok keje, aku kene tido :)

For En.Azuan, thanks for the celebration, from both presents sampai laa makan2 dan melayan kerenah saye yg agak sengal bila tiba hari keputrian saye..ngeh ngeh ngeh..

Whatever it is, i love everything bout you forever :)

p/s: Bffn & Bffg, ehem2....oooo ehem3....ehem3...aku sakit tekak..

Boooooiiiii~

October 31, 2009

30 mins to 25th years


Actually i dont have much to say. As today i'm actually supposed to sleep all day long just like what i did for every Saturday before, BUT, recieved sms from big boss to come to the office doin some work, very urgent he said. So, i've spent like 1 day just to finished up everything. Unfortunately, the task still haven't finish yet :( banyak laa...mane boleh buat sorang. I'm not an octopus tau tak. ade banyak tangan. Haish! Hate it..

Fiancee had class today, asked him to accompany me at the office after he finished class at about 630pm..then, we decided to have a dinner together since tomorrow is my birthday :) i alrealy collect my baju2 kurung at my tailor kat Bukit Tinggi. My fav tailor tu. Sangat cantik and sedap pakai. Jahitan pun kemas, Butik Sufiya :) Near Jusco Bukit Tinggi. They are also a wedding planner. But so far, taknak buat kat sana for my wedding :)

Oh, lupa, i got my birthday present already, from Fiancee. Akan storey2 about the present tomorrow la, sebab nak upload gambar, tak boleh pulak. Memory card reader aku mane tah la. Tensen betullah! My bffs memang akan buat2 mcm sengal2, tak wish...tak ape sume..confirm.haha dah tau dah..elelelelele...nak surprise lah tu? like what all of you did last year, dah nak 2hb baru nak wish aku kan?? wahahahah dah tau dah..(oh?boleh ke aku perangai mcm ni?) ekekekkeke

Ermm..actually, this year mcm agak happy, excited and a lil bit sedey jugak.. (tak tau nak letak smiley ape..haha) Happy sebab i'm already 25, a big girl, with a big dream, quarter century is a long journey, and i am really glad, i still have every single person whom i love so much by my side... Excited pulak, sebab.....i'm getting married soon...so, this gonna be my last birthday as "single"... :)

Sedey? yupppp....as the excitement of getting married, of cos laa sedey sgt, coz, after this year, i may not gonna have time for my besties...sekarang pun tak spend masa sgt, semua kerja..busy all the time...kalau dah kawin..?? ermm...lagi laa...i will always miss my past time with them. 25 is actually my last number of being soooooo gila2 like this. Next year gonna be tough, gonna be harder than thos year, and of cos, next year, when i turn to 26, on 1st Nov,2010, i will write different story, different rythem from what i write now.. =

i'm gonna miss my 25 years of being single...gonna miss my happy hour with my besties.. ermm...ikut birth date, nani kakak sulong..hahah gee kak ngah..hahaha, aku kak chik..ekekke oh??? EMY???? BONGSU??? yg bongsu kan selalu besar dr adik beradik lain..ekkekekek :)) betul lah tu...i love all of you...dan semua yg pernah ade dlm hidup aku, yg same2 gelak2, suka2, sedey2, thanks for being there..whenever i need any of you.. :)

To my Fiancee, esok i write about what you gave me ya! Thanks...love you always :)

Opppss...hoping the clock stop ticking...another 9 mins to midnite...hahahah nak tido laa

Gud nite readers!

October 25, 2009

Kala-ok.. ermm.. Kila ok lor!! ekekkekke

Lupe date kejadian ni, tapi yg pasti, En.Azuan ajak g Karok...then ajak laa Bffn, die nak g dating dgn Adam, ajak Moktam, berkobar2.......tapi last2 Moktam kate Moktih taknak g pasal nak buat assignment..Kaedahnye??? En.Azuan nak jugak pegi, jd kami pergilah berdua..Best giler..hilang habis semua tensen2 kami..ekekekekekkekekekke Tgk aje gambar kat atas ni, and video kat bawah ni...hahahahah Murah aje, rm20/room, 3 jam..Macam2 lagu kami nyanyi..... Rasenye mcm ade laa dalam berpuluh2 lagu...sampai tak terkira dah...Pitching lari??? peduli plak kitorang ni..hahahahahha...Lalalalala..nak pergi lagi on my birthday this weekend laa..oh??? hahahha saksikan video klip lagu Nurul-Ajai versi Aini-Azuan yg ala2 romantik sengal..ekekkekeke yg penting kita ENJOY!!!

