CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

November 8, 2009

Birthday Celebration

Holla~~

ok2,aku sangat sengal sebab janji nak update blog,aku tak jugak hupdate2 sampai lah kesudah. ngeee...busy la, this week ade mcm2, since last week lagi pun. Tak kisah la, so, this time, aku nak post yg aku dah janji last week, about my birthday celebration :)

Actually,aku rase mcm ala2 pemalas dan sengal nak update blog pasal birthday sebab ingat nak tulis sekali pasal celeb yg dari my besties..namun begitu tuan2 dan puan2, memandangkan aku dapat rasekan getaran celebration itu agak jauh dimata walau dekat dihati kawan2 baik aku, jd baik lah aku dulukan aje tulis pasal celebration bersama en.azuan sebelum en.azuan kate aku sengal sebab tak reti nak update pasal birthday celebration yg die susah2 buat utk tunangnya ni.. (dlm hati sgt tensen memikirkan bila bffs aku nak celeb ni,STRESS).

ok lah, as i mentioned before, my birthday falls on Sunday this year. Jadi berkat perkenan Tuan Punya Hari Lahir, aku dah isytiharkan COTI kepada seluruh rakan taulan pada hari senin terbabit (replacement holiday namanye). Hari Sabtu tu,boleh plak aku kene KERJA!! Stress korang tau tak! Haih.


Balik dari kerja, En.Azuan kata nak pergi amik hadiah aku,hebat tak hebat la, pasal aku dah siap tau dah hadiah birthday aku tahun ni. Ade cerita sebalik hadiah ni. Kalau korang tgk, ianya adalah cermin mata a.k.a SPEK MATA. Asalnya aku dah rabun lama dah. Cuma aku taknak laa pakai spek ni. Kan mcm skema je tak? So, aku taknak.Tanpa sedar, makin lama mata makin buta, sudahlaa buta mata hati (wakakkaka apekah?), buta mata pun dah nak hampir. Insiden menyayat hati adelah, kat shopping complex, kalau En.Azuan hilang, aku akan menggelupo (tetapi dalam keadaan kaver),sebab aku takkan nampak die,sebab rabun. Paling mengguris hati dan perasaan, bila officemate aku, melambai2 sambil tergedik2 ucap Good Morning dari kejauhan, aku buat muka sardin cap ayam je dan berlalu pergi. Akibatnya, aku pun mendapat sebakul dua ucapan dan kata2 nista dari officemate aku terbabit....minta ampun ye, aku rabun. seriyes. Pada jarak 10 meter pun aku tak leh cam org.

En.Azuan mmg tunang yg prihatin(saye credit anda disini), die tak bagi saye drive kereta kemana2, sebab die kata saye cacat penglihatan. Gagal membaca signboard jalan dan kadang2 gagal juga kenal lampu isyarat. Jadi,aku mmg takleh drive (yey~ aku sebenarnya sgt gumbira). Setelah dia pujuk aku byk kali, dan bawa aku g kedai2 spek, last2, on Friday (30hb Oct,2009), aku setuju lah buat spek. Spek tu la hadiah birthday aku this year. Memang sgt clear ye pemandangan mata aku lepas aku dapat aje spek tu hari Sabtu lepas balik keje tu. Spek tu design die En.Azuan yg pilih. Maklumlah, die yg memegang wallet, jadi, die ade hak mutlak memilih yg mane satu frame yg die nak belikan.

Pilih punya pilih, dari yg harganya boleh menyebabkan Tunang aku sembelit dan cirit birit, kepada harga yg aku mungkin boleh beli sampai 10 frame tukar2 sebab murah benoo, last2, bukan CK, bukan Dior, bukan BOSS, bukan Armani (ini semua boleh mendatangkan muntah darah,memudharatkan kesihatan Tunang aku),saye ambil aje Guess. Senang kan. Sampai dah rase mcm duta Guess pun ade, sampai kene perli dgn En.Azuan, semua benda nak Guess die kata. Lantak laa..suke hati aku laaa....haih..Perincian spek tu adalah diamond2 yg ditabur2..aku berkenan pasal diamong aje, En.AzUan berkenan sebab frame die menampakkan aku muda dan executive look die kate..pape je la.

Guess tersebut aku lupe apekah namanya, cuma yg aku tau ianya latest summer collection, dan kene perli dgn Tunang aku, die kate "kenape ko tak amik yg winter collection?" wah! sgt kasar gurauan tersebut. Seakan2 memerli ye...aku balas dengan jelingan manja yg menusuk kalbu. Pada mulanya, masa aku gedik2 santai tanya2 kat Tunang aku, ape hadiah die nak bg utk besday aku tahun ni, die dgn rasa rendah diri dan selamber berkate.. "Abg nak bg b hadiah paling bernilai, dan paling mahal didunia.." aku tersengih2, hati ku berbunga riang, aku tanya lagi "Ape nak bg?? uuuiii..bestnye...", lalu die pun jawab.. "abg akan bg b KASIH SAYANG.." ohhh..sungguh terharu, bercampur rase nak menempeleng muka tunang aku ketika itu..haih!

oklah2, kesimpulan utk hadiah spek tu ialah, aku sgt suke, dan sgt terharu atas keprihatinan beliau terhadap kekurangan mata ku ini..hehehhehe Love you laling.. ni nak cite pasal lain plak,Kalau ade sape2 yg dekat dengan aku, since last year, aku sgt giler kepada PDA, cinta pertama aku pada PDA jatuh kepada OMNIA, dan HTC Diamond. Sgt2 gile, sampai cousin aku Kak Ngah penah teman aku sehari suntuk cari OMNIA yg murah namun gagal didapati. Aku sgt kecewa ya, lalu last2 membeli N82 aku yg superb ni. N82 ni aku tak pernah menyesal beli, sebab sgt bagus especially gambar, and wifi and segalanya, hp ni mmg terbaik..oh, termelalut jap..kekekek...

