CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

June 10, 2010

Hakikatnye tidak berblog

Gile dah lama tak berblog. Tulis blog lah maksudnya. Kenape? Jgn ditanya, culture shock sekejap dgn kehidupan suami isteri (jgn kau fikir yg bukan2). Harusss, padan lah muke sebab tidak expect jadi isteri memang adalah sangat2 memerlukan kerajinan yg tinggi, juga sgt memerlukan semangat jitu terutama apabila kena bangun pagi gile sedangkan ade manusia lain sedang berdengkur disebelah telinga kau sambil kau iron baju dalam keadaan mamai... oh?? adoi laa hai...*sangat jeles*

Jugak tiba2 dulu2 balik kerja campak aje beg tangan, lantas dengan tak senonohnya cari lauk kat dapur, dan makan sambil menghadap buletin utama dgn rasa sgt senang hati, telinga pun harus di pekakkan sebab mama mmg akan membebel cakap anak dara dia tak reti laa nak balik keje awal dan tolong masak atau tolong ape2 yg patut, hehehe..sekarang? Hamek lah kau, balik aje kerja kene ke dapur nak atau tak tiade pilihan, harap maklum, dan sediakan makanan sama ada kau masak tak mungkin atau hanya tolong hidang, lepas tu panggilah satu kampung suami makan, dan bersedialah utk basuh pinggan suami dan tiba2 ramai jadi suami kau adik beradik segala bagai.

Malam, konon bercita2 nak berblog, edit gambar, tapi bila bukak laptop dgn penuh semangat waja, Ting! Ting! Ting! Loceng berbunyi, menandakan masa utk bertukar menjadi tukang urut amatur bermula. Bahahaha.. Kalau tgn kau sakit, kau gosoklah kat tiang katil sampai kau rase ok..hahahaha Adoi..busy kan???

CHOP!!!! Semua di atas bukan kisah benar sgt. Ade rekaan semata2, tapi, ade yg betul juga. Husband aku adalah husband yg so far, so good! hehehe, share2 kerja rumah (sikit2 laaa). Pandai basuh pinggan sendiri, cuma tak pandai dah kot iron baju (buat2 tak pandai), selalu tolong sidai kain, dan vacum bilik. Bagus. Boleh dapat anugerah suami miss-tali insyaallah utk tahun 2020 je lah nanti...

Cukup lah, skang cite yg betul. Sebulan tak berblog, rindu gile, aku rasa mcm hari2 nak update, tapi busy lah weh. Sile yg pastinye hidup bahagia sebelum insiden dirompak baru2 ni. Kurang hajau betul penyamun tersebut, dan aku sgt marah mcm nak mati dah dgn penyamun tu. Next entry, aku cerita pasal penyamun gile tu. Tunggu! kat atas tugambar quick honeymoon kami. 1 je, nanti update lain. kat bawah ni gambar tukang urut amatur saye, hehehe love ya!

3 ideas:

Yanie

Isk. jelesnya orang tuh dah ada tukang urut amatur.... Nak jugak!!! Hehe... tapi life as a wife memang challenging kan? Hope you can deal with it!You go girllll!

AiniQMY

helo dahling,
Dun wery,tukang urut u dah nak report duTy dah tak lama lagi. Haah la,sgt mencabar,doakan i dpt jd best wife sampai bila2 ok.hehe
Jgn sekali2 lupa yg i nak dtg kenduri u tau! Hehe take cre ok! Daa

hana yoriee

hey...lama giller tunggu u hapdate! hahaha..nnt ada time harus update ok? skrg ni pun hana baru belajar sikit2 balik keja pegi dapur dan masak..penat!! mlm pukul 10pm dah zzzzzzzz..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...