CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

December 30, 2009

Bubbye 2009 *waving*


Hye all,



Sedar tak sedar 2009 dah sampai ke hujungnya. Gile lah, cepat kan masa jalan. ape aku nak update kat sini ek? Ok la, biasenye aku akan buat "closing" untuk every year, bukan closing account, buat close story mory aku laa..tapi this year nak start dari ape yeh?



Family come 1st:

Mia familia ade byk yg tukar2 this year. Tgk date kate bawah ni:

April : Majlis Risik aku..

May : Majlis kawen kakak aku..

Julai : Majlis Tunang aku..

Aug : majlis tunang 2 pupu aku.. Echa..

Oct: Majlis tunang Makcik aku..Maksu Hajar

Dec : Majlis Tunang Makcik aku yg lain plak..Maksu Aya..

Pergh....ramai2..padat2...giler ah! Opah mcm biase sangat laa bz. Tak padan dgn umur yg dah meningkat...die kate tahun ni die sweet 17..bhahahahahaha~ *gelakguling* memang lagaknya camtula, asek naik keretapi turun Segamat,naik melaka,naik KL,berulang2... *tabik*. Mama ayah pulak sgt bz masa kakak aku nak kawen. Semua berjalan lancar..alhamdulillah.. sekarang kakak aku dah mengandung, 7 bulan dah kot. So, i hope she will be fine and strong enough at the time of giving birth to my 1st anak buah..heh~ *thinking of nama ape nanti anak buah aku patut panggil aku* Ameer (adik lelaki aku), ermm..tah hape2 tah laaa..last sekali darah aku amat mendidih bile aku dapat tau pointer die...durrgghhhhh!! Lemah otak! ceh... and Anesya, ermm..lagi double entah laaa...asked her to study but she seems like not interested to that.... takleh cakap byk..nanti darah aku naik..mati cepat!

Best Friend:
Tibe2 terus aku teringat yg besday aku belum celeb lagi *sangatmarah*. dah masuk 2010 tau tak! Anyway, kene jugek buat ringkasan pasal munyet2 kesayangan aku ni..start dari :
Emy : She finally got married to Azhan last month. Was with her masa nikah and sanding and masa kat hotel. Memang sgt grand kawin die. Die guna Sonia Sofia as wedding planner. Nanti aku akan buat 1 entry khas pasal Emy, dari mula aku kenal sampai laa die kawin. Quite touching, sebab, as a fren, yg tgk die dgn a'an since 2002 until 2009, the upside down of them..nothing more that i can say, kecuali, Alhamdulillah, aku sgt doakan kamu dapat anak yg cepat dan ramai...i really cant wait to see Emy Jr or Azhan Jr.... love u emy.. :)
Nani : Been with her quite everyday, via phone,fb,sms,chat and more. So, rase mcm i am the most updated pasal this girl...she has been through mcm2 benda kot this year, yg buat die marah, yg buat die menangis, buat die bengang, and buat die happy jugak...... such a tough girl lah...dari Nani jugak aku belajar byk benda, she is totally different from me. Dari die aku belajar yg tak semua benda kite boleh control and boleh kawal.....ade bila termasuk pada satu2 situasi, kite jd speechless, but speechless is actually the best for that time.. As a fren, my prayer is always for her happiness...and i know she will get whatever she want or wish for this year :) i will forever be with you ok! *wink*wink*
Gee : panas jee aku kalau sebut nama pompuan ni tau..tepon tak angkat2..payah nak plan pape ngn budak ni..tensen aku..haih..ok tutup! Die bertunang this year, bulan 6...aku ngn nani ade kat rumah die masa tu. Yela...Bff kan...perlu ade masa susah dan senang..ekekekke die dan moktam selamat bertunang, and lepas tu kami pun balik KL semula... :) This girl pun actually very nice..kalau cerita masa 1st time aku jumpe die kat UiTM dulu lagi laaaaaaaaaaaaa...hahaha sekarang?? Haremm... but still..i love her, love they way she is...no matter what happen. Sekarang die dah pandai ber make up dah..cantik make up die.. :) dan die pun dah sgt updated jugak...bagus kan? u really grow up ya? Tunang die si moktam tu aku menyampah..asek laa cari gaduh dgn aku! haih! Ape2 pun..........i wish them together forever..kawin tahun ni tau! :)

