CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

November 15, 2009

Ape Kesudahan Pameran Pengantin 2009, PWTC


Errmm..Mane nak mule tak tau. Ok lah, start dengan :


Day 1 (Fri,13th Nov,2009).

Aku sgt tensen di opis. Siyess weh. Pagi2 aku dah dapat keje dari Pinggu (manusia paling aku meluat dlm opis), dia nak aku buat Forecast Recruitment Budget year 2010. HOH?????? apekah?? Ok2, aku takde lah marah kalau org suruh aku buat keje,tapi aku marah bile benda tu tak logik. Pukul 10am mintak, pukul 2pm nak?? Tu vavi ke hape tuh?? Org buat forecast budget kene la miting dulu, tanya sane sini, jumpe manager, jumpe HOD, kalau tak, baik aku buat sesuka hati aku je budget. Aku mintak 1Juta next year khas utk Recruitment Unit aje..Boley??? Vongok!! Aku duduk atas kerusi aku tu dari pukul 10am, sampai 5ptg!! Tak gerak2, aku g toilet sahaje ye! Makan ape pun tak! Tak ke hangen aku. Pastu petang aku buat2 bertekak lagi plak ngn memane makhluk halus ntah lagi...adoi laa...jadinyer? rase2, best sgt ke nak ke Pameran Jumaat tu?? TAPI.....Aku gagah jugak..


Hujan lebat aku sampai pukul 730pm, terus ke pameran..lagi sekali aku bengang...NI JE BOOTH YG BUKAK???? adoiiiii laaaaaa~ membazir minyak betul..kan mission aku nak cari fotografer (sukehati aku laa nak eja cemane pun) cina yg aku nak buat Pre-Wed Photoshoot tu kan? TAK ADA YE! Hampa...Tensen...Semua jd tak best!


En.Azuan plak ade tugas2 yg perlu disetelkan. Actually, both of us dah bahagi2 tugas, kerja mencari fotografer,videografer,outdoor photoshoot & Pre-wed fotoshoot ni kerja dia. BUKAN SAYE. Tapi, seperti biase, umum tahu yg aku GILA KUASA! Jadi, aku nak fotografer cina tu. Since dah tak jumpa, En.Azuan dgn bongkaknya telah ambil alih semua tugas tersebut dari aku. Die pun jalan2 dan servey2 fotografer, entertainment (karaoke,DJ,PA Sistem,kalau boleh marhaban pun aku suruh die cari,huhu). Puas jugak aku collect phamplet.


Ok, tiba pulak nak cari tempat buat kad dan katering. Haih..ni mmg pening ye. Katering dulu, ade 2 tempat yg menarik hati dengan tawaran yg agak bagus, (1) Adam Arish Canopy & Caterer (aku tak faham kenape dorang takde website/blog), (2) Sri Angsana Catering (pun tak faham kenape tak ada website/blog). En.Azuan suka yg (2), aku terpikat sikit pada yg (1). Memang agak murah. Pakej RM15,000 ade makan,pelamin,baju bersanding,canopy,hidangan pengantin,kek pengantin,make up,pelayan/penanggah,set buffet line, and makanan die ade byk sangat..hebat! Puas bermanis mulut kat booth, kami terus lah ke tempat kad pulak. Jumpe satu kad ni sangat cantik tema ala2 garden wedding, dihias hot stamping segala bagai..memang cun. Aku terpikat. Tanya2 harga, memang ok walaupun harga agak mahal sikit. But, ok laa..


So, itu semua kejadian Jumaat. kejadian Sabtu?


Day 2,Saturday (14th Nov,2009):

Aku bercita2 nak bawa Puan Zam ke Pameran. Hajat dihati nak la kasi die tengok semua yg aku dah berkenan tu. So, dapat green lite dari Quality Control (Puan Zam), boleh la aku booked semuanya awal bulan 12 nanti. Berkobar2, bangun pukul 12 tengahari (mmg aku suka bgn lambat...jgn pandai2 nak komen), Puan Zam ade hal. Ok lah, die nak pergi petang. So, petang, Puan Zam,aku,En.Azuan, dan adik aku ke Pameran. Hujan tetap lebat seperti semalam ye. Rahmat katenyer..


Tengok punya tengok, sembang punya sembang, nego punya nego....Ape jadi?? Semua Puan Zam rejek kaedahnyer!! (T,T) Menanges lah aku sudahnya pulang ke rumah dengan harapan yg hancur berkecai.


Komen Puan Zam pasal katering (1):

"Mahal!! Tu kalau cari katering kat Klang, boleh dapat semua. Lengkap! Bukan setakat pelamin aje, dgn gift semua boleh dapat. Taknak lah! It's too expensive. Why must you waste much for that package if you can get way better kat Klang. Mama buat kahwin Dena dulu hari tu baru bla..bla..bla...murah..bla..blah..kanopi murah..bla..bla..baju murah..bla..bla..pelamin cantik..bla..bla.." --> takleh handle dah. Kasi die makan nasi lemak kg bharu, baru die diam.. tu pun tak diam sgt..


Komen Puan Zam pasal kad :

"berape ni? Hah...??? Mahalnyer...taknak lah. What for you waste (again) on kad, nanti org buang. Cari yg simple. Mama suke yg tu..(tunjuk kad kahwin warna hijau, hot stamping emas yg aku kira seperti agak simple sgt dan terlalu biasa),kan cantik mcm tu. Murah pun murah. Amik yg tu lah ye (Puan Zam tersengih,takleh bayang dah..)"

