CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

March 1, 2010

Bride's Journey Begins : Check List


Oh2....hatiku pening (hati pening?? wth?) kepala juge mcm berpinar2 berpusing2 mcm gasing.. ok..date dah semakin hampir, very close sekarang yeh...perlukah announce? mungkin perlu kot.. memandangkan telah buat hampir semua deposit kepada bende2 yg penting, maybe dah boleh announce...huhuhuhu....Ok la, minggu lepas sgt hectic. Dah la kerja, lepas tu weekend terus kehulu hilir beli dan deposit barang dan bermeeting sakan... kat bawah ni check list saye gamaknyer :

Details:
Date nikah : 30th April,2010 (Jumaat)
Time : Lepas Isya' (830pm)
Malam berinai : Lepas nikah :)

Date Bersanding : 1st May,2010 (Sabtu)
Time : Lepas Zuhur (2pm)

Ok setel bab details tu..jom tgk ape yg dah buat, ape yg belum.. :
Catering :
My dad's best friend willing to do it for my wedding with a very cheap price and affordable..selame ni pun die masak sedap je, hahaha tak sangka plak nak tolong utk my wedding..ape lagi..angguk saje kepala ku ini..

Khemah:
Oh, last year my sis wedding guna this vendor jugak. My bro punya member punya pakcik..hahaha panjangnyer...so, boleh laa mintak bende2 yg merepek sikit..aku kan suke merepek.. kuikuikui..

Baju Nikah :
Dah beli kain, dah hantar tailor, siap April ni.

Baju Sanding :
Nak amik kain kat Emy kat Ipoh, then hantar tailor..(lembab laa aku ni)

Kad :
Siap hujung Mac, sekali dengan paper beg :)

Gift tetamu :
Ni ape nak letak dalam? paper bag tu terbesar plak. adeh..

Gift family pahang :
Dah beli utk meja beradap and VIP..total ade 60 gifts :)

Gift Family mama & ayah :
Belum decide nak bg ape...wahh??? last minit sudaaaa :)

Bunga pahar:
Dah order 100 kat klang, mama yg pilih.

Hiasan hantaran:
Tobat2 belum order mane2..rase mcm mama buat sendiri....

Center Piece:
perlukan bebola rumput yg kecil 16 biji dan wine glass kecil 16 biji juga (nanti beli kat hot market)

Table runner:
jugak 16 unit, nak beli kain je panjang2 and jahit tepi...warna hijau daun..sape ade nak kasi pinjam?ekekkekekekeke

Hiasan2:
Nak cari apetah namenyer in english tu..aku dah lupe, tapi die pun bola2 bunga tu..diperlukan dalam 20 unit...nak pinjam or sewa..tgk nanti cemane..tak berfungsi otak ni.

Pelamin & Make up:
Oh plis....tak decide lagi..cemane? mane nak dapat entah. Cari yg area klang aje la. Yg gombak that day, rase mcm nak lupekan. sebab, rtu amik pakej...buat now, baju dah buat sendiri, pelamin aje ni.. :(
Make up malam nikah tade lagi..hari sanding amik Najeeb, cuzin BffN.. :) semoga saye cantik!

lagi ape weh? Ade lagi ke? tade rasenyer...yg besar2 semua ade dlm ni..yg kecik2 aje maybe nanti my mum akan jd QA utk check semua yg tade2 plak tu nanti.. takpun, korang je laa tgk and suggest pape yg aku maybe tertinggal..*ceh,die yg nak kawin org lain pulak nak ingatkan die* bahahahahaha :)

ok laaa, esok pagi, aku kene g Semua House and kedai2 kat Ampang, plus, g Seri Sireh (vendor kad) utk tgk dah sampai mane laa agaknyer kad aku dorang buat. Gile kan aku ni, siap datang buat spot cek..bahahah :)


Take care you all.. daaaaaa :)

6 ideas:

♥ G-Jã ♥

wutever it is... u've got the date... congrats... do no pressure urself... take it easy... InsyaAllah everything will be fine.... *taksabarnakdptkad* errkkk kene jemput ke tak ni??? hehe...

AiniQMY

melampau sgt kalau tak jemput kak jija :)

Take care sis, thanks ye.. :)

sekarang tgh bawa bk bertenang.. *takberapenaktenang*

hahaha tatata

senorita_alynne

muahahaha
cpt anta kad kt umah aku!!!
weh tema warne ape?
aku nk gift yg spesel taw!

AiniQMY

tema wane Hijau daun..garden wedd laa laling..sile berbaju hijau kalau ade k!! :)
Diharamkan balik sebelum amik gambar sebagai bahan bukti kehadiran...pastu...lambai2 dikejauhan tak diterima..

sekian.. kuikuikui..

senorita_alynne

hahaha chantek!
mau tempah bj ijau sikalang!

dialicious

wah..xlama dah aini..sila setelkan pending tu cpt2 yer..huuhuhuh
oh dtgla gathering tu nanti sebelum bergelar isteri org nanti:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...