CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 19, 2009

..::mY thE oTheR haLf::..




This post is dedicated to my Love, Azuan. After writing about my soul (my Family), now i would like to write bout him. He inspires me for so many things since we've been together =)

Kalau nak cerita dr mula, panjang sgt la pulak, we knew each other from our fren, and from there, after several times dating, we found out that we have the chemistry to be together. It is so weird when 2 hearts that never met, and truly different in almost everything, suddenly rase selesa, and happy everytime bercakap dan berjumpa. Ermmm...pelik.


Macam ayam dgn itik,at first, mmg susah, dia sukar nak dibaca. Apa ada dlm fikiran dia, can't be easily read. I can't even predict what he think and what he does. Selalunya, aku akan jd over reacted untuk beberapa perkara, and dia selalu diam, tak bercakap ape pun. Jarang nak dengar dia marah, or mengamuk, naik suara or anything. At the beginning, mmg la, mula2 ade salah faham byk benda, coz dia tak faham cara hidup aku, aku lagi la tak faham ngn cara hidup dia.


things get worst lagi bila dia ak faham ape impian aku, ape yg aku nak dalam hidup. coz ape yg both of us expect in life, is totally different. Dia memandang hidup ni dr sudut lain, dan aku sure lah dr sudut lagi berbeza. tapi keduanya tak salah pun, cuma berbeza lah. at the end, we decided untuk give and take. aku ade benda mesti dikorbankan, and dia pun ade benda mesti dikorbankan jugak. guess what?? Happy life lah lepas tu sampai lah sekarang. since that, mmg tak berlaku salah faham lagi, hehehe...best betul, until now, when i started to know him better, aku dah boleh jangka dah ape die fikir, ape die nak buat, ape reaction dia pada certain2 things, and thats make me realised, we are meant to be =)


Now, everything moving smoothly. A day after his birthday, aku pun selamat jugak lah di risik (walaupun aku rase tak payah jugak sebenarnya, coz ini bukan zaman dulu2 pun), but, suddenly both families agreed for that. Aku ikutkan aje laaaa...kalau nak ikutkan, excitement aku untuk semua ni belum lagi, cuma aku sedar yg aku ni boleh jd wedding planner yg baik...hahahaha coz, even belum nak kawin pun, aku gigih gile pergi survey2, bukan untuk aku pun, untuk kakak aku, and selebihnya, aku nak melaram aje time akak aku kawin t. ekekekeke tu pasal aku suke giler survey barang2 nak kawin.



Sekarang ni tengah plan for our engagement day pulak. maybe somewhere in July, tapi tak confirm, maybe lambat dari tu lah jugak. but ok kot bebila pun. aku ok aje. Nak kawin ni bukan senang pun. Mcm2 hal nak setelkan. So, ape juga kate both families ni, aku terima aje. tak kisah. Dia pun ok aje, tak kisah jugak. Sama aje. Yg pasti we are enjoying our life, our relationship.



Talking about him, byk lah benda yg buat aku teruja. Bukan ape, mcm mane tah la nak cakap, dia byk mengajar aku byk benda. Bukan bermakna relationship b4 tak mengajar ape2, but, with him, ade byk benda baru yg aku belajar. Walaupun sepatah haram dia tak pernah bercakap (coz dia tau, kalau tegur, bukan nak ikutpun..ngeh3) so, dia mengajar aku dr ape dia buat (maybe dia tau, aku lg cepat belajar dr benda yg aku tgk), yela..aku ego kan...ko tunjuk2, ajar2, sure aku taknak hekot punya...marah2 lagi aku taknak ikut. tengking, lagilah, mmg sampai mati aku tak dengar punya. So, dia buat, dia tunjuk, and aku secara tak langsung belajar. Pandai betul....haih!



Lately ni, byk benda ganggu otak aku. sgt lah byk. Mcm2 benda tak disangka jadi. Memula, mmg tension. Yg teramat sgt. Until nak tdo malam pun payah. Tapi dia relax. Diam. Senyum. Tak byk cakap. Sometimes aku mengadu2, ade lah dalam 500 muka surat aku cakap kat dia, dia balas 2 baris, 3 baris...hahaha mengong tak? memula aku tension, tapi fikir2 balik, dia buat mcm tu, aku jd calm...coz dia tak jd minyak membakar perasaan aku. dia jd air, and selalu sokong ape aje aku buat.



He proved to me that, kalau pun semua org dalam dunia ni bohong pada aku, dia akan jd org yg takkan tipu aku walau satu perkara pun. Dan kalau pun semua org kat dunia ni kata aku salah, dia akan jd org pertama yg ada dibelakang aku, memahami setiap satu tindakan aku, dan menyokong semua tindakan aku selagi tidak melanggar pinsip pemikiran dan logik akal dia.



Aku tak rase our relationship will last forever tanpa dugaan dan perselisihan di masa akan dtg. But, with a strong based mcm ni, ditambah dengan doa dr semua untuk kami, pasti setiap dugaan itu walau pahit pun, boleh kami lalui dgn sabar. Confirm nanti2 bergaduh, confirm nanti ade je tak kena, manusia kan.....tak semuanya betul sepanjang zaman, tapi.......walau ape pun terjadi, he will definitely be my the other half, forever, insyaallah....



Lots love for him (Azuan), from me. May Allah shelter us with His bless along our journey to world hereafter.



Amin~

2 ideas:

abang

I luv u too sayang..huhu

AiniQMY

ekekek..nak jugak komen..aman kan blog aku yg ni? sebijik cam diari..aku bace pun tenang aje..luv u too..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...