Our Happy Time Together

Actually gambar kat atas ni masa berjalan2 di tasik Perdana..1st time pergi dgn E.Azuan, cantik tempatnya, mcm nak buat outdoor fotoshoot kat situ pun ade..gambar bawah ni plak setelah kami penat, kami akan mcm gile sikit..nape tah laa..hahahahahha ape2 pun..we both memang sgt suka camera!

Then yg bawah lagi satu ni....aku ke Pahang sekali lagi, untuk beritahu family En.Azuan wedding date kami...dah tukar, tak boleh 1/1/10.. :( sedey..tapi...byk sgt benda plak on that date..sedara mara aku ramai dah booked rupenyer.. :( tak kisah laa....the longer the preparation would be better kan?? ngeh ngeh ngeh~~


Mijua's Open House


Haha..Raya dah habis, baru nak update..apekah tahap kemalasan aku ni? Al kisahnye Mijua (ex-hostelmate masa kat Dungun) ajak dtg beraya and house warming dirumah die yg sgt laaa comel..tgk tema rumah dah mcm warna tema future hse aku yg aku dah rancang2 bersama en.azuan...naseb laa...kena laa aku tukar theme...nak kasi mijua saje yg ade tema itu...ehehehhehe :)


Entahla..bila jumpe balik member lama especially yg Dungun2 ni...rase mcm rindu giler..mcm back to the good old days yg penah aku lalu same2 dorang...


I really miss all those moments that all of us spent together..taknak ckp byk2..t tersedey.. :(

Well Puan Mizua, anda masak sedap!! ditambah dgn bebelan anda ketika didapur yg aku terjebak tu, lagi sedap masakan anda! A1..hehheheehhe tahun depan buat lagi ye..


Intan, aku jumpe ko last masa grad diploma, sudah hampir 5 thn ye...TAHNIAH!! anda masih seperti dulu..ghaghagha!! Cida pun...dah berseri2, sebab dah ade cik abg kan? 1st time tgk Mr.Right miss cida..not bad!! May Allah bless u ya!


Ayer, apekah perlu aku cakap pasal ko? hahahah yg aku ingat ko nak cepat, nak lik melaka jumpe awek..semoga ko dah jumpe awek utk dibawa ke "wedding Bell" seterusnya..huhuhu amin!


Bffn : Haih! asek2 cakap pasal kamu! sudah lah!


Thanks again to mizua for the invitation and En.Azuan juga, sbb melayan saye yg byk kerenah ini...ngeeeee~~ LOve-LovE-LovE

En.Azuan melayan Puan Zam...


Ni sekadar update perkara yg dah berlalu, aku sgt pemalas..terpaksa mengaku..

Ni masa En.Azuan ade masa terluang nak melobi bakal mak mertua dia..lalu terjadilah kisah2 seperti bawa makan sup doraisamy dan ke uptown Danau kota..


Sudahnye aku sgt penat, tapi happy sebab die melayan family aku.. :)


Mama siap pergi urut ye...ish2..sempat lagi! pergi pukul 9pm++ balik pukul 2am++ :)

October 7, 2009

Tersirat & Tersurat : Nak caye ke tak?

Ello u olls.. (dah mcm mak nyah kan?)..haha takleh tido..and terjumpe benda2 ni kat tenet while surfing2....well..maybe all of you can drop your comments on this,,any comment laaa..tak kisah pun..betul ke ape yg diperkatakan?hahahahaha my comments in GREEN ok..

