CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 26, 2010

Sendiri pandai letak countdown, sendiri gelabah!

Hahaha..

Ketawa plak. Yela, tadi tgk wedding label yg countdown tu kan kat page sendiri...tulis mcm ni :
..5 days until our Wedding Day..

Terus gelabah menggelupur bagai. 5 hari lagi? Biar betul...Arrgghhhhhh~! Byk lagi tak siap ni..Masak la.. *Sarah tolong amil balik title u bagi i sebagai the Calmest Bride* skang dah menggelupur gile. Hahaha...Now 1am, tak tido lagi. Baru siap susun hantaran...Habis laa..

Tadi pagi katil sampai boleh plak tertidur. Adoi.. India tu yg kejut aku bangun. Dgn tak mandi bukak pintu rumah *buruk perangai* harus lah india tu tak tau bahawa aku lah bakal pengantin. Sebab mesti die ingat bakap pengantin sure dah bgn awal gile dan buat sarapan utk family sendiri ala2 prektis menjadi isteri solehah...HAKIKATNYA?? Aku tak mandi pun bukak pintu. Mesti die ingat aku maid! Cehs~!

Hati senang gile tgk katil and perhiasan yg dah siap. Punya lah tak sabar, dah siap pasang cadar pengantin dah pun..tak boleh blah perangai aku ni. Langsir baru pun dah pasang...Bilik pengantin ni 70% dah siap. Tgl lagi nak cantik kan sudut mengadap kiblat, supaya bila En.Azuan nak sembahyang sunat nikah kat bilik pengantin, cantik lah sikit.. OP nak amik gambo...konon~

Kasut pengantin still tak dapat lagi...ape nak jd entah. Tggu laa this week nak cari sorang2..ermm..then, ape lagi ni tak siap? Guest book dah beli tadi kat memory lane, nanti aku upload pic, warna pink putih. Hiasa, meja guest book pun dah beli segala potpuri candle and segalanya, ditemani dan hasil consult dari BFF Nani.. :)

Ok lah...sekarang adalah sgt gabra. Kepada otai2 pengantin lama,hahaha, sile beri nasihat...yg lambat lagi nak kawen, nasihat laa pape yg patut utk bride to be yg huru hara macam aku ni...

Tido lah! Daaaaaaaaa~!

4 ideas:

Asmadiana Alias

i love you so much...just stay calm baby......Allah bless you! :)

lots lots of love...

AiniQMY

yana..itulah..sgt entah laa..

Sarah Abd Rahim

Aini!! What telah happen to my Calmest Bride? Aiyo..

Ok.. Rule No. 1, JANGAN PANIC! Breath in, breathe out.. Hehe..

First and foremost, buat checklist. List down all the things yang tak siap/lengkap/settle lagi.

Second, jangan jadi Superhero Bride! Mana² benda yang tak settle tu, jangan pandai² nak do everything on your own. Call your family and friends and get them to help you out. Then distribute task² tu among them.

Third, if anything goes wrong (minta² takde lah kan..) tapi kalau ada, jangan panic/stress/sedih.. Yang paling penting is that the akad nikah is smooth because that is the moment that you marry your sweetheart.. So ENJOY that moment!

ps. if you need any help, please jangan segan minta tolong k? i'm quite free this week. esok malam je ada kerja skit.. ;)

AiniQMY

Sarah,

yg 1st tu, checklist dah ada...but, makin tgk checklist makin panic...huhu

yg 2nd tu tepat kene muka i, haah la, when i saw everything like undone, tak setle, i rasa semua manusia dlm dunia ni sgt lambat bergerak! sgt slow motion! sampai i terus nak buat semua sendiri...

End up? Today demam...lagi 2 hari nak nikah boleh demam panas pulak...alaaaa mcm2 hal :(

Thanks dear. Now tengah try to slow down a bit..ermm..suddenly everything rase mcm tak happy.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...