CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

November 25, 2009

My Wedding card finally in progress!



*gambar ini sekadar hiasan,kad sebenar 400% bukan langsung mcm ni,ni yg aku berangan dulu*
Hello Blogger,


Hari ni aku happy gile. Sebab?? Dah pun tempah wedding card. Tadi bayar deposit and pilih terus kad yg kami nak. Weeeeee~


Kad kahwin aku ni aku tempah kat Seri Sireh, kedai dorang kat Pudu sana. Jauh memang jauh, tapi aku gagah jugak pegi, sebab?? Pakej die menarik :)


Aku mula2 nampak Seri Sireh ni masa dekat Pameran Pengantin kat PWTC yg aku hangen satu badan tu. Nak bace pasal pameran tu, klik sini. So, masa tu memang aku suke sangat ada 1 design kad kahwin dorang yg bagi aku unik.


Kad dekat rumah aku ni dah ade berlambak2,beratus ribu (melampau kan?) kad kahwin. Dari yg fotostat (10sen kot), sampailah harga cecah RM10 pernah family aku dapat. Dari senipis2 kad (guna A4 paper kot) sampailah yg bentuk dah mcm menu kat Pizza Hut. ekekekekeke


Tapi, takde lagi kad kahwin yg mcm aku jumpe dekat Seri Sireh ni. Kalau nanti korang dapat and kate korang dah penah tengok, lantak laaa, yg penting aku tak pernah tengok lagi...SIMPLE gile, tapi sangat lah comel :) design die yg unik. Bukan english style / vantage,bukan traditional,bukan katun2,bukan jugak berHOT Stamping / ribbon bagai.. :)


Ade aku amik gambar,tapi,En.Azuan tak bagi letak sini. Die kate aku ni semua benda nak letak kat blog. Kejam betul die :( mematikan keEXCITEDtan aku..cehs..


Oklah, masa kat pameran tu, kad design ni datang dengan pakej. Bayar untuk harga kad, aku dapat kad 1000keping (full colour&gambar), sampul 1000keping(colour&gambar),paper beg 1000 unit(colour&gambar),bunting 2 unit(colour&gambar). HARGA?? Giler murah dan sangat mampu.


Oklah mcm ni, katekan lah kad yg ade gambar and full colour paling murah kite dapat 80sen, then, nak sampul yg ade gambar and colour tambah 10sen kot? then paper bag yg memang colour and gambar, saiz sederhana (bg aku besar,tak tau nak letak ape dlm tu), dalam 80sen. Korang calculate lah, harga dalam RM1700, kalau campur dengan bunting lagi? ade la dalam RM1800 kan? huhuhu.....aku dapat much2 lower than that!!! :)


Kad tu letak dua alamat lagi, majlis dua tempat, takde charges pun nak tambah map lagi satu, tambah gambar yg banyak gile, semua free. Hahahaha..sangat senang hati. Tu lah pakej masa dekat pameran pengantin tu. Tapi, sebab kan mood aku tak bagus masa pameran tu, aku TAK BOOKED ye!! :(


Hari ni,aku pegi lah kedai Seri Sireh sebab nak la konon2 tempah untuk pakej tu. Tapi sampai2 sana je, assistant tu kate, pakej tu untuk siape yg booked masa pameran tu aje...huwaaaa rase nak melalak pun ade weh! Serius!! Aku pujuk punya pujuk, last2 tanya pada owner Seri Sireh, Kak Hazleen nama dia. Dia kata, "BOLEH"...hoh??????


Kalau lah boleh aku nak ciom aje kak Leen tu masa tu. Thanks Kak Leen :) tapi, die kate bunting tak dapat la, but yg lain2 semua sama. YES! aku terus angguk. huhu~ Isi borang,details,then bayar deposit, pilih2 warna, design,design paper bag, and sampul, both od us SANGAT BERPUAS HATI.


Teruslah kami balik rumah. Sebab, nak start pilih gambar, nak letak dalam kad. Hehehe.. kad dijangka siap on January,2010. Nantikan ye! hahaha~


Ok laaa, daaaaaaaaaa~~~~


*sedangberangantahapgaban*

12 ideas:

Diella Mustafa

lg pantas dr ED kite nampak gayanye.huhuh

AiniQMY

haha...die tu bile punya? bukan awal bulan 1 ke? kene pantas, sedara mara jauh ni...ekekekekk

sista_siska

cane design die??? nak tgk.. nk tgk!!

AiniQMY

ngeh ngeh ngeh!! Tggguuu ye munyet!

