CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

October 14, 2010

Kegilaan survey barang baby bermula


Gila..memang gila....sebenarnya anak yg dalam perut ni bukan ade taste lagi, bukan die kisah pun mummy beli apa untuk dia. Asalkan dia mandi dan tak sejuk malam2, wangi, sudah lah kot. Tapi jadi mummy ni yg payahnye ade keEXCITEDtan (uik....marah cikgu bahasa Inggeris i kalau bace,hahaha) yg tersendiri.

Hari2 mummy akan survey dalam internet segala barang2 yg mummy rase kena ada (padahal semua ni angan2, tak ada pun tak ape,tapi mummy konon2 nak semuanya lengkap untuk anak mummy). Walaupun mummy rase mcm lemah jantung, kurang waras, dan hampir pitam setiap kali mummy membuat budget baby. Haha *eh ketawa pulak, padahal duit nak melayang mcm layang2 ni* mummy akan jadi lebih2 lagi mcm nak tumbang bila budget mummy kemudiannya di potong oleh Daddy dgn sekali jeling...adussss

Mummy telah tetapkan date utk bershopping, iaitu akan mula dgn hujung bulan ni. Jadi bulan ni mummy memang sibuk sgt survey dari barang2 asas sampai lah barang yg bakal melalaikan baby tapi menyenangkan hati mummy supaya mummy boleh tido malam dan baby kalau terjaga kau pandai2 lah cari permainan yg mummy gantung kiri kanan depan belakang untuk menghiburkan hati sendiri. Hahaha...

Tengok dekat tepi blog mummy ni, dah mummy gantikan dulu mummy tulis WEDDING CHECKLIST, tapi sekarang BABY CHECKLIST..huhuhu everytime mummy dah beli, mummy akan tulis done. Ini je yg mummy rase baby perlukan ye!! (psss..mummy tipu, ini sebenarnya yg daddy luluskan dari senarai sebenar yg mummy buat, yg daddy tak luluskan kite beli senyap2 ok!)

Sementara tu, sila lah menatap gambar2 berangan yg mummy sempat copy. Tapi kite belum tentu lagi akan beli semua ni sebab mummy sekarang bukan lagi Menteri Kewangan dan jawatan tu daddy dah ambil alih sebab dia takut mummy salah guna kuasa dan pecah amanah sepanjang membuat preparation ini.*Oh,sakitnya hatiku!*

ESPRIT baby playpen

Peg Perego Pliko3 travel system

ESPRIT Baby carrier

Bathing set 
*mummy beli toiletries wangi2 ok!*
Baby grooming set 
*kalau baby taknak makan ubat,mummy ade injection! rasakan!!haha*

ESPRIT nursery bag
*semoga daddy hensem tatkala memakai bag ini,mummy wont wear it*

Fisher Price Bouncer
*main lah dalam ni dan jgn kacau mummy tengok Gossip Girls, please*
Sleeping bag-mengada2 aje
*hahaha mummy nak sangat masukkan baby dalam ni*

Ok lah, enough! Mummy asyik berangan. Kita tengok ape mummy beli sudahnye nanti ye. Love you. Tata

6 ideas:

wanzazzil

eh mummy, jgn mami jarum sudah..hehehe...

nnti update la bile dh shopping tu..amik gambar bilik penuh barang baby ke..br leh countdown kn...anyway, enjoy ur shopping, dont shop until you drop nnti sape nk angkat weh dh berat tu nnti...

welcoming baby boy A&A to the world, xde ape yang worth the same compared to the joy He brings..so, beli sume yg the best for the baby ek..

Abg Hashim

bouncer tu kalau mummy nak tumpang bleh je..

AiniQMY

Her: haruss lah membeli belah sampai poket aku terbelah2...hahahah ko nanti dah beli pape update aku, kite cek ape yg takde..ekekek of cos taste lain2, tapi still akan bercakap pasal bende yg sama...oh excitednya :)

Abg Hashim: Haha eh, mcm mana ko tau aku ade terfikir mcm nak tumpang masuk dalam tu? kuikuikui

Sal Abdul Rahman

hahahhaha mood dia mai dahhhh!! jgn lupa romper cute-cute boleh beli online jek..fb banyak!! (simpan dulu kat opis azuan tak nampak!)

astaqfirullahalazimmmm aku hasut pulak! ;p

Nad Nazira

ainy..waaa..tak sabar nak tunggu lagi few weeks baru bleh start nak pk beli ape..skrg nih nak buat pape list pun malas..ingat dah masuk 6months ++ baru nak start beli barang. lame lagi. tapi oklah list satu hapah pun tade..hehe

AiniQMY

Sal: ni serupa mcm masa nak kawin dulu, mcm ni mood die mari~ hahaha tgk baju baby yg rompers2 kuit miut kat OU dengan the curve,sampai meleleh air liur sendiri..hahaha dalam fb lagi lah meleleh...byk sgt yg comel...

pssss...memang simpan dulu kat opis, nanti kalau husband tanya,cakap aje kawan hadiah kan..hahah oopsss!!

Nad: darling, tak apa, tunggu nanti mood datang sure mcm lipas kudung list tu siap. Silap2, tak mintak approval Menteri Kewangan you dah sampai kat shopping mall...hahahahah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...