Jadi, aku selalu ckp pada En.Azuan suruh dia tukar PDA, memandangkan HP sony die dah boleh masuk Muzium Diraja, tapi En.Azuan taknak PDA, die tak suka. Kami mmg beza citarasa. Kami mmg tak sama langsung. Semua benda bercanggah. Hahahahah but it is FUN! Tiba2, hari jadi aku tahun ni, Tunang aku bg spek dan juga PDA, sebab dia kata die tau aku suka menatang yg mcm kompiter kecik2 ni...hahahahah..happynya aku tak terkata masa tau aku dapat PDA, bila kat tgn aku main2 PDA tu, rasa mcm best giler H1N1 lah! ini siriyesssss...Thanks to en.azuan utk hadiah tu,mmg best.

Tapi, aku pakai 3 hari je, aku mula rase tensen. hahahahahah teka kenape? sebab aku guna hp ni, utk sms, gambar dam surfing. Wajib ade 3 benda ni, malangnya PDA tu gambarnyer dah mcm haram..So, aku tensen. Kan aku suke syok sendiri amik gambar. Ngn PDA aku syok cemane pun, gambar aku tetap tak syok. Sampai aku hangen. Last2, aku suruh En.Azuan masukkan hp sony dia kat Muzium Pahang, dan aku suruh die pakai PDA tu. Aku????? kembali pada hp N82 kesayangan aku (gile ko, hp ni adelah perkara pertama yg paling mahal aku beli masa aku dapat gaki tahun lepas), jd sentimenal value byk......tapi mcm2 mane pun, aku sgt happy dgn besday present tahun ni dari tunang aku.

Sekarang menanti hadiah2 dari bffs (sila beri dgn kadar segera...boleh ke aku perangai camni?), juga besday party dr Bffs jugak Besday party dgn Tunang, dah buat. On Saturday, 31st Oct, 2009. Kat Restoran Orkid Thai. En.Azuan tau fav fod aku ialah butter prawn, so, die pun bawa kat Restoran tu sebab dia kata, dalam Jalan2 Cari Makan, Maria Tunku Sabri tu kata, kat Restoran Orkid Thai ni lah butter prawn paling sedap dia penah rasa. Hahahaha MEMANG SODAP!! aku rekemen kepada korang semua. Bukan butter prawn je, ikan siapakn stim halia dia, perghhhh.....mmg meleleh, sharkfin sup pun..adoi..tangkap cintan (aku tetibe lapar..deymm), dan yg paling penting, sgt murah lah kat situ. Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan pun mahal lagi. Dan tak sedap kat Muara, dah hilang 'kick", sini best giler...

Ok laa...aku dah ngntuk sgt2,tahap gaban..tadi aku g kursus kawen, nanti la cerita pasal kursus kawen tu, sok keje, aku kene tido :)

For En.Azuan, thanks for the celebration, from both presents sampai laa makan2 dan melayan kerenah saye yg agak sengal bila tiba hari keputrian saye..ngeh ngeh ngeh..

Whatever it is, i love everything bout you forever :)

p/s: Bffn & Bffg, ehem2....oooo ehem3....ehem3...aku sakit tekak..

Boooooiiiii~

8 ideas:

Nani Jauneh

cik gon jay kata die merdeka on 13hb ni. so, tgk la cane eh..lalalalalaaaaa~

syg kmu! jgn marah2. nnti bertambah rabun! :D

AiniQMY

oh??? sgt lama lagi yeh..haih...ape laa die tu! nak kena nih~

Baiklah...makcik akan sabar menanti..

sista_siska

aku nyer kowang ley peram smp berbulan2 lamanya... inikan pulak kamu...
kiter wat nex year... celeb belated bday kamu n nanok + bdy aku jugekk... maw ka???
wakakkaka

AiniQMY

oooooo.....itu vavi namanyer! haih..ade plak masa kamu ye nak bukak blog? dah update ke blog kamu? ni ade kad kawen dari Fala, die suruh bg kamu. Kad kawen emy jugek...bila mau amik laaaa aci??

sista_siska

fala kawen bile??? kite pegi jom??? kad kawen emy nnt aku amik, x pun aku suh moktam jek ambik... baju dah siap ka????

AiniQMY

emy kawen 5hb....fala 6hb..huhu cane??? baju aku dah siap dah..baju kamu dah ke? anto kat tailor aku laa cepat sikit..haih

Nani Jauneh

wei! aku hantar esok pagi! :D ampunkan aku! eh, fala kawen 5hb kt tabung haji kelana jaya. mesti la kite x dpt pegi kan? kalo 13/12 tu miji side kt batang kali. mau kaa??

AiniQMY

fala 6hb laa...cube tgk balik..haih..tak kisah laa fala ke miji...ok je..cuma batang kali itu jauh seperti air dipinggir kali...oh?? *merepek*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...