CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

October 31, 2009

30 mins to 25th years


Actually i dont have much to say. As today i'm actually supposed to sleep all day long just like what i did for every Saturday before, BUT, recieved sms from big boss to come to the office doin some work, very urgent he said. So, i've spent like 1 day just to finished up everything. Unfortunately, the task still haven't finish yet :( banyak laa...mane boleh buat sorang. I'm not an octopus tau tak. ade banyak tangan. Haish! Hate it..

Fiancee had class today, asked him to accompany me at the office after he finished class at about 630pm..then, we decided to have a dinner together since tomorrow is my birthday :) i alrealy collect my baju2 kurung at my tailor kat Bukit Tinggi. My fav tailor tu. Sangat cantik and sedap pakai. Jahitan pun kemas, Butik Sufiya :) Near Jusco Bukit Tinggi. They are also a wedding planner. But so far, taknak buat kat sana for my wedding :)

Oh, lupa, i got my birthday present already, from Fiancee. Akan storey2 about the present tomorrow la, sebab nak upload gambar, tak boleh pulak. Memory card reader aku mane tah la. Tensen betullah! My bffs memang akan buat2 mcm sengal2, tak wish...tak ape sume..confirm.haha dah tau dah..elelelelele...nak surprise lah tu? like what all of you did last year, dah nak 2hb baru nak wish aku kan?? wahahahah dah tau dah..(oh?boleh ke aku perangai mcm ni?) ekekekkeke

Ermm..actually, this year mcm agak happy, excited and a lil bit sedey jugak.. (tak tau nak letak smiley ape..haha) Happy sebab i'm already 25, a big girl, with a big dream, quarter century is a long journey, and i am really glad, i still have every single person whom i love so much by my side... Excited pulak, sebab.....i'm getting married soon...so, this gonna be my last birthday as "single"... :)

Sedey? yupppp....as the excitement of getting married, of cos laa sedey sgt, coz, after this year, i may not gonna have time for my besties...sekarang pun tak spend masa sgt, semua kerja..busy all the time...kalau dah kawin..?? ermm...lagi laa...i will always miss my past time with them. 25 is actually my last number of being soooooo gila2 like this. Next year gonna be tough, gonna be harder than thos year, and of cos, next year, when i turn to 26, on 1st Nov,2010, i will write different story, different rythem from what i write now.. =

i'm gonna miss my 25 years of being single...gonna miss my happy hour with my besties.. ermm...ikut birth date, nani kakak sulong..hahah gee kak ngah..hahaha, aku kak chik..ekekke oh??? EMY???? BONGSU??? yg bongsu kan selalu besar dr adik beradik lain..ekkekekek :)) betul lah tu...i love all of you...dan semua yg pernah ade dlm hidup aku, yg same2 gelak2, suka2, sedey2, thanks for being there..whenever i need any of you.. :)

To my Fiancee, esok i write about what you gave me ya! Thanks...love you always :)

Opppss...hoping the clock stop ticking...another 9 mins to midnite...hahahah nak tido laa

Gud nite readers!

October 25, 2009

Kala-ok.. ermm.. Kila ok lor!! ekekkekke

Lupe date kejadian ni, tapi yg pasti, En.Azuan ajak g Karok...then ajak laa Bffn, die nak g dating dgn Adam, ajak Moktam, berkobar2.......tapi last2 Moktam kate Moktih taknak g pasal nak buat assignment..Kaedahnye??? En.Azuan nak jugak pegi, jd kami pergilah berdua..Best giler..hilang habis semua tensen2 kami..ekekekekekkekekekke Tgk aje gambar kat atas ni, and video kat bawah ni...hahahahah Murah aje, rm20/room, 3 jam..Macam2 lagu kami nyanyi..... Rasenye mcm ade laa dalam berpuluh2 lagu...sampai tak terkira dah...Pitching lari??? peduli plak kitorang ni..hahahahahha...Lalalalala..nak pergi lagi on my birthday this weekend laa..oh??? hahahha saksikan video klip lagu Nurul-Ajai versi Aini-Azuan yg ala2 romantik sengal..ekekkekeke yg penting kita ENJOY!!!

video

Our Happy Time Together

Actually gambar kat atas ni masa berjalan2 di tasik Perdana..1st time pergi dgn E.Azuan, cantik tempatnya, mcm nak buat outdoor fotoshoot kat situ pun ade..gambar bawah ni plak setelah kami penat, kami akan mcm gile sikit..nape tah laa..hahahahahha ape2 pun..we both memang sgt suka camera!