Aku anggukan aje, tapi dalam hati, 'sorry lah mama,adeq rase taknak yg tu..ooppss'


Komen Puan Zam pasal pelamin:

"Hah? besarnya, tak muat letak bawah khemah ni, semak, penuh, susah nak amik gambar family kalau mcm ni...Both of you not so big, if you choose this one, you will look so small and get overshadow by the pelamin itself.." omaigot..sgt stressssssssss!!!


Itulah die al kisah pameran pengantin aku..Puan Zam ni die memang keturunan berseni sikit (tak mcm aku..haha), semua nak yg cantik dan murah..ade diamond2, ade reben2, nampak mewah dan murah.Mcm kahwin kakak aku, gift for VIP mmg lah comel dan cantik dan murah..TETAPI.....ianya menggunakan sepenuh tenaga saudara mara especially warga2 emas, itu yg BETA TAK BERKENAN. Bukan apa, aku nak kawin yg tak menyusahkan org, terutama Mama dan opah, jugak aunty2 aku semua. Aku suka kalau dorang enjoy my wedding,masukkan2 gift ke, potong bunga rampai ke, kerja2 ringan. Tak berat mcm nak glue gun diamond, gluegun reben,ikat sane sini..ish2..biar semua dah siap, warga2 emas ni duduk la diam bersembang atau bergosip sambil memakai baju yg liplap2 ala2 lampu hari raya tu. Kan bagus.. But my mum wanted the other way round..


Sudahnye, AKU DILEMA...

13 ideas:

sista_siska

quality control kamu sangat la scareyy kan?? tak bole ke kamu jek wat keputusan tanpa memberitahu beliau??? tapi bagus gak mam kamu tue, at least die tlg cut cost kamu.. save sket.. kamu tue pemborossss

AiniQMY

ermm...betul juge kate kamu..die mmg cut semua cost aku..haih...

ye..ye..ye...aku mmg agak boros apabila mataku bersinar2 melihat benda2 yg cantik2...wakakakkaka

Saed Ramadhan

"Both of you not so big, if you choose this one, you will look so small and get overshadow by the pelamin itself.."
hahaha kelakar la ur mummy.. kim salam kat dia k..aku suka ayat tue.

ekceli.. bosan la pameran tue.. aku g pusing tak sampai sejam terus balik.. best lagi yang kat mid valley aritue.

AiniQMY

Ed : ooo..kutuk aku gamaknyer...nak kena yeh!! yela..aku kim kan salam kamu..kamu nak jalan2 dgn die? kalau kamu nak..aku arrangekan..jgn kamu letih melayan sudaaa..

Tula..aku rase kai mid vel dulu terlalu2 amat best dan mcm2 kedai ade! haih..geram betul.. :(

senorita_alynne

aini...betul la ckp mak ko...hahahaha aku kan dh kawen aku taw la...

wee~ psal kad, ko carik yg simple2 je...xpon kalo nk bg kad org spesel MCM AKU, ko buat kad yg chantek...tp limited jerk...cth utk BFFs ko ker..of cos dorg simpan..even aku pon, simpan lg kad2 mmbe2 aku..saje nk buat kenangan...hee~

catering yg rm15k tuh aku rse dh SGT MURAH!!!~ better cpt carik coz nnt dh fully booked laks

TETAPI!!!~ jgn amik pakej yg skali dgn pelamin or make up la..itu better ko carik yg lain..make up tuh, ko amik la kak shima..yg make up aku dlu...die tuh mmbe kak rita collection =p
(waah...aku promote nih!!~ )

kalo ko nk photographer, mmbe aku ade..nnt aku bg die punye website keh

AiniQMY

Hai lah alin, sile laa cepat membantu aku sgt sgt buntu ini...

adeh...

rita collection tu tak jawab fon aku.. :(

Kasi laa aku number mak andam ko..

pelisssss!!

Diella Mustafa

try rasswedding.cousin aku kate kwn die kawin hr tu RM12,600 utk catering 800pax,pelamin,kusi2 balut dgn reben skali,meja pengantin sume.

Diella Mustafa

owh ye lg 1 kehidupan lps kawin tu lg penting.jd lg baik awak saving utk ddk rmh sendiri nnt.mesti byk brg rmh nak kena beli.

AiniQMY

rasswedding ye? ok2...akan di email sekarang jugak!!

Yela..hidup lepas kawin lagi penting dari hidup nak kawin ni..habis duit aku nanti..haih..

:(

Anonymous

yang caterer 2 tu okeh..adik kita wedding guna tu..just hotographer die je tak best..
tp makan ok..ada ikan ketam udang..ayam..mmg bebaloi..guess on kata ok sedap.. =)

AiniQMY

oooo yeke? :) katerer adamarish tu kan? tula,nak pergi kedai dorang kat ampang galaxy for further discussion,insyaallah..thanks ye!! :)

Anonymous

last paragraph tu sgt setuju! harap2 mummy agrees not to make telur pindang. susah ok makcik2 sume nk buat! berat nk angkat periuk, plus, banyak telur akan pecah on the way tu.simple2 sudey...

pengantin mesti grand!yang lain biase je pon tkpe. :)

-aiya.

AiniQMY

tulaa...kalau takde benda2 yg mcm tu opah kate takde identiti.. :( padahal, kalau takde kan senang..memudahkan..bukan ape taknak laaa dorang kate kenduri kawen kite tu memenatkan..kan? ermm.. dorang ni, suh berehat and pakai baju cantik pun taknak..heran..kalau kite laaa...itu yg kite mintak..bahahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...