CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 16, 2010

Bride's Journey Begins : Bridal Bouquet (Bunga Tangan Pengantin)

Tgk aje tajuk entry ni, sadiskan? Cuba kalau guna mak andam, aku rase semua dah siap dah. Tak yah pk2 lagi dah. Tau2 kawin je *sigh*...Disebab kan tak ada mak andam or wedding planner yg sebetul2 nya, kene laa pergi tempah bunag tangan sendiri. Sadis lagi..ok, jom kita cerita about bunga tangan.

Penting ke bunga tangan? Kalau tak ada, is there any problem occur then? Ermm..rase mcm tak. So, tak payah laaa..hahahahahahha sudah2, kene ada. Nanti mama bising cakap bunga tak ada itu laa ini laa..plus, actually aku rase, bunga tangan ni adalah "ubat penenang" pengantin. Kan2?

Yela, nerves tak masa nikah? Haruss....so bila ada something yg kite boleh genggam kuat2, maybe hilang nerves laaa kot *hah,memandai2* Dalam nak cari bunga tangan pulak, bunga apa yg sesuai? Roses? Derghhhhh...kenape asek roses je? Bercinta bg rose, tunang pun rose, kahwin pun rose...hahaha mcm taknak. Tapi kalau roses digubah jd cantik sgt2 mungkin nak! *ceh,demand*

Baju nikah aku warna cream ke hijauan...then baju bersanding pure white, so, what color should i take for bunga tangan kedua2 majlis ni ye? Bunga apa yg cantik? Ermm..tade idea. Jom tgk gambar nak? hehehe

Erm..die punya border ni kacau la.haih!


Hah!! Tema hijau..mcm ni cantik tak?


Ade diamond2 tu yg cantik..lawa kan?


Wah! Bersinar2! hehehe comel?


ni officemate aku kate, kalau mcm ni die nak buatkan aje la..*wink*wink*


colorful kan? comel je..tapi mcm nak kasi budak tadika punya besday aje la pulak..

Weh, cane? semua cantik2, tapi still tak tau nak pilih mana. Erm.......kalau tak bunga pegang pomander ball yg ade tali mutiara cantik ke? macam ni.. :)

Kecik la pulak gambar tu..dah la..pening. Pasal bunga pun pening.. :D Nanti update lagi ok! Take care :)

11 ideas:

Nani Jauneh

picture no 5 looks sweet and simple! pegi florist dan tanye bole buat mcm tu ke tak

AiniQMY

baik boss..lagi pun bunga ni aku nak campak pastu kamu mmg kene sambut kan? kan? kan? huhuhuh

Sarah Abd Rahim

2nd pic yang poms² ngan pearls tu sangat² cantik.. I love it!

Bouquet tulips sahaja tu pun very, very sweet..

harzharun

hi dear...cite sal bunga tgn yea....dah go tru my blog?..i wat sendri bunga tgn..3 jenis bbeza...tp tuk mjlis btandang, ttinggal kat rumah..dah separuh jalan br teringat!..sgt hampeh!

Diella Mustafa

kawin pon nervous ke??tak phm aku org kawin nak kena nangis la ape laa.kawin pttnye la hepi la.eh,membebel plak.gambar last skali tu cun.

AiniQMY

sarah:
I heart that one...sgt cantik kan? mata berpinar2 ni tgk pearl tu..hahahaha

harzharun:
Dear, i pegi blog u tak jumpe, end up i komen kat entry2 u yg best2...bunga tgn masa u nikah is sooooo simple..tapi cantik.. :)

Dil:
Nanges laa gile...sebab syurga dah tak bawah kaki mak2 kite lagi....dah bawah kaki suami...He has the right on you... :) sedey mcm tu..lagi pun, after a very long time our parents raised us, now it is time to let us go for someone that they actually tak tau..tak kenal pun..eh2..aku bebel kan? ko lah ni..
Oh, bunga tu menarik hati...but colorful plak aku rase..tapi tetap comel.. :D

Sarah Abd Rahim

Itulah dia! Sebab tu i slalu cakap, less is more.. ;)

AiniQMY

you are right!! Love it..rasa mcm i got my hand bouquet d! YeeppYY!

ElyaElmo

:)

azira.arif

kalu bunga pomender tu untuk flowerr gals ok tak?? buat kan edisi yg kecil utk flower gals rase mcm menarik je..

AiniQMY

azira,

sgt menarik..siriyes! Flower girl pegang and ikat pomander dgn reben, then ikat reben tu terus kat pergelangan tgn flower girls..

waaaahh *berangan*..

But i takde flower girl yang..semua anak dara pingitan.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...