SCORPIO : Yg Rasional


Ciri Positif :

Orang yang lahir pada tarikh antara 23 Oktober hingga 22 November dikatakan bernaung di bawah zodiak SCORPIO, yang berlambang Kala Jengking. Anda mempunyai daya penarik, kreatif, ada keinginan yang kuat, punya stamina, daya seksual yang tinggi dan ada bakat menyembuh. (me : no komen )

Ciri Negatif :

Walau bagaimana pun,ada kalanya Scorpio mudah menaruh rasa cemburu, suka menuntut bela, suka 'membinasakan diri', melampau, fanatik, tamak dan berdaya untuk menyerang. Kualiti Astrologi Scorpio termasuk dalam kategori tetap, iaitu termasuk kestabilan, ketabahan, ketahanan, dan kesempurnaan. Dengan kualiti ini anda baik untuk mempastikan sesuatu berjalan lancar atau berhasil. Lambang-lambang yang termasuk dalam kategori tetap selain anda ialah TAURUS, LEO dan AQUARIUS. (me : no komen )

Lambang : Kala Jengking (penah kene sengat dgn kala jengking, lambang laa sgt! )
Kunci Kata : Kreatif (ye.....sangat2)
Kekuatan : Kuasa Menukar Kehidupan Sepenuhnya (aku nak ape aku nak)
Perlu Perbaiki : Pengetahuan Wang dan Pemilikan (ye...boros kan aku ni?..)
Cepat Mesra Dengan : Pisces (Pisces tu mama aku..hahaha ye kot!)
Perlu Belajar Daripada : Taurus (sape si Taurus ni?)
Untuk Keselamatan Berpaling Kepada : Aquarius (oh please aquarium...go away..haha)
Kerjaya Boleh Dipergaruhi Oleh : Leo (Leo? sape leo nih? huhu)
Perkara Kerohanian Mudah Dibantu Oleh : Cancer & Libra (ye ke?)
Warna Kesukaan : Ungu & Merah (eh heloo,i only like pink, ok!)
Warna Yg Membuahkan Cinta, Asmara Dan Harmoni : Hijau (ermm..my wedding theme..)
Warna Yg Menampilkan Kehebatan Diri : Biru (i never like this color,tp logo IBIL biru la pulek)
Batu Permata : Batu Darah, Malakit, Manikam Kuning (Topaz) (tak suke batu2..haha)
Logam : Besi, Waja , Radium (no komen)
Bau-bauan : Kelapa, Ceri, Cendana, Tembikai (kurang asam!! ko kate aku bau KELAPA?? atau ko suruh aku beli perfume bau kepala?? Deymmm!!)
Hari Terbaik : Selasa (ok...i hate Monday..)

SCORPIO : GELAGAT PERHUBUNGAN

Di sebalik penampilan yang agak kasar ,Scorpio adalah seorang yang lemah . Anda suka disanjung dan takut pada kritikan. Anda sangat mengharapkan kejujuran kawan atau pasangan anda sehingga anda sampai menjadi seorang yang pengongkong dan mudah cemburu.
Kalau anda disakiti , anda cepat melenting. Dalam hubungan ini , kawan atau kekasih yang ideal bagi Scorpio adalah seseorang yang mempunyai daya kesabaran yang paling tinggi dan berupaya menawan kekasaran anda.
(tunang saye sgt penyabar org nye..*wink*wink*)

Orang yang bernaung di bawah lambang TAURUS ( 21 April – 20 Mei ) dan CANCER (21 Jun – 20 Julai) merupakan pendamping yang sesuai yang diperlukan oleh Scorpio. Sebaliknya, orang yang bernaung di bawah naungan ARIES ( 21 Mac – 20 April ) dan GEMINI ( 21 Mei – 20 Jun ) pula perlu dihindari oleh Scorpio. (eh heloo,tunang saye ARIES ok!!!)

Taurus adalah pedamping yang diperlukan oleh Scorpio . Dengan kesabaran yang ditunjukkan oleh Taurus , Scorpio mampu melenyapkan sikap kasarnya.Dengan sikap Taurus yang matang dan mantap akan menyebabkan sifat Scorpio yang pencemburu itu akan mudah berasa damai ( tenang ).

Berpasangan dengan Cancer pun akan menyenangkan Scorpio. Cancer biasanya seorang yang boleh dipercayai dan mantap . Dia mampu memberi perlindungan dan kedamaian yang diperlukan. Tambahan pula , Cancer juga berpandangan konservatif seperti Scorpio.
Sebaliknya, Aries bukanlah pasangan yang idela bagi Scorpio . Aries cenderung memperkatakan sebarang perkara , sedangkan Scorpio takut dikritik. Demikian juga dengan hubungan Scorpio – Gemini . Sifat Gemini yang keanak – anakan tidak sesuai bagi Scorpio yang juga cenderung bersifat demikian.



