CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

October 17, 2010

Your 1st kick!

Kejadian berlaku lebih kurang sebulan lepas..
waktu malam
masa angin sejuk sgt (tipu aje, tido aircond,jd sebenarnya aircond lah yg sejuk..haha..oopss)
kepala atas bantal yg empuk
badan atas tilam yg lembut...
tapi tak dapat nak menandingi rasa lapar secara tiba2
ada suami....
walaupun die mungkin tiada di alam sebenar akibat mimpi yg indah gamaknye
kedengaran juga dengkuran2 manja dari suami sendiri
jadi sendiri mau ingat lah kalau kejutkan dia waktu ini, tak mungkin die layan kau...hahaha
pasrah...
toleh ke kiri...
tangan mengusap perut 
tiba2...
terase seperti perut dijentik...
tapi dari dalam..
kaget
cacing kah???? (oh please....ade baby dalam perut aku, please go mr.cacing, how dare u!)
dahi berkerut...
30 saat kemudian
sekali lagi dijentik....ditempat yg sama
kaget lagi, tgn pantas diletakkan diperut
dijentik lagi!!
terus teringat (hey, this is maybe my baby's 1st kick!)
tersenyum! terharu........ (malam2 senyum sorang2 dalam gelap...bayang kan..)
hati tiba2 berbunga2, happy sentiasa....
dan mula merepek..
bercakap dgn perut sendiri
suruh baby tendang lagi...mummy nak rase..please...
dan mcm faham......dijentik lagi!
haaaaaaaaa.......
ini rupanya...
begini rupanya..
perasaan menjadi ibu...
yg tinggal hanya beberapa bulan...
untuk jadi realiti...
Alhamdulillah... :)


For baby,
A day after kejadian malam tu mummy nak bg daddy pulak rasa apa mummy rasa...Daddy masa 1st time mummy cakap, "meh sini tgn, baby dah tendang" die buat muke pelik like "yeke ni??" then mummy malas cakap dgn dia, mummy amik tgn die, letak kat perut mummy....mummy suruh die fokus, sebab baby kecik lagi, takkan boleh tendang kuat gila pulak kan...baru 5months :)

lama lepas daddy letak tgn atas perut mummy and dia fokus, mata die mmg bertentang dgn mata mummy....until baby tendang sekali, kuat sangat.....mummy pun tak sangka...daddy excited gila...tersenyum lebar and ketawa....i can see from his eyes, that dia terkejut, dan tak sangka dan sgt teruja....haha...rindu that moment...a moment where we both as parents terasa mcm baby depan mata dah! happy sangat....dan daddy masa tu harap baby tendang lagi dan lagi..dia nak rasa lagi....dan macam faham, baby tendang lagi...lagi...dan lagi...sampai 4 kali... :)

Daddy was laughing and seronok gila kami masa tu......sebab kami tau, baby recognized us as your parents...maybe sebab dah selalu dgr suara mummy membebel..and suara daddy....Alhamdulillah....sekarang ni mummy sorang2 buat entry ni. Daddy kerja, and baby teman mummy dari petang lagi...tendang2...tak penat ke darling? hehehe i love you, even you are not here yet in front of me...but you already closed to my heart.. :)

gambar di ambil masa mummy & daddy survey barang baby, tgk lah daddy yg happy nak beli nursery bag yg comel tu :) he looks cute dgn bag tu kan?! haha

5 ideas:

senorita_alynne

hahah beg tu mmg cute lah!
tp seswai ke dgn baby boy?
arrgghh! beli jelah ekh. baby lg, so ape nk kisah...

p.s: best kan bile dh rse baby kick! w/pon sorg2 kat umah tp terasa ade org yg teman kite :))

AiniQMY

belasah lah alynn..comel..aku suke..tapi ni baru survey, mana tau jumpa lagi hensem dari ni...hehehe

itu la, bila aku sorang2, aku lebih fokus kat die, so aku dapat rase die tendang lagi byk kali dari biase..duduk sorang pun dah tak bosan, feel like someone always beside me no matter what...boleh borak2 lagi...heheh :))

wanzazzil

muke wan tu mane ak bukak ak jumpe dh skrg ni...kekeke...

baby ko sure kuar nnti leh hantar clinic bolasepak sbb dh start menendang tu kn..tp klu nk go pro, men kt luar la ek, kt mesia ni hampeh..hehehe..

hope baby AA is doin good and give frequent kicks long last like the AA battery..hehehe...:)

aDieyZa

air mata terus menitik when i read this entry..

maybe sbb i terlalu berharap nak dpt baby but sampai skrg lum ada rezeki..

sgt berharap agar ada rezeki utk i & husband..

dear, take care yer..

AiniQMY

her: thanks babe!! kau jugak!

adieyza: Hi dear, jgn risau, rezeki pasti dtg. Asalkan jgn berhenti berusaha ye :) Insyaallah...bila anugerah tu dtg lambat dan penuh kesukaran, mesti ianya terlalu istimewa bila hadir nanti. Bykkan sabar dan doa ye... take care! saye doakan awak akan dapat "rezeki" yg ditunggu2 tu secepat mungkin. Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...