CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 6, 2010

My Solemnization




"But can you feel this magic in the air?

It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale.."

*senyum* masa ni, lagu Taylor Swift ni mmg mcm terdengar2 kat telinga aku..betul la org kata, saat ni adalah yg terindah bagi seorang wanita yg bergelar isteri. Post kali ni agak sentimental, and agak sedih campur happy sikit2...saat nikah ni buat aku rase melayang...ini lah rupanya noktah pada segala pencarian aku selama 26 tahun utk mencari seseorang yg akan menemani aku until the end of time, insyaallah..

He is the one..yes, He is the one that i'm searching for. Lelaki yg akan gantikan bantu Ayah terus membentuk aku.. *airmata dah bergenang*, lelaki yg akan ambil menyambung tanggungjawab seorang bapa selama 26 tahun mendidik, dan memimpin aku, sama2 menjaga sebuah keluarga 1 hari nanti, insyaallah.

Sedih, sebab bila fikir, saat ni yg aku paling tunggu adalah saat yg terakhir aku akan dulukan mama ayah dalam semua perkara. Pada yg belum kawin, mmg takkan rasa, utk aku yg hari ni masuk hari ke 6 bergelar isteri, dan duduk pulak dekat rumah parents sendiri, perkara ni mmg terasa lain... :(

Tapi, mmg hakikatnya anak perempuan akan dilepaskan bila sampai waktunya. Di lepaskan pada seorang yg boleh menjaga dia, sebaik ibu bapa dia jaga dia..kan? dan....i believe, my hubby will taking care of me as good as my parents did selama ni...

Menangis? siapa tak menangis time nikah? Maybe lah lain org lain perasaannya, tapi masa aku nikah, aku sayu gile, tambah2, BFFs semua jauh. Duduk jauh dari aku. I really need their hands at that time...tapi tak ada. Ape lagi, menitik2 lah airmata, sebab terlalu gabra dan sedih sgt bercampur2. Ada pulak semua family aku, cousin2, aunty2, uncle, opah, owh~~ when i looked at them, rasa mcm nak jadi the small little girl yg didukung 20 years back.................*menangis sudaa* :(( aku ni mmg agak kememey (cepat melalak) sikit. So, bila nikah tu, rasa mcm excited but terasa mcm tittle "ISTERI" adalah terlalu besar utk aku pikul.

Semua jadi lain sgt masa tu. Bayang kan lah, pengantin lelaki (tunang / bf) korang depan mata. Ni yg telah di plan for a long time, yg korang kejar kan, yg korang usahakan bersusah payah, yg korang nak selama ni....but bila masa tu dtg, mcm rase nak patah balik.......sebab mcm nak masuk 1 alam lain yg tak terjangkau ape akan jadi selepasnya.

Masa tu, semua dah terlintas, boleh ke bgn pagi? boleh ke masak? boleh ke kemas rumah? boleh ke sidai kain baju anak lelaki org? jaga makan minum die? diri sendiri tak terjaga, boleh ke jaga anak org? anak sendiri nanti? boleh ke gossip2 keluar malam2 dgn bffs? boleh ke celeb besday bffs buat girls day out aje? mcm2..sgt mcm2...yg paling ketara, bila tgk family, especially cousin2 yg kecik, they said i look like barbie doll, so pretty and all, and they asked me, "Kak Deq, are you sure you wanna get married today?" terus tersenyap and buat2 senyum..padahal..that actually soalan yg buat jantung mcm nak luruh...betul jugak...am i sure??? Tapi akhirnya, aku selamat juga dinikah kan dgn my soulmate jam 1015pm, 30th April, 2010. Alhamdulillah~!

To mama and ayah, no words can describe how much i love you both, it was like yesterday when i was your little girl with candy in my hand, and i talked a lot, but still you'll be smiling at me, layan me and laughing at everything i did.. :(

To the rest of family, tak tau lah ape nak cakap, but......tak ada apa boleh tukar sesiapa pun yg Adeq ada selama ni, dgn apa juga pun.....*suddenly teringat arwah atok*.... :(

To bFFs, as usual, i always feel like we are actually sisters yg terlahir dari perut mak2 yg berbeza...coz, we share everything like what siblings do...all of you can never be exchange with anything in this world..i love you emy,nani,gee.......

To my soulmate, i would never ask you for anything, except, to love me, and accept me as what i am...guide me and our family so that we will be together hereafer. Amin..

*esok aku cerita pasal hari sanding and behind scene semua benda ok*

9 ideas:

ciDa

aku plak yg sedey baca entry kamu ni.. sob ;( btw kamo mmg sangat comei on dat day! sangat stunning!! lawo!! sume2 laa.. xtau nak describe cane.. em lagi 1, kamu sgt betuah dapat raikan hari bahagia ngn ur lovely mum. btw, congrats again n again!! :)

Anonymous

aku pon sedey-han

Nani Jauneh

aku pun dah ternangis ckit ni haaa :p

anyway,u know that i'll always be by ur side love.no matter what happened :)

hana yoriee

mmg sedeyh bila terfikir yg tggjwb dah dialihkan pada suami..bukan lagi ayah n mama..huhu..anyway Aini..CONGRATS!!
sorry tak dpt dtg.. =(

AiniQMY

to all,
thanks for dropping by utk komen entry ni..

love u guys, for those dah penah lalu taim ni, i'm sure u know how i feel, and for those yg belum, especially girls, masa nikah nanti, u will feel the same way like what i had...

cuma at that time mampu control dgn tak aje..Cida, ur late mum will always be with you at that moment...in your heart...u definitely will feel her hands on yours...mesti die gembira gila bila tiba masa tu nanti.. :) be strong bila nikah nanti ok.. :)

Yanie

Sedih sedih babe!!! Kamu harus datang wedding saya... Congrats babe... takpe la, maybe bukan rezeki i nak datang wedding uuu... Sorry tau, i dah lama tak buka blog babe, tak boleh nak reply comment.. So camne kawen? hehe...best tak? Part apa yang best? Opssss....

dialicious

congrats aini!rugi xdpt dtg.i was in jkta.cantiknye dr tepi..xsaba nk tgk dr depan lak..heheh..more pics plss

Sarah Abd Rahim

You and me same² je.. My Nikah pun hujan lebat.. Tapi Kadi kata, "Takpe, hujan ni biasa" hehe..

Dah.. Sekarang dah kahwin dah. Takmo nangis² lagi dah.. Just because you're married, tak bermakna you dah tak leh nak rapat ngan your family macam dulu..

Congratulations Aini!

Miss No Body

ive married too..memang bahagia masa bernikah..tapi sekarang nie rasa macam nak patah balik, bukan sebab apa..sebab tanggungjawab untuk jaga mak abah dah xdak..kena dahulukan suami..now on..saya nak dahulukan mak abah..sayang mak abah..(kalau masa boleh patah balik)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...