SCORPIO : PERHUBUNGAN SEX

Scorpio sememangnya lambang zodiak yang seksi. Cubalah tanya pada orang yang pernah bercinta dengan scorpio. tentulah dia setuju dengan hakikat itu. Scorpio laksana magnet dan orang lain akan mudah tertarik kepadanya. Sayang sekali, sesiapa yang bukan dari jenis yang setia, jangan cuba-cuba mendekati Scorpio. Orang yang berlambang Scorpio sentiasa berhati-hati dan sekiranya dia mengetahui dirinya tertipu, tunggu sajalah sengatannya yang berbisa! Orang kelahiran Scorpio mungkin seorang yang cemburu dan kadang-kala sukar untuk dijangka tindakannya. Namun, anda dapat memastikan bahawa tiada sesiapa yang betul-betul menyintai anda sebagaimana yang dapat diberikan oleh Scorpio. Tetapi, apabila anda mendapat kepercayaan daripada Scorpio, sudah pasti anda akan dicintai sepenuhnya sehingga anda tidak memerlukan orang lain.
(Opps..seksi ke u olls??? i loike.....)


SCORPIO : KERJAYA & KEWANGAN

Scorpio ingin menjadi pemimpin.Namun, hasrat itu sentiasa dirahsiakan dan tidak dinyatakan secara umum, barangkali sebagaimana orang yang berlambang Leo. Cita-cita utama Scorpio dalam hidup ialah supaya diangkat oleh teman-teman atau masyarakat sebagai sumber kehidupan dan kebanggaan. Scorpio biasanya berjaya sebagai akauntan, peguam, pengurus atau ahli bank. Dari segi kewangan pula, wang ringgit adalah kuasa bagi orang Scorpio. Wang akan menjadi penyebab kepada perubahan dan pengawalan. Dalam hubungan ini, jika tidak dikawal, Scorpio mudah menjadi manusia yang mengutamakan kebendaan dan dikuasai oleh tujuan mendapatkan wang semata-mata! Dari segi lain, kerjaya kebanyakkan orang berlambang Scorpio akan terlibat dalam bidang kewangan seperti akauntan atau pengurus bank. Tetapi, perlu berhati-hati supaya tidak berlaku penyalah-gunaan kuasa wang! Walau bagaimanapun, biasanya Scorpio memperolehi wang dari usaha sendiri yang gigih.
(dulu kat sekolah cikgu kate saye akan jd seorang PEGUAM / Ahli politik yg hebat..sbb saye adelah pendebat yg bagus..wakakak tapi sbb saye malas belajar, maka saye rase saye seswai jd Businesswoman / pensyarah saje...ekekkeke)

SCORPIO : KELUARGA & RUMAHTANGGA
Scorpio sememangnya inginkan rumahtangga dan keluarga yang harmoni. Namun, cara yang dilakukan untuk menimbulkan suasana tersebut kadang kala dilakukan secara paksaan yang sudah tentunya menyinggung perasaan setiap ahli keluarga. Dalam hubungan ini, nampaknya Scorpio perlu membina sikap mengutamakan kehidupan berkeluarga dan rumahtangga. Anda sepatutnya menimbulkan suasana melayan aktiviti keluarga sebagai satu pasukan, yang mana setiap ahli keluarga perlu menyumbangkan peranan dan tugas yang sesuai. Ini adalah penting kerana sikap Scorpio yang rakus, bersemangat dan sedia memberi penumpuan, jika tidak diimbangi dengan sikap bertolak-ansur, boleh membawa ke arah sikap 'kuku besi'. Dengan yang demikian, sewajarnya Scorpio memperlajari ilmu dan teknik penjagaan anak, rasa bertolak ansur dalam keluarga dan berusaha mengurus rumahtangga secara persefahaman.
(ek leh..bukan KUKU BESI la...aku nak semua ade displin dan teratur,jd aku sgt TEGAS!! Haip!!)
mesti korang kate aku mengarut je mlm2 ni kan..itu laa pasal..aku pun rase...ke menatang zodiak ni yg ngarut..ade gak yg betul....hahahaha
nite Ppl!!

September 30, 2009

SEPI katenyer

"Bisik ku pada bulan

Kembalikan temanku, kekasihku, syurgaku..

Tanpa dia malam menemaniku..