Then yg bawah lagi satu ni....aku ke Pahang sekali lagi, untuk beritahu family En.Azuan wedding date kami...dah tukar, tak boleh 1/1/10.. :( sedey..tapi...byk sgt benda plak on that date..sedara mara aku ramai dah booked rupenyer.. :( tak kisah laa....the longer the preparation would be better kan?? ngeh ngeh ngeh~~


Mijua's Open House


Haha..Raya dah habis, baru nak update..apekah tahap kemalasan aku ni? Al kisahnye Mijua (ex-hostelmate masa kat Dungun) ajak dtg beraya and house warming dirumah die yg sgt laaa comel..tgk tema rumah dah mcm warna tema future hse aku yg aku dah rancang2 bersama en.azuan...naseb laa...kena laa aku tukar theme...nak kasi mijua saje yg ade tema itu...ehehehhehe :)


Entahla..bila jumpe balik member lama especially yg Dungun2 ni...rase mcm rindu giler..mcm back to the good old days yg penah aku lalu same2 dorang...


I really miss all those moments that all of us spent together..taknak ckp byk2..t tersedey.. :(

Well Puan Mizua, anda masak sedap!! ditambah dgn bebelan anda ketika didapur yg aku terjebak tu, lagi sedap masakan anda! A1..hehheheehhe tahun depan buat lagi ye..


Intan, aku jumpe ko last masa grad diploma, sudah hampir 5 thn ye...TAHNIAH!! anda masih seperti dulu..ghaghagha!! Cida pun...dah berseri2, sebab dah ade cik abg kan? 1st time tgk Mr.Right miss cida..not bad!! May Allah bless u ya!


Ayer, apekah perlu aku cakap pasal ko? hahahah yg aku ingat ko nak cepat, nak lik melaka jumpe awek..semoga ko dah jumpe awek utk dibawa ke "wedding Bell" seterusnya..huhuhu amin!


Bffn : Haih! asek2 cakap pasal kamu! sudah lah!


Thanks again to mizua for the invitation and En.Azuan juga, sbb melayan saye yg byk kerenah ini...ngeeeee~~ LOve-LovE-LovE

En.Azuan melayan Puan Zam...


Ni sekadar update perkara yg dah berlalu, aku sgt pemalas..terpaksa mengaku..

Ni masa En.Azuan ade masa terluang nak melobi bakal mak mertua dia..lalu terjadilah kisah2 seperti bawa makan sup doraisamy dan ke uptown Danau kota..


Sudahnye aku sgt penat, tapi happy sebab die melayan family aku.. :)


Mama siap pergi urut ye...ish2..sempat lagi! pergi pukul 9pm++ balik pukul 2am++ :)

October 7, 2009

Tersirat & Tersurat : Nak caye ke tak?

Ello u olls.. (dah mcm mak nyah kan?)..haha takleh tido..and terjumpe benda2 ni kat tenet while surfing2....well..maybe all of you can drop your comments on this,,any comment laaa..tak kisah pun..betul ke ape yg diperkatakan?hahahahaha my comments in GREEN ok..

SCORPIO : Yg Rasional


Ciri Positif :

Orang yang lahir pada tarikh antara 23 Oktober hingga 22 November dikatakan bernaung di bawah zodiak SCORPIO, yang berlambang Kala Jengking. Anda mempunyai daya penarik, kreatif, ada keinginan yang kuat, punya stamina, daya seksual yang tinggi dan ada bakat menyembuh. (me : no komen )

Ciri Negatif :