Anonymous

well, good luck! i hired seri sireh for my card gak.. janji manis je lebih, hasil....

seb baik Kak Leen tu pandai people skill sket.. kurang la marah biler cakap ngan die..

my card dah sebulan lebih dr order, x siap2 lg ni.. die janji 2 minggu after confirmation.. tp dah nak dekat 3 minggu, ada je problem..dah la dorg x call, kita plak kene call die..

baik u follow up la 2-3 hari sekali, ada problem ke x..

just some tips ;)

jangan marah~

Anonymous

i pun ada book kad mse pameran kt PWTC. kak leen jnji nak wat..sape skg x buat per2 pn..dl call die ckp kene submit peta dl then baru dorg proceed,

i dh submit peta tp still dorg x buat aper2..feedback pon x bg..
smlm call tok tnye progress..zura ( anak buah kak leen ) ckp akan call balik but then x call pon..

so today i decide to cancel sebab dah x tahan ngan drama dorang..tp kak leen biasela pndai berckp so i bg die last chance tomorrow to give the design..otherwise...i'll stay will my decision...CANCEL..

So beto la per org ckp...please follow up selalu ngan dorg..

Anonymous

betul3...i pon ngah bengang ngan serisireh..so..teruslah cari link2 pasal serisireh..terjumpa blog nih..serius..mmg card diorang lawo2 n unique..then i ngan en tunang pon berkenan la sesangat...terus book coz amatlah berpatutan regenyer...
BUT...janji manis macam tengah tanam tebu kat tepi bibir...kata esok...esok..esok..macam tomorrow never die...tapi hasilnyer masih xde lagi..kiter je yang nak asyik kol...i pon nak bagi tempoh lagi bape weeks..kalo xdapat jugak...terpaksa la cancel sebab xkan nak jemput orang pakai mulut je...
Tapi..tulah..kene sentiasa follow up ngan diowang nih...

AiniQMY

Hoh?????
Siriyesssssss?????

Takleh jadi ni...i have tu folow up jugek kot mcm ni...

U guys really make me heart throbe laaa...wooohaaa..

BTW, thanks ye.. :)

Anonymous

Kak leen kata org yg dia buat lambat tu yg bermasalah.

Sikit2 adjust.. skit2 edit tu edit ni, ubah map lah, tambah info lah ape lah.. then claim nak cpt!

Dia kata dia pon xheran le kalo org bermasalah xnak buat kat kedai dia.
Org pandai komen je tapi nya tak tanya diri snd apa yg dorang dah buat kat kak leen?

Just my 2cent.. i xde kaitan kekeluargaan/business dgn kak leen or else!

Anonymous

helo semua,
just to share...sebenanye aku tgh nk carik no tel seri sireh coz bunting aku lupe nk amek.. tup2 aku terjumpe blog ni.. ape yg korg tulis tu jadi kat aku jugak...haih senasib... skrg ni aku terfikir, slh customer atau salah seri sireh???aku pegang kate2 customer is always right.

aku adalah antara org yg tak bernasib baik.lain yg aku tempah, lain yg keluar..ms aku tempah kad mmg ckp manis,sure siap cepat, kaler tiptop..so aku pon bagi kepercayaan. hari demi hari tunggu tak siap2.takde call aku plak tu... aku sndiri yg kene call.adohaiiiii...
so setelah semakin hampir hari aku nk kawen,setelah di push, kad aku pon siap n aku kene marah ngn org tua aku dan kwn2 aku semua sbb bg kad lmbt.aku diam je laaa.mls nk kecoh2..

saat paling sedih dalam hidup aku bile warna kad aku tak sama mcm warna yg aku nak..dgn selambanya kak lin kate tersalah kertas. Ya Allah...aku rs nk nangissss...tp ape boleh buat.ms dah takde.aku rs nk koyak je kad tu.tp aku pikir balik aku takde kad lain lagi... b4 ni aku dgr jugak seri sireh problem byk. tp diorg pandai bg ayat manis.aku pon termakan....sedihnyeeee

so kwn2, better cek betol2 kad n follow up selalu.itu sgt penting utk mengelakkan kelalain di pihak mereka... jgn jd macam aku.nasik dh jadi bubur..

Mynt

salam.
i jumpa blog ni pon sbb i search seri sireh, then bile baca komen2 kat sini i da mcm berbelah bahagi.........
i punya draf dah siap, tggu nak printing je, but i da ckp ngn dorang i nak my card siap by next week cuz sebelum raya haji, tp bile dah bc bad komen yg kate dorang ni janji manis je, so i dunno weather should i proceed or not? arghhh!! i blom byr half lagi for printing, tp i nak pegi bank after this..

Aini Qamariah

rajin2 follow up..kalau rajin insyaallah... mmg lambat sikit..mine turn out great...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...