CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

August 29, 2013

Lawak customer di pagi hari

Assalamualaikum



Gambar ni tadi aku post kat facebook. Hari ni tak marah siapa-siapa. Serius. Aku sengih aje layan kerenah customer pagi-pagi.

It is not a first time i received sms/whatsapp/inbox asking my supplier contact number. With so many "possible" reasons, some people really like to take advantage on others. 

Bukan kedekut, tapi benda pertama kita kena belajar dalam business ialah "berusaha sendiri". Dari mana saya kenal supplier saya? Dari dealer lain ke?

Tak ada jalan mudah dalam berniaga. 9/10 rezeki datang dari perniagaan, jadi tak bermakna semudah itu boleh dapat rezeki. Orang lain usaha kita tumpang? ala... typical melayu. Macam mana nak maju? Asyik tumpang, asyik minta tolong.

That day ada kawan saya jual pavlova, memang sedap, tiba-tiba baca kat facebook dia orang komen "PM i resepi pavlova please". Aku rasa nak ketawa pun ada.

If she would like to just give out the recipe, she will not started her pavlova business at the 1st place. IT IS FOR SALE, dear customers.

And the most annoying thing is, the one who asked silly thing like this doesn't even want to buy from us, at least berbudi-bahasa lah sikit kan beli dulu baru tanya ke? Ini straight away tanya resepi, terus-terus tanya contact number supplier. Hahaha apekah wey?

Oklah, utk customer-customer lain yang selalu beli dan sebagainya, terima kasih banyak-banyak. Actually saya akan tutup business pati delima dan buah zuriat tak lama lagi. Maybe selepas start mengajar di Melaka. 

So sementara buka ni, sila lah mencuba :)

Tata!

2 ideas:

~YUN~

yun penah kene cmnie!plng tensen,siap pm...mana dpt stok baju ye?supplier tu orng mana?nk number boleh?adoi!kenapa ek dieorng cmtuuu!!

Aini Qamariah

Kan? Akak selalu Je dpt pertanyaan pelik-pelik. Ada yg siap nak trap, "eh ni u beli dari kedai Kat bla bla bla kan?" dgn harapan akak jawab "eh bukan lah sayangku! I beli Kat sini sini sini, nah map!"

Gitewwww hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...