IBIL (M) SDN BHD
Ok..ape nak cakap? percubaan aku untuk berhenti kerja tak menjadi...gile laa..rezeki aku mcm terlekat kat sini. Tak faham kenape. Last offer aku dapat is much better laaa, company dekat dgn rumah pun. Gile save minyak and mcm2 duit.... Tapi, kenape aku tetap rase nak stay? Entah...actually aku rase tak sesuai kot berhenti..tinggalkan tasha(teammate aku) sorang buat keje..aku kesian. Sebab workload byk gile... aku takleh jd kejam mcm tu...kan? Big bos aku en.Azhan, takde perubahan. Mamat tu tetap bekerja seperti org gila tak tentu masa...gile laa die..*tabik* 2nd big bos aku, En.izhar (org yg bertanggungjawab bawa aku masuk IBIL) selalu sakit2 this year. Sometimes kesian tgk die, die mcm dah tak larat...ermm..but still die kerja mcm org muda...lepas tu EnAzhari, dah berhenti, masa die benti, actually aku rase mcm tak best, sebab boss aku sorang ni kepala sama...dan yg penting, die selalu ajar aku benda2 yg ade kat dunia, and akhirat sekali.. :) die dah bukak restaurant dah. Wish him good luck! *********** sape lagi aku nak cerita? Oh, ramai member2 opis berhenti kerja, mcm alynne, farah, kak jija, kak husna, Reen...rindu giler kat dorang.. aku cam tak rase best lagi duk kat opis.. seb bek ade kak miza, kak lina, tasha, and cousin aku...kalau tak?? hampeh....workload makin byk for 2010..menci! dah la...taknak cite pasal keje!
Fiancee:
Giler laa siap satu perenggan nak cite pasal En.Azuan..haha.. baru je both of us celebrate our 1st anniversary last month...on 27th Dec,2009. Tapi tangguh until last week..g makan2..setahun ni dah rase mcm lama sgt dah kenal dgn die...takde ape nak cakap bout him..sebab kalau cakap pun berulang2 dah cakap..hahaha he will forever be my love...coz, mmg die ni dah ade hampir semua yg aku cari dalam diri seorang lelaki..waaaaaaaaaaaaaah?? ayat ni hampir buat aku muntah hijau..wex wex wex... pape pun...i will forever love him..malu laa nak cakap byk2.. *blush*

Aku :
Eh2, lupe cerita pasal diri sendiri....haha..aku dah nak gelak dah ni...ermm..2009 ni sgt bersejarah...mcm2 benda berlaku...dan aku rase 2009 sahaja dah boleh matangkan aku dalam berfikir,menilai, dan membuat keputusan. Byk aku belajar tahun ni....dari hal2 keluarga, kepada relationship aku dgn En.Azuan, dan friendship..... gile byk... :) Ya Allah, aku sebenarnya kene byk bersyukur, sebab Dia buat aku nampak segala benda hanya dalam satu tahun :) Alhamdulillah...Umum tahu kot aku ni dirisik bulan 4, then bertunang bulan 7 dan patutnya kawin 2010 ni....and mmg stick to that plan laaa.... Ada byk halangan jugak..Rintangan, yg suka..yg tak suke...yg memuji..yg memaki..tapi, i take it all as positive as i can.. life should be be easy all the way kan? But as long as my strengh is here with me, my family, my fiancee, and my besties... i can face almost everything in this world.. love you guys much :)

Ok laaa...taknak cakap byk...nak tido..esok kerja.. i wish all of you have a good sleep....and may all your wish for this 2010 come true....work hard for it...there noway Allah wont give it to u..if it is yours! Take care all readers! daaaaaaaaaaaaa

2 ideas:

Nani Jauneh

awh! i take that as a compliment ;)
ye la wei..we never knew what is written for us. apa yg bole kita buat? tawakal je la. whether u take it or u leave it. whether u goin to take the risk or u hide behind ur own fear. i strongly believe in my faith. insyaAllah, apa2 yg jd, ada hikmah ;)

AiniQMY

betul3!
but i dun believe with faith that my birthday in 2009 should not be celebrate until 2010.....

bahahahaha..mane gonjeng!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...