CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 26, 2011

Dialog Hari Ini - #4

P/S : bahagian 1 – 3 selalu saya tulis di Facebook. Tapi kali ni rasa tulis di blog lebih best. Kalau nak bace dialog sebelum ni, klik sini : Dialog #1, Dialog #2, Dialog #3. Barulah nanti kamu faham kenapa saya mesti tulis everytime terjadi situasi yg sama mcm ni. Haih



Lemak. Taip saje dah menyakitkan hati. Ini pula kalau sebut. Kalau MEMPUNYAINYA?? Arghhhh! Lagi lah sakit hati jiwa raga. Rasa macam nak pergi ambil pisau di dapur, kerat lemak berlebihan di perut ni dan buat masak lemak. Lemak masak lemak? Erkkk… (T___T)

Seorang isteri yang mempunyai seorang anak berusia 70hari sedang bergelut dengan perasaan sendiri. Keinginan untuk memakai balik jeans kesukaan juga baju-baju kesayangan kian memuncak. Memuncak. Dan memuncak! *eceh*

Dek kerana lemak-lemak jahat disekitar perut yg nampak gayanya tak mahu hilang dengan apa juga cara sekalipun, maka si isteri bertekad, "aku kena beli gedel. Aku mesti beli. Mesti!" nak beli pakai duit sendiri memang kedekut *dasar kedekut gila!* padahal kalau bali kasut ke, handbag ke, dia seorang yg pemurah! Rembat 3 bijik sekali terus. Pemurah gila kan? Sedekah kat tokey kedai katenye. Otak ligat berfikir, lantas dapat 1 idea. Dengan penuh harapan, si isteri mendekati suami tercinta.

Isteri : Abg, he he he…..bulan ni, Abg belanje B beli gedel ok? *tersengih-sengih, penuh harapan*

Suami : Hah? *dahi berkerut*

Isteri : Belanje tau! Tau? Tau? *masih sengih..sumpah tak penat sengih*

Suami : *angguk-angguk dan berkate* gedel tu apa? BERGEDIL ke?

Isteri : Hoh?? Errkk… (T__________T)



  • End of Conversation -

 

7 ideas:

wannie7984

Kah kah kaaaah..bikin lawak tahap dewa la itu uncle wan..jwbnye lemak2 tu nnti la boley jd additional ingredient utk wat bergedil bg dia mkn...hahahahaaa ;p

AiniQMY

yg die ingat makan! makan! makan! haih

masnina

beli je lah kt kak lena...boleh bayar bulan2 kan...hehehe

senorita_alynne

babe! aku saje nk bg ko jeles nih! aku dh bole pkai blk suar2 saiz S aku dlu2!! ahahaha...

aku pkai gedel lah!

aku dh lama beli premium beautiful tuh! mse awal2 preggy lg..bulan2 bole byr meh..ko beli la kat kak lina

AiniQMY

gile tahap gaban jeles aku sekarang ni...hahahahahaha..... takleh blah!!!! adoi

Nurul Fazreen

ape lg ansuran sudah kat kak lina..confirm meleleh la wan pastu..meleleh ngan ayak mata sbb mahal giler..hahaha

sista_siska

ko begedil kan ajew paler wan tue... aku pn nk cr gedel gak ni.. pewot aku da bonceet.. asik melantak jeww

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...