CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

September 2, 2009

Angan2 yg takde penyudahan.. =P


Date : 2nd Sept,2009
Time : 0958
Venue : Opis, lantak laaa... =P
Mood : Berangan sgt! ahaks..

Aktiviti berangan ni perkara biase laaa utk aku. Sebab berangan a.k.a planning ni mmg wajib utk org mcm aku yg ade terlalu byk benda at the corner.. hehe tgk blog Cida semalam buat aku rase nak jugak share angan2 aku cam Cida yg Ratu Berangan itew~~ hahaha ni kisah nak kahwin laa ni, sebab dah dekat dah. Org2 yg rapat maybe dah tahu dah date yg dah aku pilih...pada yg tak tau tu..pasal korang tak rapat laaaa...wakakakakak ape lagi...lagi maw tanya! huhuhuu nanti aku akan buat entry ::Bride To Be:: yg sarat dgn segala preparation utk my wedding :) nantikan ye kamu2! hehe

Aku suke majlis yg simple dan tak membazir, walaupun terasa trend "garden wedding" klise, tapi mmg tak dinafikan tema ni sgt lah cantik dan seswai utk tahun tahun ni.. Fresh flower mmg takkan lapuk laaaa, warna white pearl, off white, baby pink, lite purple, warna rumput / daun2 mmg sejuk sgt mata memandang... jd.. angan2 aku jd camni :

::Nikah::
Date : 010110, 10am (rumah @ masjid) - date ni yg paling aku nak...tgk cemane k..
Theme : Baby pink.. (Bffs semua pakai merah, sama mcm family aku k!)
Baju : Tempah sendiri...designed by my aunty :)
Make up : Nani & Gee (dun wery Gee, i'm wearing tudung on that day..ngeee)
Jemputan : 200 org (both families + Bffs + Frens)
Menu : bg korang makan bihun je boleh?? wakakkaa tak laa...menu kg2 laa..mcm aku tunang hari tu.. ok? hehehe demand sgt taknak bihun kan korang! cehs! =))

::Malam Berinai & Khatam Quran::
Date : 010110, 8pm (rumah)
Theme : Lite green
Baju : tempah sendiri, designed by my aunty jugak.. :)
Make up : Nani & Gee, plz be informed aku nak jugek yg Sariyanti tu ok!! Lantak la..lalalala~
Jemputan : 100org (both families, Bffs, marhaban group or whatever laa )
Nota Kaki : Takde salin2 baju byk2...tak kuase aku nak layan, 1 baju je..baju khatam tu laa baju berinai... :)

::Sanding::
Date : 020110, 2pm (rumah laaaa...)
Theme : Putih, hijau, pink... (baju sanding aku white pearl - dah dapat dah tempatnye! )
Jemputan : 1000org saje (both families + Bffs + Frens + Ofismate, etc) cukup laa.. :)

Menu : Ni laaa yg pening, bercanggah pendapat. Ikut kami berdua, nak yg simple..bayang laaa mesti ade byk kenduri kahwin kan that day...so, korang sure makan byk rumah. Apekata rumah aku makan simple2 and santai...garden wedding kan... makan laa mcm sate, soto / bakso, sup2, kambing golek sekor dan air kelapa ke, air Janda pulang ke..hah tak tau laa tu air ape tu..ekekkekeke ok what..santai kan? best! A big No-No from mama and opah, both of them want Johorian menu (as usual, koman sangat menu2 ni, oh pls!) nasi beriyani, ayam merah bla bla bla bla... so? cemane?

Gift / wedding Favour : Yg ni simple aje, bab ni kena follow my opah's rules and regulation. Dia nak jugek telur pindang dia...so...layan~~~ and akan ade special gift utk both family members and Bffs, of cos! :)

Flower girl : I dont need them...hahaha..tapi tgk bajet nanti laaa..and kalau tak serabut :)

Khemah : Max 8 including khemah makan pengantin + pelamin...keciknyer..ekekekkeke warna scallop plak aku nak baby pink..but...Tunang saye plak kate..kalau tema garden..based utk garden ialah daun2..daun2 = hijau..so...die suh buat hijau putih..lawa ke? ni dah macam majlis si Diana Rafar & zamarul la pulek..wakakakkaka taknak2..combined idea laaa..aku pink..die ijau..so..scallop baby pink + lite green..cantik kah kawan2?? ermm...nanti aku kena tanya semua ahli nujum negara...huhuhu korang leh vote kat tepi blog ni..sila vote dgn segera yeh!

