CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 19, 2009

..::mY thE oTheR haLf::..




This post is dedicated to my Love, Azuan. After writing about my soul (my Family), now i would like to write bout him. He inspires me for so many things since we've been together =)

Kalau nak cerita dr mula, panjang sgt la pulak, we knew each other from our fren, and from there, after several times dating, we found out that we have the chemistry to be together. It is so weird when 2 hearts that never met, and truly different in almost everything, suddenly rase selesa, and happy everytime bercakap dan berjumpa. Ermmm...pelik.


Macam ayam dgn itik,at first, mmg susah, dia sukar nak dibaca. Apa ada dlm fikiran dia, can't be easily read. I can't even predict what he think and what he does. Selalunya, aku akan jd over reacted untuk beberapa perkara, and dia selalu diam, tak bercakap ape pun. Jarang nak dengar dia marah, or mengamuk, naik suara or anything. At the beginning, mmg la, mula2 ade salah faham byk benda, coz dia tak faham cara hidup aku, aku lagi la tak faham ngn cara hidup dia.


things get worst lagi bila dia ak faham ape impian aku, ape yg aku nak dalam hidup. coz ape yg both of us expect in life, is totally different. Dia memandang hidup ni dr sudut lain, dan aku sure lah dr sudut lagi berbeza. tapi keduanya tak salah pun, cuma berbeza lah. at the end, we decided untuk give and take. aku ade benda mesti dikorbankan, and dia pun ade benda mesti dikorbankan jugak. guess what?? Happy life lah lepas tu sampai lah sekarang. since that, mmg tak berlaku salah faham lagi, hehehe...best betul, until now, when i started to know him better, aku dah boleh jangka dah ape die fikir, ape die nak buat, ape reaction dia pada certain2 things, and thats make me realised, we are meant to be =)


Now, everything moving smoothly. A day after his birthday, aku pun selamat jugak lah di risik (walaupun aku rase tak payah jugak sebenarnya, coz ini bukan zaman dulu2 pun), but, suddenly both families agreed for that. Aku ikutkan aje laaaa...kalau nak ikutkan, excitement aku untuk semua ni belum lagi, cuma aku sedar yg aku ni boleh jd wedding planner yg baik...hahahaha coz, even belum nak kawin pun, aku gigih gile pergi survey2, bukan untuk aku pun, untuk kakak aku, and selebihnya, aku nak melaram aje time akak aku kawin t. ekekekeke tu pasal aku suke giler survey barang2 nak kawin.



Sekarang ni tengah plan for our engagement day pulak. maybe somewhere in July, tapi tak confirm, maybe lambat dari tu lah jugak. but ok kot bebila pun. aku ok aje. Nak kawin ni bukan senang pun. Mcm2 hal nak setelkan. So, ape juga kate both families ni, aku terima aje. tak kisah. Dia pun ok aje, tak kisah jugak. Sama aje. Yg pasti we are enjoying our life, our relationship.



Talking about him, byk lah benda yg buat aku teruja. Bukan ape, mcm mane tah la nak cakap, dia byk mengajar aku byk benda. Bukan bermakna relationship b4 tak mengajar ape2, but, with him, ade byk benda baru yg aku belajar. Walaupun sepatah haram dia tak pernah bercakap (coz dia tau, kalau tegur, bukan nak ikutpun..ngeh3) so, dia mengajar aku dr ape dia buat (maybe dia tau, aku lg cepat belajar dr benda yg aku tgk), yela..aku ego kan...ko tunjuk2, ajar2, sure aku taknak hekot punya...marah2 lagi aku taknak ikut. tengking, lagilah, mmg sampai mati aku tak dengar punya. So, dia buat, dia tunjuk, and aku secara tak langsung belajar. Pandai betul....haih!