Sepi memelukku..

Bulan jangan biar siang..

Biar malam ini kelam..

Biar ia sepi sepertiku......."



Sajak : hebat

Latar belakang penceritaan : Bagus

Lagu2 tema dan lagu scene : Tepat

But still.....i cant feel the real emotion of SEPI itself when watching it. hahaha am i sengal? maybe, but, mmg tak rase SEPI, sebab didominasi dgn happy ending lebih dari sad ending or SEPI per say..tak kisah laa..just a comment ok...takde ape pun..maybe i expect too much for this film.. :)



tgk filem2 mcm ni tiba2 buat diri rase mcm terbawa2 pada mcm2 "scene" dlm hidup aku sendiri...byk sgt, mcm album berkembar dah gamaknyer aku rase kalau nak selak..hahaha bahagi2 kan hidup aku pada beberape peringkat and pecahan (dah mcm cikgu sains & matematik) setiap satu ade kisah2 yg tersendiri...



Sedih dan kegagalan mendominasi sebahagian dr hidup aku, namun gagal utk ramai org2 yg rapat dgn aku sedar perkara ni...i am a good pretender by the way..tapi..sgt2 percaya every storms will end up with rainbows....here i am now..bgn dari semua kisah2 kegagalan... :) for u guys out there yg same jugak mcm aku..good luck to u guys...Allah will always be with us..through better or worse, insyaallah..all we need is to believed.



Actually today, 29th Sept,2009..sgt byk benda yg aku tahu..sgt byk yg aku mule sedar..dan aku sgt bersyukur, He heard me...masa aku terjatuh dulu.. :) mcm2 aku doa, mcm2 aku harap...dan selepas tu..nothing happened..but still...aku tetap doa lagi...dan harap lagi....dan akhirnya sampai hari yg aku tggu2, dan sampai masa yg aku nanti2 kan... tapi tak tau nak senyum / happy / ape... sengal laa aku ni.. patutnya aku senyum lebar....kalau boleh party2 ke..hahaha tapi tak.. kenape yeh?



takpe laa..lupe kan...yg penting hidup aku ni..bukan hidup org, SEPI aku dah berlalu...kisah2 lama...dah habis, kisah2 yg pahit dah aku telan..dah pun buang dlm toilet pun (kalau telan kene buang,jgn jadikan darah daging), yg manis aku telan dan simpan...hehehe...



well korang2, as usual sorry laa korang terbace entry aku kali ni yg merepek ni..takde ape nak cite pun selain aku terase cite SEPI tak cukup SEPI, dan aku teringat cerita2 lama...about my life,love,friendship...and many more.. :)



Masih lagi berdoa yg terbaik buat mereka yg pernah ade dlm diari2 hidup aku, as so called family, bfs (haha), kawan biase, kawan baik, org2 yg selalu ade masa aku susah dah senang zaman dulu2, zaman belajar kat KTIM (Bum and budak2 umah jugak memeber lain), dungun(tak perlu sebut dah..plus mamat and zepah gedik), melaka, sekarang...dan sebagainya...we are just not perfect to expect perfection of others in life..and thats why what has happened was happened..kan? :) take it as life lesson learned...and may we have a better one in future, insyaallah..



To my all my family : never failed to stand beside me..no matter what..all of you are my soul...

To my Fiancee : Allah give me just 1 life to live in...and it is u...you are my life..

To my Bffs : accepting my imperfection and never let me walk with sorrow..all of you are my heart..

and the rest, yg same2 have dropped your signiture in my "diary" tak kisah laa dengan warna ape korang sain, hitam,merah,rainbow or anything...thank you so much.. :)

"whatever you give to life, it gives you back..
Do not hate anybody..
The hatred, which comes out from you, will someday comeback to you..
Love others, and love will comeback to you.."

Aku sekarang adelah aku...disebab kan ape yg berlaku...

Selamat malam..




September 28, 2009

Al kisah Si Keli


Hehe..lawak je aku rase nak tulis post this time..kenape? sebab al kesahnyer after balik dari melaka, aku tulis post Eid 2009 tu, khamis mlm, 1 hari selepas sampai umah Klang, aku balik balik melaka..hahahaha


Semuanya pasal aku rase bosan duduk kat Klang, so aku ajak En.Azuan balik kg. Kebetulan sgt my fav Aunty dtg Klang, khamis malam die nak balik melaka..kami ikut laaa....En.Azuan drive mereta my aunty..sampai melaka takde benda nak buat jugak..tapi best laa balik kg dgn En.Azuan....nanti aku cite ape aku buat..