Walau bagaimana pun,ada kalanya Scorpio mudah menaruh rasa cemburu, suka menuntut bela, suka 'membinasakan diri', melampau, fanatik, tamak dan berdaya untuk menyerang. Kualiti Astrologi Scorpio termasuk dalam kategori tetap, iaitu termasuk kestabilan, ketabahan, ketahanan, dan kesempurnaan. Dengan kualiti ini anda baik untuk mempastikan sesuatu berjalan lancar atau berhasil. Lambang-lambang yang termasuk dalam kategori tetap selain anda ialah TAURUS, LEO dan AQUARIUS. (me : no komen )

Lambang : Kala Jengking (penah kene sengat dgn kala jengking, lambang laa sgt! )
Kunci Kata : Kreatif (ye.....sangat2)
Kekuatan : Kuasa Menukar Kehidupan Sepenuhnya (aku nak ape aku nak)
Perlu Perbaiki : Pengetahuan Wang dan Pemilikan (ye...boros kan aku ni?..)
Cepat Mesra Dengan : Pisces (Pisces tu mama aku..hahaha ye kot!)
Perlu Belajar Daripada : Taurus (sape si Taurus ni?)
Untuk Keselamatan Berpaling Kepada : Aquarius (oh please aquarium...go away..haha)
Kerjaya Boleh Dipergaruhi Oleh : Leo (Leo? sape leo nih? huhu)
Perkara Kerohanian Mudah Dibantu Oleh : Cancer & Libra (ye ke?)
Warna Kesukaan : Ungu & Merah (eh heloo,i only like pink, ok!)
Warna Yg Membuahkan Cinta, Asmara Dan Harmoni : Hijau (ermm..my wedding theme..)
Warna Yg Menampilkan Kehebatan Diri : Biru (i never like this color,tp logo IBIL biru la pulek)
Batu Permata : Batu Darah, Malakit, Manikam Kuning (Topaz) (tak suke batu2..haha)
Logam : Besi, Waja , Radium (no komen)
Bau-bauan : Kelapa, Ceri, Cendana, Tembikai (kurang asam!! ko kate aku bau KELAPA?? atau ko suruh aku beli perfume bau kepala?? Deymmm!!)
Hari Terbaik : Selasa (ok...i hate Monday..)

SCORPIO : GELAGAT PERHUBUNGAN

Di sebalik penampilan yang agak kasar ,Scorpio adalah seorang yang lemah . Anda suka disanjung dan takut pada kritikan. Anda sangat mengharapkan kejujuran kawan atau pasangan anda sehingga anda sampai menjadi seorang yang pengongkong dan mudah cemburu.
Kalau anda disakiti , anda cepat melenting. Dalam hubungan ini , kawan atau kekasih yang ideal bagi Scorpio adalah seseorang yang mempunyai daya kesabaran yang paling tinggi dan berupaya menawan kekasaran anda.
(tunang saye sgt penyabar org nye..*wink*wink*)

Orang yang bernaung di bawah lambang TAURUS ( 21 April – 20 Mei ) dan CANCER (21 Jun – 20 Julai) merupakan pendamping yang sesuai yang diperlukan oleh Scorpio. Sebaliknya, orang yang bernaung di bawah naungan ARIES ( 21 Mac – 20 April ) dan GEMINI ( 21 Mei – 20 Jun ) pula perlu dihindari oleh Scorpio. (eh heloo,tunang saye ARIES ok!!!)

Taurus adalah pedamping yang diperlukan oleh Scorpio . Dengan kesabaran yang ditunjukkan oleh Taurus , Scorpio mampu melenyapkan sikap kasarnya.Dengan sikap Taurus yang matang dan mantap akan menyebabkan sifat Scorpio yang pencemburu itu akan mudah berasa damai ( tenang ).

Berpasangan dengan Cancer pun akan menyenangkan Scorpio. Cancer biasanya seorang yang boleh dipercayai dan mantap . Dia mampu memberi perlindungan dan kedamaian yang diperlukan. Tambahan pula , Cancer juga berpandangan konservatif seperti Scorpio.
Sebaliknya, Aries bukanlah pasangan yang idela bagi Scorpio . Aries cenderung memperkatakan sebarang perkara , sedangkan Scorpio takut dikritik. Demikian juga dengan hubungan Scorpio – Gemini . Sifat Gemini yang keanak – anakan tidak sesuai bagi Scorpio yang juga cenderung bersifat demikian.