Lately ni, byk benda ganggu otak aku. sgt lah byk. Mcm2 benda tak disangka jadi. Memula, mmg tension. Yg teramat sgt. Until nak tdo malam pun payah. Tapi dia relax. Diam. Senyum. Tak byk cakap. Sometimes aku mengadu2, ade lah dalam 500 muka surat aku cakap kat dia, dia balas 2 baris, 3 baris...hahaha mengong tak? memula aku tension, tapi fikir2 balik, dia buat mcm tu, aku jd calm...coz dia tak jd minyak membakar perasaan aku. dia jd air, and selalu sokong ape aje aku buat.



He proved to me that, kalau pun semua org dalam dunia ni bohong pada aku, dia akan jd org yg takkan tipu aku walau satu perkara pun. Dan kalau pun semua org kat dunia ni kata aku salah, dia akan jd org pertama yg ada dibelakang aku, memahami setiap satu tindakan aku, dan menyokong semua tindakan aku selagi tidak melanggar pinsip pemikiran dan logik akal dia.



Aku tak rase our relationship will last forever tanpa dugaan dan perselisihan di masa akan dtg. But, with a strong based mcm ni, ditambah dengan doa dr semua untuk kami, pasti setiap dugaan itu walau pahit pun, boleh kami lalui dgn sabar. Confirm nanti2 bergaduh, confirm nanti ade je tak kena, manusia kan.....tak semuanya betul sepanjang zaman, tapi.......walau ape pun terjadi, he will definitely be my the other half, forever, insyaallah....



Lots love for him (Azuan), from me. May Allah shelter us with His bless along our journey to world hereafter.



Amin~

My FamilY in 2008


Mane nak mula yeh? Ermmm...kalau tgk family aku yg ber6 ni, semua ok..AYAH dah pencen dah 2008, so dia sibuk dgn biz spa dia tu. so, mmg dia agak leka dgn biz tu, jd aku biarkan aje la...asalkan dia happy..hehe


MAMA plak relax aje kat rumah, but middle year, she started working atas alasan bosan kat rumah. bagus jugak, if not she will keep on questioning aku kat mana, keje byk lagi ke, bila nak balik, nape aku balik lambat, boss aku tu tak reti bahasa ke suruh anak dara org balik lambat2, dan byk lagi...so...bila mama start keje balik, hahahaha aku ni la yg paling happy.


DIANA..sibuk dgn preparation untuk kawin, then dia skang tgh buat part time study. bagus la, for her future jugak kan. lagipun, mmg susah sekarang ni takde qualification (sebagai HR yg berjaya), org mmg susah nak amik keje. kalau amik plak, nak naik pangkat sgt lah lama..so, that is good for her lah...semoga dia lulus exam2 dia...with a good grade.


AMEER, adoi laaaa...perabih duit aku byk nak mampos yeh! haaaa..kalau skolah tak pandai2 jugak, aku nak sarankan baik bunuh diri aje...still dgn team paintball dia, n team jepun dia, ape tah, gokudo brothers ke tah ape tah laaa...yg dianggotai oleh anak2 negro perasan jepun...haih.. sukan paintball tu ok, cuma mahal. mengabiskan duit tau tak! pastu result exam, bukan nak kate ape lah, mmg cam harem result exam dia, aku bukan ape, aku nak dia belajar daripada kesilapan..nak compare result exam dia ngn aku, adoi laaa...cam langit ngn bumi. padahal result aku ni taklah gempak pun....haih...bile lah nak sedo...


ANESYA, sekolah, form 1 last year, result exam dia aku tak pernah tgk, tapi berdasarkan reaksi mama setiap kali dia dapat result exam, aku rase leh tau la yg die sedang menjadi "sengal" disekolah, tapi takpe, dulu aku pun sengal, sekarang ok aje. cuma harap2 die tak sengal sgt sampai jd mengong dan takleh further University. tu je lah yg leh aku harap...


