CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

June 30, 2009

3 hari dirumah bakal mertua..wakakakaka~


Date : 26th - 28th June, 2009
Venue : Kota Gelanggi 2, Jerantut Pahang.
26th June,2009 - 1st day.
Beli kain kat jalan TAR, sebab sengal tak sengal, kain nak bg hantaran tak jugak beli lagi..hehe relax je kitorang ni..mcm tak tunang aje...hahaha..so, balik keje g jalan TAR dulu, then baru lik Klang...aku kemas baju..kemudian baru ke shah alam plak, sebab cik abg sorang ni lum kemas pape pun.
actually both of us tak plan balik kg...sebab hujung2 bulan kan..payah sket...tapi mengenangkan nak siapkan barang2 hantaran tunang.....and aku pun mcm excited je nak masuk kg tu, maka balik laaa kitorang...before bertolak balik..amik bakal adik ipar dulu..kat Putrajaya....hehe..then dalam pukul 1145pm baru bertolak bebetul...aku mcm biase laa duk depan...mestilah jd peneman...aku teman sampai laaaa sampai umah pahang...cuma bezanya aku teman sambil mata aku pejam laaa...sgt boleh diharap kan aku nih??ekekkeke..sampai sana pukul 215am...sejuk giler..keluar2 kereta terus segar mata aku..pasal mmg sejuk....huhu pastu aku tido...
27th June,2009 - 2nd day
Woke up at 930am....hari sabtu tu...pagi betul aku bgn..mcm nak kiamat aku rase..nak bukak mata mcm digam2 aje..adeh..bgn2 je terus aku makan...(takleh wat menantu) aku rase sure family bakal mertua aku ni hangin giler ngn aku..wakakaka tapi takde plak...bagus betul ibu mertua ku itew~
lepas aje makan pagi...terus ikut g kebun belakang...heheh..menjelajah..dah mcm jungle trekking aku rase..tapi taklaa jauh sgt masuk kedalam..ade maaf sket laa...
then aku tolong masak...aku kan tak laa reti sgt masak...byk benda jugak yg tak laa tau sgt..biase2 je..mule2 masuk dapo..gabra tahap takleh blah...pastu..bakal mak mertua aku pun datang..ajar aku satu2..cemane nak buat ini..itu..ekekek...seb bek laa memahami..siap cakap.."nanti lama2 pandai laa..." wakakkaka kalau laa mama aku tau ni..alamat bersepai laa otak aku kat lantai...bukan aku tak tau..aku tau laaa..tapi dah lupe..wakakakka
pas makan tengahari, duduk 1 family lepak tgk industan..boleh? wakakka sambil2 tgk album2 lama..best plak..sedar2..aku dah nak terlelap..tapi diselamatkan oleh buai kat bawah pokok depan umah..rase nak lepak je kat buai tu..so turunlah aku ngn abg kat bawah umah..lepak2...sampai petang...dalam pukul 7pm, keluar g pasar mlm..beli makan malam...and tido pas makan dalam pukul 12 jugak lepas borak2...
28th June, 2009 - 3rd day
Bangun tetap mcm biase, pukul 930am..and terus makan, lepas tu terus tunggu bakal mak mertua aku lik dr pasar, g beli mcm2...nak makan tengahari...sambil2 tunggu, aku masuk kebun lagi..cari durian..hehe..byk~ tapi atas pokok..yg ditemui gugur...satu je..wakakaka..nyamuk laa..tak larat layan nyamuk..tgk2 jugak pokok manggis, cempedak..and mcm2 pokok2 lain lagi..hehe..dah mcm belajar alam dan manusia mase darjah 6 dulu dah aku rase..wakakkaka
Tengahari sket aku lagi sekali tolong kat dapo, mcm biase, lagi sekali bakal mak mertua ngn bakal adik ipar aku ajar aku masak...hahahahaha...hampeh laa aku nih! bile tah nak pandai..ekekeklepas makan tengahari, aku tgk tv and tetibe...Ujan...jd aku pun ZZzzzZZzzz bersame semua org kat umah tu....
kul 6pm aku terjage, sebab denga bunyi bising2,rupenyer tengah bersihkan laman rumah..gergaji pokok rambutan and mcm2 lagi laa..aku pun tolong laa..tolong kutip rambutan..hehehehenak bawa balik umah mama and ade jugak nak bg adik beradik die..best wooo...tapi..again...nyamuk laaa...adeh~
lepas makan malam, terus laa kami gerak balik KL...hehe and sampai pukul 12++ jugak..sgt penat...tapi best..kesimpulannyer balik Pahang for the 1st time ni ok, cume byk benda yg aku dah lama tak buat, mcm dulu2 ok je nyamuk2 skang takleh la plak..dulu2 kotor2 sikit kat hutan masa jadi komander ok je..skang mcm tak biase..betul jugak org cakap,kalau benda dah lama buat..akan jd kekok gile...itu lah yg jd masa kat sana...
yg penting, family bf aku sumenye ok and tak buat aku rase mcm janggal sgt...tu yg aku nak sgt tau..sebab aku takut org takleh terima aku...dan nyatanya, i am happy with them....cant wait for another vacation to Pahang somewhere in August...yesss!

2 ideas:

ciDa

best gak baca cite ko nih.. aku letak link blog ko lam blog aku.. boley ke? da letak baru tye..

AiniQMY

boleh aje..aku dah pun letak link kamu kat blog aku..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...