Pelamin : Actually ade few wedding planner yg aku berkenan, mcm Rinssuzana, Zaifie Zainal, Puteris, D ratu etc (ni semua yg murah laa..bukan yg grand2 mcm Arma ke, Naz great idea ke, Linda Rahim ke..yg tu...artis or anak dato' leh laaa...aku artis ke?waaaaaaaaaaaaahh!!) yg aku pilih ni sgt simple, dan harga yg berpatuan dan bersesuaian dgn aku. Pelamin bawah khemah, 20 kaki, warna putih / cream & hijau..ade sangkar burung gantung2 (dlm nak ade burung tau!), ade pagola, ade rumput lilit2..ade lilin2...waaaaaaaaaah?? cantik ke? berangan sgt! hahahaha kerusi taknak yg high back tu confirm2 sebab aku tak tinggi..t nampak cam tah pape.., nak yg biase je..tapi cantum..mcm kerusi taman..warna putih..ekekkeke comelnyer...

haih....kalau berangan ni mmg best..tapi berangan2 aku pun..semua benda ni insyaallah in place tak lama lagi..kalau tak dapat yg aku nak..yg dah nak same pun jadik leee...ekekekke sebab it is my lifetime memory..and i want it to be perfect...bukan sempurna kat mata semua org... sempurna di mata dan hati aku sudah laaaa..lagipun, yg nak ingat semua ni sampai bila2 ialah aku dan tunang aku..so...biarlah sempurna dimata both of us..

Pasni ade entry aku nak letak gambar2 yg aku dah pun g survey masa pameran pengantin that day.. :) tgk yeh! take care... tatatatata

p/s : wahai En.Azuan, assignment kamu yg dah 3bulan tertangguh bile nak submit..cepat! itu lee tugas kamu yg 1st dan yg senang aku rase, CARI TEMPAT NK G KURSUS KAWEN!! adoi laaa.. *geleng2kepala*

13 ideas:

tunang ko

oi..berangan tak hajak orang..
oo..kursus kawen tu kena b4 kawen je ekk..lps kawen xleh ke?ngeee~~

ciDa

ni hobi yg paling best kan aini kan..ekkeke.. jom kite berangan byk2 lagi.. best2.. insyaAllah bila ada usaha, jadilaa kenyataaan.. Amin~~ cepat2 laa kawen cik aini ui, xsaba nk mkn nasi myk ko da ni.. :)

AiniQMY

ekekek oi tunang, jgn cakap byk..assignment anto dulu!!! lepas kawen nak wat hape!! tampo baru tau..Cidaaaa...ekekek best laa t aku berangn and share ngn ko gambo2 berangan aku...kasi ko pun takleh tido mlm..asek berangan cam aku..wakakakkakaka~

Anonymous

kami akan jadikan angan2 kamu itu satu realiti.. hoh?? bole ker??? owh tidak.. aku dok berangan cane nak sanding ngan moktam kat sebelah... adeh,, scareyy!!!

AiniQMY

omaigot...kamu mengutuk tunang kamu secara terang dan jelas tanpa berdengung!!!! oh???? jgn wisau...nanti taim kamu sanding akan ku pakaikan moktam bedak byk2 baru taWWWWW~~~ ekekekekek

sista_siska

x pe aini ak akn sediakan 3 lai baju tuk kamu kawen nnt....

ak akan pakaikan moktam fair and lovely.. kasi putih sket..ampun tunangku...

AiniQMY

bagus..ingat ye tema2 yg dah aku nyatakan itew~ g cari baju..hehehe fair & luvly agak tak berkesan dek kerana kulit moktam yg keras tebal legam laksana badak liar...oh???? ya allah..bulan puase... KURUS PUASA AKU!!! *jelingmoktam*

♥ G-Jã ♥

aini... i follow ur blog wokey... ? :)

pasal foods tu.. akak penah pegi wedding anak kwn abah akak... dia buat ptg.. & d wedding is so simple... foods.. satay.. putu mayam.. mee hoon spore.. kuih-muih & buah2an... menariks... & so different..

AiniQMY

hehe..tulaa..best ape buat mcm tu.. asek nasi minyak je leh muntah darah kalau ade 3 - 4 wedd 1 hari....hi kolestrol...wakakakkaka :)

Anonymous

aini..

nk rekemen g kursus kt bgunan MAIS dpn Masjid Shah Alam.. sgt srnok kursus kt sane.. rase mcm nk pegi je lg.. penceramah sume kelakar.. mknn pn sgt puas ati.. hrp aku dpt membantu :)

AiniQMY

Ye ke???
Bagus betul cadangan tu!! Thanks2!

p/s:En.Azuan, TAKE NOTE! dekat dgn rumah..ok lah tu.. ngehngehngeh~

tunang ko

iye..iye..ni tgh jln kaki nk ke MAIS tu la ni..dah smpai ronbot dah ni..penat siot..huhuhu

err..kalo gi kursus bln posa ni agak2 dpt makan tak?

AiniQMY

takde maknenye ko dah sampai MAIS..platipusss!! masalah skang bukan makan yeh..masalah skang kalau daftar taim bulan puase ni sempat ke tak..daftar pun tidak2...makan plak die hengat..saje je nak bg aku hangen ni!! haish~~~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...