Jumaat tu, Opah tanye, nak makan ape lunch nanti, Aunty aku takde, tgl opah, aku and En.Azuan aje kat umah tu...aku jawab pape laaa...tetibe tgk2 opah tgh menyangkung...die tengah tangkap ikan kat dalam akuarium..ikan keli...hati aku berbunga2 riang...ikan fav aku tu...tau2 je Opah ni..


Tgk2 opah tertonggeng2 tu...aku rase lagi baik aku suh En.Azuan yg tertonggeng2..wakakkakaka jdnyer..aku suruh laa En.Azuan amik alih tugas opah menagkap ikan keli tu...Die pun dgn sgt berlagaknyer berkata : "ikan laut pun aku leh tangkap ini plak ikan dlm kolam..cehs" sebenarnye aku bengang dgr ayat terbabit...aku diamkan aje laaa..tunggu punya tunggu punya tunggu..lama benoo die tangakp ikan akuarium..ngalahkan tangkap ikan laut..tula, berlagak lagi..bile aku komplen die cakap.."licinlah" pastu.. "eh,terlepas laaa tadi dah dapat dah..." adeh laaa..mcm2...


last2 dapat laaa 4 ekor..terus opah suruh plak kasi ikan keli tu pening..sebab opah nak siang...korang tgk laaa video yg aku letak kat bawah post ni nanti cemane buat ikan keli pening, versi En.Azuan...lepas ikan keli dah pening, opah plak siang ikan keli, pastu die amik daun pisang,ramas2 dgn ikan keli yg dah bersih tu..tujuannye nak buang licin2 die..tak kasi die berlendir...oooo itu petuanya..hehehehe


Ikan keli tu opah masakkan spesel utk aku makan...opah tak makan ikan keli..aku balik ni die masak kan...hehehe ikan keli sambal..sile rujuk gambo yeh..sgt sodap...itu lah cerita ikan keli kali ni...pasni nak kena buat post lain..pasal aktiviti mlm aku di melaka Jumaat tu..hehehhe.. selamat membace...



September 23, 2009

What Happened in My Eid 2009


Today is our 4th Syawal and i'm at home..Havent realise how fast Ramadhan has left us, now Syawal bringing almost the same feeling...Raya ke 4 dah..Wanna know how my Eid been celebrated? Keep on reading ya.. :)


Day 1, 19th Sept,2009.

Heading to Malacca at 630pm from Port Klang, i've checked from my Google Map, it takes 1hour 47mins for 147km form my house to Alor Gajah..however, due to fake info from PLUS, they said E1,Seremban - Malacca is having real bad traffic at that time, so we decided to use jalan Banting. Patut tak sampai 2 jam dah boleh sampai melaka, we took almost 3 hours nak sampai Alor Gajah. dah laa puase. Padahal bukan jem pun hiway tu...cehs..Chik's family dah prepare nak start BBQ dah when we arrived. So, apelagi, i took charge of it..bakar3.....halfway bakar, hujan..hahahahaha then family Pakde plak sampai...cont our BBQ sampai semua kenyang.. :) After that, kak long and i helped my aunty buat ketupat, isi ketupat..and i end up sleeping cepat mlm raya tu...penat beb..huhu


Day 2, 20th Sept, 2009.

Woke up at 8am (mmg lambat), get ready for my 1st day raya...yey~ waited for pakcik2,cuzzin2 lelaki, semua balik dr sembahyang raya, makan2 and bermula lah sesi minta2 maaf dan duit raya..sob2...abeh duit den....ekekkekeke but its fun coz they have to ciom my hand and mintak maaf as if dorang mmg byk buat dosa to me...hahaahhaha...hope all of you happy lah ye dapat duit raya ye kanak2...jgn byk komplen...ekonomi meleset...huhuhuhu..


After took pics together and have fun kat rumah Chik, my family off to Segamat. Raya kg ayah pulak..starting with Pak Anjang kat Jasin, melaka, umah Kg.Gubah, rumah Pak Lang, rumah PakLong kat Pogoh and PakSu kat Pogoh jugak..pergh....penat...then we back to Melaka, arrived at midnite terus je ZzzzZzzz...


