CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

October 6, 2010

my lil munchkin updates!

Hati sgt gumbira ni...sebab mood masih lagi baik, since pergi last check up Sabtu lepas dekat UMRA...sekejap lagi upload gambar yg masa 11 weeks preggie, lupa nak update kat sini.. at that time, baby dah nampak mcm baby dah la..no more peanut! hehehehe~ comel aje dia baring, memang excited habis. Teruja tgk dia dah ade rupa baby...dah poyo terbayang comelnye dia masa tu :)

Then, berlalu lah segala puasa and hari raya, dan i pula asyik tangguh2 nak jumpa gynea after hari raya sebab busy dengan open house lah, makan sana sini lah, sampai lah Sabtu lepas, pagi2, i tengah tidur, then hp berbunyi, masuk SMS from my schoolmate Her, she said that dia baru balik dari scan baby die and dah tau gender! i was like...what?? *mata terbukak luas,seluas2nya* then i bangun mcm lipas kudung, i kejut husband i yg tidur nyata lebih lena dari i, suruh mandi dan siap...ape jadi? Husband i LIAT, ok!!! bergolek sana, sini....last2 i suruh die bukak mata and bace sms my friend tadi, terus die sengih2, and bangun mandi..haaa..tau pun excited nak tau anak ape..*puas ati aku*..

Sampai je kat UMRA, i memang dah excited, so, i pergi kaunter setel kan ape2 yg patut, then tunggu turn..rupenyer turn i 2nd last, before Dr.Ummul habis shift dia for that day, pukul 12 tengahhari i dipanggil masuk.
Macam biasa, terus Dr minta i baring, dan suruh husband i jgn duduk jauh2, duduk dekat dengan monitor..bermula lah dialog2 i yg excited ni dgn Dr yg penyabar melayan seorang perempuan mengandung yg agak over dan mendesak sikit..hahahahaha~

Dr. Ummul: Dah berape minggu ye sepatutnya Puan?


Saye: 19 weeks....maybe..hehe *sengih2 pulak..*


Dr. Ummul: Puan ni macam tak mengandung aje, dah nak masuk 5 bulan, perut kecik betul..*sambil ketawa2*

(padahal dia tatau yg ayat tu telah buat aku gabra tak hengat2, sebab takut laaa aku ni tak normal ke pregnant takde perut pulak..pergh~!!)

Saye: Ade org tegur jugak, tapi........takde masalah kan dengan fizikal i ni?


Dr. Ummul: Takde2, dari pemerhatian ni, semua ok..normal *senyum*, jom saye tunjukkan baby Puan, ok....sekejap saye cari tangan die...Haa...ni tangan die, tgk, ade 5 jari kan? Puan nampak tak? Dia bg puan Hi Five!! hehe ok tu tangan kiri ye Puan....


Saye: Hehehe *airmata nak meleleh*, haah i nampak......... (kaki i tiba2 ade org garu2, oh, terlupa, ade org lain pun teruja tgk anak dia dalam screen...hahaha)

Dr. Ummul: Ok, kita cari tangan kanan pulak, nak bagi Puan tengok jari2 dia..kalau Puan nampak, beritahu saya, sebab kita nak sama2 confirm memang nampak so that tak ada isu timbul bila lahir nanti..Puan tgk betul2 ye...sekejap...Ok, dah jumpa, nampak tak dia wave tangan kanan dia?? Ada berape jari Puan nampak?

Saye: *dengan tekun i kira* lima....hehehe~! (teruja gila dah nampak dua2 sekali....)


Dr.Ummul: Sekarang kaki pulak ye...susah sikit yg ni, sekejap saye carikan....haa...tgk, dapat tapak kaki die...Puan nampak? ada 2 tapak kaki...(doc pun macam excited...hahaha)

Saye: Eh..hahaha happy feet!! Comel~ *pengaruh cerita katun yg kuat disitu*

Ok, i puas hati tengok semua, tapi ada 1 je lagi, yg memang mission i of the day terus i tanya doctor yg masih tengah scan perut i,

Saye: Doc, is it possible i tau gender die...please~~ *penuh mengharap muka i masa ni*

Dr. Ummul: Boleh..sekejap ye Puan, sebab tadi saya rasa saya dah nampak dah dia lelaki atau perempuan...saya fokus sekejap...ok, dari gambar ni, anak Puan...lelaki ye...sebab saye nampak something between his leg...and Puan cuba tengok..ni tali pusat ye, jgn tersilap, Puan tgk kat bawah lagi, antara kaki dia...nampak???

Saye: NAMPAK....*oh termenjerit pulak* hahahahahah memang nampak lah tersangat ni....huhuhu~

Ok, habisss...that was all about jumpa doctor kat UMRA Sabtu lepas.......i dapat baby boy, insyaallah :) cerita pasal gender ni, from the 1st time i tau i pregnant, i dah rase i dapat anak lelaki......entah, mmg perasaan macam tu..tapi i suke tgk anak buah sendiri which is a girl, and i suka baju baby girl..tapi perasaan kuat utk anak lelaki. Sampai laa semua org tegur perut i kecik, mesti anak perempuan....bila jumpa org aje, org kate mcm tu, i pun terus 50-50..hahahhaah..but boleh dikatakan everytime i macam pandang perut sendiri, i akan terase mcm anak i lelaki.......rase lelaki lebih kuat dari rase die anak perempuan...kalau cari nama pun, i cari nama lelaki......heheheh~

Now, dah tau gender, mission i ialah mencari nama.....yey~!!! k...nanti update lagi..tata~

6 ideas:

Nariko

hi five! pandai nye anak awak!!! sure comel cam mak dia hehe

AiniQMY

nariko,
excited betul masa nampak tu..heheh doc tu kot yg pandai terus snap dr screen tu..hehehehe

sekarang dah start rase betapa excited nye nak tgk budak kecik!

Sal Abdul Rahman

AiniQ, best nyeeee! saya jeles di sittew! ;)

AiniQMY

darling...jgn jeles........nanti sampai masa update byk2 ok!!!! hehe

Hannah Johary

Ooohhh I'm so happy baca entry ni!!!

Siap senyum2. Auwww..~

AiniQMY

ekekek..rasa sgt best masa ni..hannah pun dulu sure mcm ni kan?? hehe.. :)
kirim salam baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...