Siape lagi yeh aku nak cite?Oooo..opah, last year dia byk kali tak sihat, tapi dah ok jugak lah sikit2. Family Chik plak, ermmm...last year mcm AF plak hidup kami sekeluarga, ada mcm2 kejutan....tapi walau ape pun, aku yakin Allah bersama org2 yg sabar. dan itulah kunci kekuatan setiap ahli keluarga aku sampai ke hari ini. ade perjuangan yg belum habis...dan aku, sentiase doakan perjuangan itu diberkati Allah dan berakhir dgn sesuatu yg bahagia. Family2 lain, semua ok. Kak Long keje dgn aku sekali. Kak Ngah keje kejap aje, pastu die lik kg tanam jagung. anyway, semua cousins aku, aku sayang. and aku nak dorang jd bijak dalam menentukan naseb hidup masing2. hehehe


Oh, benda best, we all tak raya sakan last year. we decided to go for holiday masa hari raya, and buat family day. best betul. takleh nak cakap bestnyer. mcm2 aktiviti buat, sampai aku baru perasan, besar jugak family aku ni. tu tak campur lagi yg takleh dtg. we all buat di PD. sile tgk gambar and video yg aku letak ni ok.....


ermm...best2, dunia rase makin lengkap, walaupun sumtimes (harus lah kan) aku rase sikit luka, sakit, dan sebagainya, itu adat. mesti rasa, tapi, overall life aku ok last year. hopefully this year lagi best lah. lagi mencabar dan lagi bermakna. Amin.... =)

video

April 18, 2009

What a Happy Life ahead! =)


Hye2,
actually this blog was created since Nov 08. Tapi aku tak jugak update2 blog ni. and tak ada post pun. Now, aku rase nak update, coz aku ade byk benda nak share khasnya untuk org yg nak share ape yg aku rase pada setiap masa =)

aku nak buat blog ni mcm diary. yg akan aku jdkan tempat khas aku nak cakap ape2 aje. nak tulis diary malas la....panjang! lagi pun kalau nani ngn gee ngn emy ada, dorang suke sgt curik bace diary aku nanti...oooppsss! hahaha nah! amik diari ni, online lagi...tak payah curik bace k!

hari ni, aku happy, yg terlalu amat happy, tak terkata, jiwa tenang, otak senang, badan pun fresh aje, tak tau apesal, but best laaaaa.... alhamdulillah, another bright day yg Allah bagi untuk aku. kejap lagi ada AF, haaaa tu program realiti TV yg mmg aku suke tgk. katelah ape pun, aku mmg suke tgk org nyanyi...so what? Bf aku tak suke, die kate program tu tak best.. tapi....dalam diam2, bila aku tanye "ala..tak tau Aryl dapat lagu ape...." tetibe die jawab.."oooo...die dapat lagi bla bla bla bla...." wakakaka kantoi tgk diari AF...hahaha lawak lah bf aku tu...

errmmm...tajuk atas tu penting, sebab aku nak bgtau pada semua, yg hidup ni, walau macam mana pun ujian Allah bg, kalau kita redha, dan kita tak merungut, insyaallah, hidup kita mesti senang. Allah swt sekali2 takkan berlaku kejam. yg penting hati mesti baik, niat mesti betul. ape yg kita pernah buat, kita pernah bg, kita pernah kongsi, kita pernah mcm2 lah, sesama manusia ni, pasti ada balasan drNYA, selagi.....kita tak pernah mengungkit ape2 pun kita pernah bg. kan??

Hehe..aku happy laaaa...sebab rase jiwa aku tenang, since aku bertekad nak lupekan byk benda2 yg tak best dalam hidup aku. Now, aku mmg nak start tgk depan, and kurang2kan deria2 rase aku, supaya aku tak perlu terlalu terase ape2, dan terlalu mengambil tahu benda2 aku tak perlu tau... lagipun, aku excited untuk start life aku yg baru, since aku rase semua benda dalam hidup aku dah makin sempurna. masalah dah makin kurang, hidup makin teratur, kerja makin lama makin best, then family and bf, makin melengkapi.....alhamdulillah...bersyukur sgt.

thanks pada semua yg berdoa untuk kebahagiaan aku. siapa pun korang, dimana pun korang, aku doakan Allah swt memberikan hati yg tenang, jiwa yg kuat, dan kebahagiaan serta keberkatan, dunia dan akhirat, Amin~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...