Day 3, 21st Sept, 2009

Pakcu dtg dr KL, so lengkaplah family Hj.Osman (please exclude my Pak Long) hahaha..Pakde and family went to Tok Midi house in Tampin, my family and i lepak at home, tgk TV aje..and of cos, makan, makan, makan, sampai nak terburai perut. TETAP..makan jugak..hahaha At night, Pakde buka kelas belajar menganyam ketupat jantung, i dunno it is hard to make it, i tot senang aje anyam ketupat ni, rupenye, sgt susah yeh..but, i've made it...yeah!! tgk tgn laa..hahahah but dunno if tahun depan i still can remember how to make it..ekekkekeke. Then,we went to Muara Ikan Bakar, Umbai. Makan ikan bakar, paksu belanje yey~~ all 16 of us, exclude chik's family, ayah and ameer. So, what have we ordered that night?


  1. 3 siakap 3 rasa

  2. 1 pari bakar

  3. 4 pinggan sotong goreng tepung

  4. 4 pinggan butter prawn
    15 nasi lemak

  5. 30 otak2

  6. 7 jug air (laici,tembikai,oren,limau,air suam)

Hahahaha...we end up full and feel like bloated plak dlm kete...giler ah...Thank you Pakcu..hehe


Day 4, 22nd Sept, 2009.

I had a nightmare that night before Maklat woke me up at 9am...Fuh,seb baik..actually i havent yet go to my grandfather's kubur since 1st raya. So, nak la pegi hari ni, with Pakde. Maklat kejut kate pakde dah siap pakai songkok dah, aku je tak bgn lg, beriye laa aku bgn cepat gile mandi, tgk2...pakde tengah "berenang" lgi atas katil..cehs..tunggu punya tunggu sampai kul 11am baru g kubur arwah atuk..It's been 2 years i havent visit arwah atuk, but i always keep him close to my heart.. :( this year, aku bersihkan kubur, and tgk2 keliling kubur, lama tak dtg..rindu pulak.. i know all of us miss him so much...as much as those memories he left us with..knowing him for 18 years is such a short time but still, great memories..enough talking bout him, will make me cry plak kejap lagi.. :) for you atuk...Al-Fatihah..Balik dr kubur, lepak2, and balik Klang...arrived at 630pm mcm tu...terus je..tido... hehehe


Today 23rd Sept, 2009, i have nothing to do at home. Just waiting for my fiancee balik dari kg and will visit my Pakcu kat Keramat tonight. Then no plan for tomorrow and day after,except if my BFF dah balik, nak jalan raya rumah dorang..other than them....mungkin i have to plan 1st..hahaha


To all of you, my readers, wish you selamat hari raya, minta maaf zahir dan batin, halal kan makan dan minum yg nampak atau tidak, yg sedar atau tidak...dan kat sini juga, aku maafkan segalanya, sesiapa pun, dosa yg aku tahu atau tidak...yg nampak atau tidak, semua aku maafkan dan halal kan...luv u guys...always..Mmmuuaahhss..


To my Fiancee, Selamat Hari Raya, sorry for everything, i love u more every single day..no matter what may come our way..insyaallah..

September 6, 2009

::Fitting my Wedding Dress::






Hampir terlupa nak update baju yg aku try kat D Ratu, last week. Actually i found this dress in the internet and fall in luv with it..since it is not so expensive to rent, i decided to give it a try and.... korang tgk laa..cantik ke tak..hehe :)


Komen yg bernas adalah much appriciated :). Both of us agreed on this dress but tak agree dgn baju lelaki..so..baju lelaki nak kena buat yg baru...so far, mmg top list lah baju ni..gonna pay for downpayment soon kalau takde sebarang komen yg negatif..yey~~

Ini Seriyesss!!


Pada yg tak nampak, YM di atas adalah antara aku dan EnAzuan. Mungkin ramai yg tau, hobi unggul dan utama dia, iaitu, MEMANCING.. pantang nampak air sikit, lopak sikit, longkang pun jd lah..mule lah die tersengih2 pandang aku..dan selaku tunang yg sgt mementing kan keselamatan dan jugak sgt tidak suke perkara2 LAGHA, aku akan bula kerutkan dahi aku, cekak pinggang, dan muncung sikit sambil berkata "ah, takde3!!jgn nak tersengih2!!"..

