CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

June 14, 2009

Season in the sun..... =)


5th June, 2009

Location : UiTM Dungun, Terengganu.


Actually, otw nak ke rumah Gee kat KT, lalu Dungun. Hati aku tak tertahan2 nak sgt2 singgah UiTM ni. That time masa singgah isi minyak kat Petronas Dungun, aku nak sgt cakap nak singgah, tapi takut bf aku taknak...nanok pun taknak...tapi tetibe nanok tanye, "nak singgah tak?" sambil tersengih2.....aku pun ape lagi...sepantas kilat angguk!! hahahaha yes3!!


Lepas hampir 4 thn,aku balik balik kat tempat yg byk ajar aku tentang hidup...Kalau org nak kate poyo pun kate la..sebab aku,nani,gee,emy,dan member2 aku kat Dungun ni tentu faham ape yg aku tgh cakap. Org yg tak reti menghargai tempat pertama dia kenal dunia matang after sekolah ni, or Universiti pertama dia, maybe sebab dia time kat U dulu sengal, or tak reti nak guna kan masa remaja dia, untuk explore byk benda. coz kat U ni la tempat kite boleh belajar, diajar, dan mengajar........ =)


Nampak je pondok guard,teringat kat pakgad keling, pakgad baik, pakgad syai....hehehe aku dah tersengih...kat pondok guard ni laaa penah gado ngn guard pasal takleh outing..die suh tuka baju..emy penah kena marah pasal suar ketat kat sini..aku penah kena sound baju pendek kat sini..nani ngn gee pun...hahahah..kat sini laaa letak kad outing yg mcm2 kaler tu...sebab every sem tukar kale kan kad tu? kekekekkeke...and kad gee yg paling penuh pasal die asek lesap n balik kg.... =) rindunye....kat pakgad ke kat kad?? hahahhahah


sebelah kiri, nampak taman astakona (koop)....tempat dating tu...hehehe ade dewan makan....koop,taman astakona,and dewan makan...semua ade sejarah...koop tu tempat aku tolong simpankan payung budak2 yg suke sgt tinggal payung kat sana...budak2 itm ni cepat hilang ingatan..bawa payung g koop..masuk koop....kuar koop berlenggang...tinggal payung..jd..aku tolong laa "simpankan" kat bilik aku..hahahhaha


Taman astakona ni tempat aku dating2 ngn tah sape2 laaa manusia2 yg aku dating tah..hahaha lepak2 je laaa...kadang2, aku lepak ngn gee ngn nani kat sini..cuci mata bila mata dah agak rabun....hahaha best...ade hensem, ade muka pecah umah...pastu ingat lagi tak nani, pasal insiden kite nampak org kena tampo tu....budak pompuan kena tampo tu..ingat lagi tak?? huhuhuu dasat bukan...ade ke gado2 same2 bf gf nak tampo2 plak...the very the vangang..depan org lak tu..hahaha


kalau sebut pasal dewan makan karah...rase cam nak nanges pun ade..mengenangkan masa2 lalu..tu laa tempat makan pagi (kalau sempat), makan tengah hari (konfem2,kalau ahad je ade nasi ayam or nasi tomato,kan?), and dinner....tak kire lagi bulan puase..kite ramai2 berato bukak puase...amik kurma letak dalam mangkuk beso..makan sama2...ngn cida,mizua,intan,shasha...kan? amik buah sorang satu (kalau makcik tu tak nampak,kite amik dua) hahahhahah....pastu sorang bawa kad....cop utk semua sekali....ingat lagi tak kad makan tu?? rindulaaa...... kat dewan ke,kat kad makan or makcik dewan makan tu?? hahaahahahaah


nampak aje Karah 13,aku mcm nak melompat tak sabar. Muke bf aku pelik, pasal die sebenarnya pelik tgk bilik aku tu....bila aku tanye,cakap takde pape..eleh,sebenarnya die pelik, cemane kitorang leh hidup dalam umah kayu..and siap ade kelas kat dalam umah kayu ni....tu la speselnye ITM dungun tau! hanya warga itm dungun je faham semua ni... huhuhu...


Nani,Gee,Noly....ingat lagi tak kat bilik kite?wallpaper,alas meja plastik biru tu,kain tutup tempat buku warna biru n pink, daun lilit2 kat belakang katil.....nama2 kamu sume yg aku tampal kat softboard kamu???? =( rindu laaa...belakang pintu gee gantung tudung die...kite ade lampu disko liplap2...kite ade loceng kan? ade mailbox....ade "in-out" kat luar.......mcm2 kan? rindu tak??kite ade 1 je ubat gigi, share 3 org..kan? sarung bantal gee ngn alas katil...hijau striking kotak2...nani, wane pink kot...comforter kamu....mcm ade gambar crown2 ke princess tah..lupe...kat softboard nani ade gambar katun escada...ngn ruffedge...kat softboard gee sgt bosan,ade timetable kelas die je...hahaha...


