CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 10, 2010

Bride's Journey Begins : Kad Kahwin and Wedding Favor Box

Dengan hati yg gembira yg teramat, aku nak inform yg kad telah pun siap. Perghhh....aku dan En. Azuan aje yg tau betapa penantian kad ni satu penyiksaan batin!

Ok, kad ni ade cerita disebaliknya, semua tau vendor kad kahwin aku kan? SeriSireh. At first, aku dah pun hantar request, then dorang hantar la design kad. Masa tengk design kad tu (poster film), memang aku rase jantung luruh, mcm nak pitam. bahahhaha Alangkan rock kapak pun aku tak minat, inikan pula ayat2 jiwang2 ala2 lagu dalam rock kapak yg hanya diminati oleh En.Azuan sahaja. Perlukah aku letak gambar kat sini? Tak payah laaa.....ade ayat mcm "mahligai cinta, aini&azuan" ekekekekekek apekah?

Aku terus agak2 buntu (hampir2 ade huruf T kat perkataan tu), dan actively berfikir mcm mana nak buat kad aku jd elok and tak buat org gelakkan aku. masa tu betul2 ada 2minggu before date aku akan collect kad tu. Hah, sengal kan?

Well, mcm biase la, bila dah tersekat otak ni, hanya BFF yg boleh membantu. Terus aku email kan design kad tadi pada BFF aku, Nani the angel.. (bodek sudaaa). Mcm yg aku dah jangka, dia telah memaki hamun kad itu..bahahahah relax beb, baru draft, maybe bukan taste kita..kuikuikui..Saje je aku kasi die, sebab aku tau, dia kalau tgk bende merapu, last2 mesti dia offer diri utk tolong aku, and, seperti yg dijangka ayat dia mcm ni "Sudah la, biar aku aje yg design, kamu tunggu, malam nanti aku kasi kad kamu! Aku design lagi cantik kot!" ekekkekekekekekekekke :))

Hasilnya, lihat lah dunia : Tu design asal yg nani buat..after aku suruh vendor kad aku ikut design Bff Nani, jadi mcm ni hasilnya.. :) ok lah kan? Dan...pada 2hb April 2010 yg lepas, aku telah collect kad dan V-box utk tetamu aku, ini lah dia...Last sekali, bunting utk my wedding designed by SeriSireh which aku tak minta tukar sebab malas, heheheheh ok aje lah... ni dia :
Ok, sekian entry kali ini! :)

13 ideas:

sista_siska

mmg superbb

AiniQMY

hahaha..t kamu kawen aku kautim ngn akak kedai ni nak3? hehehe

Nani Jauneh

kalo aku aku xmo kedai ni..kehkehkehh!at certain point ada yg laha ckit..but the rest..bole laaaa~

Sal Abdul Rahman

hi ainiq..kita wat kad kat tempat yg sama lah! ;)

AiniQMY

Sal,
Yeke? Hows urs? dah dapat design?? comel tak? :)

Anonymous

Boleh tahu berapa lama serisireh nie ambil masa utk buat kad?dapat pada masa yg dijanjikan tidak?

AiniQMY

boleh tahan laaa, kene selalu call, tapi tak ada masalah, selalu follow up and ingatkan, so dorang memang bagi on time. I did not face any probs dealing with them..nak try ke? ok laa..reasonable price and service ok jugak :) good luck~

Nani Jauneh

r u sure takde prob aini???design hampeh kan!!!tlg la admit!

AiniQMY

ey..kamu jgn nak jadi sengal....org tu tanye pasal masa die....nak siapkan and feedback..bukan design! tampo karang baru tau.....

design mmg ade prob sikit..and sebab taknak tambah duit dgn asking for new design over and over again, i've decided to make my own (my bff did it for me) and sent to them.... :) maybe the one they assign to me utk buatkan design tak pro lagi dalam grafik etc.. :)

Lain2, mcm bab harga, bab negotiatian and consultation, tak ada masalah :)

~IeRa~

awak.. saya memang berkenan dengan design tu... awak boleh bagi contact nO.. website n email diorang x...
puas saya carii xdapat la

AiniQMY

seri sireh tak ada website kalau tak silap...

contact number plak mcm tak ade..all that i have is their email add.. :)

Seri Sireh [serisirehkad@gmail.com]

email laa..sure reply punya kot..sebab i send kat email ni everytime i nak ape2 kat dorang. Good luck and happy wedding day ok!

Mynt

hye, i pon tempah kat seri sireh, i taktau kenapa everytime lepas i email, i kena call dorang tanya dah baca ke belum email i ? mase nak siapkan draft pon kena call dorang to remind them, pdhal da janji nak email within 2,3 days camtu. & now i hope dorang boleh siapkan my card as what they promised to me. very dissapointed :(

btw i jumpa blog u pon sbb i search seri serih. saje nak carik review2 bout them. hmmphh!

Aini Qamariah

1 thing pasal SS ni ialah efficiency... cust kna follow up lah selalu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...