Ni adelah perbualan aku dgn En.Azuan pasal mancing tersebut kat YM tu... :
Aini Azuan: abg..BUZZ!!!
Aini Azuan: ade ke tak nih..
Aini Azuan: biar laa takde pun...
Aini Azuan: b nak cakap jugak..
Aini Azuan: td b dapat sms dr izhar
Aini Azuan: die tanya siape staff nama Azhar,staff penang..
Aini Azuan: so b tanya kenapa..
Aini Azuan: die kata, dia dpt sms staff tu jatuh kat laut..kat kedah...
Aini Azuan: tak timbul sampai sekarang
Aini Azuan: b bg laa details, umur 24,join ibil bulan 5 rtu
Aini Azuan: so..b tanya cemane leh jatuh kat laut..
Aini Azuan: jawapannyer...g MANCING..bot terbalik..
Aini Azuan: jadi..
Aini Azuan: kesimpulannyer kat sini...
Aini Azuan: ANDA DIHARAMKAN MEMANCING SEUMUR HIDUP..SAMA ADA DILAUT, DISUNGAI, DI TASEK ATAU DIMANA2 JE YG ADE TAKUNGAN AIR SEKALIPUN...SEUMUR HIDUP...
Aini Azuan: HARAP MAKLUM!
Aini Azuan: SEKIAN!
Aini Azuan: oh lagi satu..
Aini Azuan: KEPUTUSAN PENGADIL ADALAH MUKTAMAD,SEBARANG SURAT MENYURAT TIDAK AKAN DILAYAN!
TuNang: alaa..kalo dah nk meninggal tu tgh dok dpn laptop pun bole mati yang
Aini Azuan: AH!!
TuNang: ishkk..tu dah mmg takdir dia mati kat laut la
Aini Azuan: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
TuNang: abg kalo gi pun abg pakai life jaket la sayg
Aini Azuan: takde2
TuNang: ishkkk
Aini Azuan: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
Aini Azuan: takde3~
TuNang: alaaaaaaa
Aini Azuan: dah kate dah..
Aini Azuan: sebarang surat menyrat
Aini Azuan: sebarang alasan
Aini Azuan: rayuan
TuNang: sms bole?
Aini Azuan: takkan dilayan
TuNang: emel ke
TuNang: hehehe
Aini Azuan: sms pun tak bole!!! haih!!
Aini Azuan: email pun tak!! org kate takleh2 takleh lah..melebih dr pengadil ko nih!!
TuNang: ala..kedekut la
Aini Azuan: kedekut mak kut...
Aini Azuan: tak kire
TuNang: xpe..nnti pegi senyap2 je xnak bgtau
TuNang: hehehe
Aini Azuan: ooooo cube laa buat...ko cube dulu
TuNang: hehehe..xnak aa
TuNang: x berani
TuNang: huhuhuhu
Aini Azuan: hah...tau takpe...
Aini Azuan: kalau nak manceng..nanti aku belikan ko akuarium kecik...saiz S..aku letak ikan emas..
Aini Azuan: ko mancen depan tb..
Aini Azuan: sudah!
Aini Azuan: syarat dah pun di longgarkan...jgn nak mintak lebih2...
TuNang: uihhh
TuNang: alaaaaaaa
TuNang: tu pakai panceng mainan tu bole la
Aini Azuan: naseb aarr..lalalala~
Aini Azuan: takpun aku belikan mancen permainan yg utk budak2..yg magnet tu...ikan bukak mulut ko panceng...
Aini Azuan: senang
Aini Azuan: tak laa bsah lantai umah..

hah, tu laa ceritanya, dan actually panjang lagi YM tu..malas aku nak paste, mmg betul, ajal maut ditgn tuhan, malapetaka ni kie tak pernah tau pun bile die nak sampai pada kita, tapi ape yg boleh kita elak..kita elak laaa tak? k laaa..aku nak mandi...pada semua kaki pancing, HANDLE WITH CARE!!

p/s: En.Azuan, sila bungkus semua perkakas2 memncing anda, saye nak buat sedekah amal jariah dibulan Ramadhan ni kepada anak2 yatim.

Sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...