Gee,ingat tak lagi kat cermin yg kite amik kat toilet bilik kuliah belakang tu. kita wat cermin bilik kite..ingat tak masa kita nak curi tu, kite tak tau nak buat cemane...masa tu awal sem,kite g sana nak cari barang2 ape kite leh curi...aka pinjam...then bila nampak je cermin tu,kite nak amik..tapi takut kalau bawa dr bilik kuliah ke bilik kite, org nampak..so....kite watpe?kite g amik towel mandi ko...bawa g toilet bilik kuliah tu,bukak skru cermin and balut cermin ngn towel mandi ko...hahhahahah...pastu kite letak kat bilik.....boleh???? bilik kite adelah satu2 nye bilik yg ade cermin yg sgt besar..sampai habis diploma..hahahha


Nani and Gee,ingat tak masa tu final exam...kite tengah study2, and rase bosan sgt...kite sume suke study mlm...sampai pagi..masa tu esoknya ade paper....aku kat meja aku, gee kat lantai..nani kat meja die....aku khusyuk gile study (walaupun tak masuk sgt), tetibe, dr tingkap aku dengar korang ketawa2....siap panggil2 nama aku...masa tu kul 4am....rupe2nye...korang bosan, terus tinggalkan aku...korang men basikal kat belakang umah kite tu...hahaha aku tgk dr pintu belakang and gelak2....masa tu..aku nampak korang bedua comel gile...opps..aku lupe,sape yg carry sape ek???huhuhu...


Cida,Intan,Mizua,Shasha,Nani,Gee......part ni b4 aku cite lebih lanjut,aku nak nyanyi..."ku rasakan pudar dalam hatiku, rasa cinta yg ade untuk dirimu.." hahaha ingat tak ape ade dgn lagu ni....kat bilik cida ngn intan...ape kite buat?Cida..mane video tu?aku nak upload...kite menari2..ikut video klip tu ramai2...shasha ngn nani kat depan...aku ngn intan kat belakang..cida ngn gee kat tengah2...lawak gile..pasal aku ngn intan tak tau menari sgt...jd aku ngn intan wat tarian sendiri, sampai sakit perut aku gelak...hahahha...semangat gile kan time tu???? Cida..bg laaa vdo tu..aku nak....ko yg paling byk gambo..pasal masa ni sume sengkek takde dgtal cam...ko je ade...ko je byk simpan! kasi balik! haih....


ermmm...tengah2 tulis pasal post ni...wat aku sedih and happy...sedih coz, aku mulai sedar, yg hakikatnya, masa mmg sgt pantas berlalu....membuat aku sedar, yg kite tak mungkin kembali pada masa2 tu..masa makan kat dewan makan, masa rebut bilim air nak mandi, masa study2 kite gilir2 watkan air untuk budak2 bilik kite nak study.....masa kite happy2 wat jeruk sama2...semua tu..kenangan..aku rindu betul masa2 ni....wat aku nak menanges aje bila ingat2 balik...korang adalah family aku,masa aku kat sana....dan aku bersyukur sgt, Allah temukan aku dgn insan2 mcm korang untuk jaga aku..3tahun kat Dungun... thanks Nani, gee, noly, cida, intan,mizua....dll....emy tu aku cite len kali..post lain..coz die alam lain..hehe...


i love you guys so much..

"Goodbye to you my trusted friend

We ve known each other since we were nine or ten

Together we ve climbed hills and trees

Learned of love and abc's

Skinned our hearts and

Skinned our knees

Goodbye my friend it's hard to die

When all the birds are singing in the sky

Now that spring is in the air

Pretty girls are everywhere

Think of me and I ll be there

We had joy we had fun we had seasons in the sun

But the hills that we climbed were just seasons out of time..."

5 ideas:

sista_siska

cane la kamu ley igtkan aku balik sume nih... aku gelak nak pecah pewot.. dlm ms yg sm aku gile pnye sedey....

ciDa

uwaaa ;( sedey.. windu..

AiniQMY

hehe..aku ni plak taim tulis ni..asek laa tersedu sedan..sebab hengat kat semua bnda2 ni.. :| rindu kamu2 semua sgt2...

NOLLY

aku SEDIH.. titik..
siyes.. zaman dungun plg best.. plg epi.. ding dong..
indu semua...

AiniQMY

rindu kamu juga noly...
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...