CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

June 9, 2011

Dialog Hari Ini #5


Pernah ada JCard? I bet all of you readers mesti ada Jcard. Me? I don't have it L *sob sob sob* kerana Hubb said, saya tak perlu ada Jcard. Dia sahaja yg ada dah cukup. Daftar pun atas nama dia. Hp pun dalam borang JCard adalah HP number dia *menitik airmata lagi*

Jom cerita pasal Dialog hari ini bahagian 5.

Di suatu tengahari yg hening bening, panas pulak, sepasang suami isteri di dalam perjalanan dari Port Klang ke Jerantut. Siape pernah ada perjalanan sebegitu mesti tahu betapa lamanya duduk dalam kereta dengan lalu segala lurah dendam, gaung maung *kata gandaan saye salah, jgn guna untuk karangan SPM plis!* dan segala bukit bukau lah kan. Seronok? Memang seronok kalau kau baru 1st time, bile 100 times tengok cemane muke kau lepas tu, takkan larat kau menten muke Paris Hilton, harus makcik cleaner punya muke pun lebih indah dari rupa paras kau yg pening mabuk duduk dalam kete. Ok, pasrah je sudah!

Nasiblah kalau dapat isteri yang suke bercakap. Cakap-cakap-cakap! Tak duk diam mulutnya. Ada aje benda nak diborakkan. Bagi si isteri, tugas dia menghiburkan hati suami yg tengah pandu kereta, tapi tak semua suami suka dihiburkan begitu. Kan? Kan? Kan? Macam mana nak tau suami suka ke tak suke "hiburan" anda selama lebih kurang 3 jam tanpa henti tersebut? Cuba kasi dia soalan lepas anda berborak pasal sesuatu. Contohnya, tadi borak pasal handbag cantik kat Pavvy, jename Hermes. Yang cantik warna merah, bukan hitam sebab hitam nampak biase. Tanya balik kat dia, "warna apa tadi saye cakap yg cantik ek?" confirm die jawab "HIJAU"….. (T______T) *menitik lah airmata kau*

Jadinya, sekarang ni suami isteri tersebut telah mempunya seorang anak. Si isteri dah tak duduk dekat seat depan. Duduk belakang dengan anak dan segala mak nenek botol susu, air panas, tilam, bantal, baby toys dan lain-lain. Isteri pun dah tak ingin "menghiburkan" suaminya dan lebih baik menghiburkan anak kat seat belakang. Yelah, baik mengagah anak yg memang confirm die tak faham apa kita cakap tapi dia sangat menumpukan perhatian sambil ketawa-ketawa dan senyum-senyum keseronokkan dari duk mengagah suami yang confirm kita cakap lain, dia komen lain lepas tu. Makcik tension lah mcm tu tak?

Agaknya setelah sejam lebih perjalanan, si suami rasa "sunyi" sebab si isteri tiada apa nak dibualkan….yg kedengaran bukan lagi cerita pasal handbag ke, kasut ke, kenduri si polan tu ke, si polan ni ke, atau pun bergaduh pasal Fasha Sandha ke *sebab si suami adalah die hard fan FS…tak boleh blah*…tapi sebaliknya hanya nyanyian twinkle-twinkle little star, old macdonald dan Inchi winchi spider yang asek berkumandang dari sejam yang lepas…Maka terjadilah conversation seperti di bawah :

Suami : B, tadi abg dapat sms dari Jusco…untuk semua JCard member… *tersengih2 sambil jenguk nak tengok muka isteri sendiri kat cermin*

Isteri : Hoh????? JCard kasi sms?? Yeke??? Hikhikhik… *isteri mana tak seronok kalau suami kata dapat sms jusco utk JCard sale? Sebab selama ni hanya minta belas ehsan kawan2 supaya inform kalau ade JCard sale, suami sendiri memang takkan beritahu, sebab dia tau ape yg akan terjadi nanti sure mimpi ngeri seperti terpaksa berpuasa selama sebulan* ceh!

Suami : Yela..JCard kasi baru aje tadi pagi…

Isteri : Hehehe ape die tulis dalam sms tu? *tersenyum-senyum sambil otak dah fikir ape nak beli*

Suami : Dia tulis : PERHATIAN!! Sile jauhkan isteri anda dari mana-mana JUSCO di seluruh Malaysia kerana kami sedang mengadakan Sale sehingga 15th June, 2011. KERJASAMA ANDA ADALAH SANGAT DIHARGAI untuk masa depan anda suami isteri.

Isteri : *angkat kening sebelah*hembus nafas macam naga tasik chini*ok tak lawak….lantak lah kau selame lagi 2 jam hadap jalan…memang takkan ku layan lagi ape-ape pun sampai rumah mak nanti*

Aarrghhhhh~!!!! Tension!

-end of conversation-

P/S : kalau ade JCARD sale, tolong inform saye dgn kadar segera. Kerana saya memang takkan tahu.. *sob sob sob*

5 ideas:

shaLiciOus

kalau sha, 3 jam perjalanan dari kL-Penang, hubby suruh tido ja sebab asyik bising..hehehe

AiniQMY

aahahaha..kan?? sebab dia kata kita mengganggu kosentrasi dia bawa kete dengan bercerita perkara-perkara lagha....ketenyer~!!

Diella Mustafa

kalo aku blk kg 2jam mmg confirm aku tido la.tu pon kalo anak aku tido jgk.kalo tak harus aku terpekik2 dlm kete si kecik tu duk diam.huhu

P/S : gi je sale tu senyap2..hhaha

AiniQMY

ahahaha..aku kalau anak aku tido..kompom aku tido jugak kat seat belakang tu...kihkihkih tapi kalau die bgn...aku kene lah jadi clown..kalau tak die pulak pekik kat aku nanti..hehe

Nurul Fazreen

don't worry..informer psl sale ni akan btau ko yek..SORRY WAN...!! :)
hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...