SCORPIO : PERHUBUNGAN SEX

Scorpio sememangnya lambang zodiak yang seksi. Cubalah tanya pada orang yang pernah bercinta dengan scorpio. tentulah dia setuju dengan hakikat itu. Scorpio laksana magnet dan orang lain akan mudah tertarik kepadanya. Sayang sekali, sesiapa yang bukan dari jenis yang setia, jangan cuba-cuba mendekati Scorpio. Orang yang berlambang Scorpio sentiasa berhati-hati dan sekiranya dia mengetahui dirinya tertipu, tunggu sajalah sengatannya yang berbisa! Orang kelahiran Scorpio mungkin seorang yang cemburu dan kadang-kala sukar untuk dijangka tindakannya. Namun, anda dapat memastikan bahawa tiada sesiapa yang betul-betul menyintai anda sebagaimana yang dapat diberikan oleh Scorpio. Tetapi, apabila anda mendapat kepercayaan daripada Scorpio, sudah pasti anda akan dicintai sepenuhnya sehingga anda tidak memerlukan orang lain.
(Opps..seksi ke u olls??? i loike.....)


SCORPIO : KERJAYA & KEWANGAN

Scorpio ingin menjadi pemimpin.Namun, hasrat itu sentiasa dirahsiakan dan tidak dinyatakan secara umum, barangkali sebagaimana orang yang berlambang Leo. Cita-cita utama Scorpio dalam hidup ialah supaya diangkat oleh teman-teman atau masyarakat sebagai sumber kehidupan dan kebanggaan. Scorpio biasanya berjaya sebagai akauntan, peguam, pengurus atau ahli bank. Dari segi kewangan pula, wang ringgit adalah kuasa bagi orang Scorpio. Wang akan menjadi penyebab kepada perubahan dan pengawalan. Dalam hubungan ini, jika tidak dikawal, Scorpio mudah menjadi manusia yang mengutamakan kebendaan dan dikuasai oleh tujuan mendapatkan wang semata-mata! Dari segi lain, kerjaya kebanyakkan orang berlambang Scorpio akan terlibat dalam bidang kewangan seperti akauntan atau pengurus bank. Tetapi, perlu berhati-hati supaya tidak berlaku penyalah-gunaan kuasa wang! Walau bagaimanapun, biasanya Scorpio memperolehi wang dari usaha sendiri yang gigih.
(dulu kat sekolah cikgu kate saye akan jd seorang PEGUAM / Ahli politik yg hebat..sbb saye adelah pendebat yg bagus..wakakak tapi sbb saye malas belajar, maka saye rase saye seswai jd Businesswoman / pensyarah saje...ekekkeke)

SCORPIO : KELUARGA & RUMAHTANGGA
Scorpio sememangnya inginkan rumahtangga dan keluarga yang harmoni. Namun, cara yang dilakukan untuk menimbulkan suasana tersebut kadang kala dilakukan secara paksaan yang sudah tentunya menyinggung perasaan setiap ahli keluarga. Dalam hubungan ini, nampaknya Scorpio perlu membina sikap mengutamakan kehidupan berkeluarga dan rumahtangga. Anda sepatutnya menimbulkan suasana melayan aktiviti keluarga sebagai satu pasukan, yang mana setiap ahli keluarga perlu menyumbangkan peranan dan tugas yang sesuai. Ini adalah penting kerana sikap Scorpio yang rakus, bersemangat dan sedia memberi penumpuan, jika tidak diimbangi dengan sikap bertolak-ansur, boleh membawa ke arah sikap 'kuku besi'. Dengan yang demikian, sewajarnya Scorpio memperlajari ilmu dan teknik penjagaan anak, rasa bertolak ansur dalam keluarga dan berusaha mengurus rumahtangga secara persefahaman.
(ek leh..bukan KUKU BESI la...aku nak semua ade displin dan teratur,jd aku sgt TEGAS!! Haip!!)
mesti korang kate aku mengarut je mlm2 ni kan..itu laa pasal..aku pun rase...ke menatang zodiak ni yg ngarut..ade gak yg betul....hahahaha
nite Ppl!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...