CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

September 28, 2009

Al kisah Si Keli


Hehe..lawak je aku rase nak tulis post this time..kenape? sebab al kesahnyer after balik dari melaka, aku tulis post Eid 2009 tu, khamis mlm, 1 hari selepas sampai umah Klang, aku balik balik melaka..hahahaha


Semuanya pasal aku rase bosan duduk kat Klang, so aku ajak En.Azuan balik kg. Kebetulan sgt my fav Aunty dtg Klang, khamis malam die nak balik melaka..kami ikut laaa....En.Azuan drive mereta my aunty..sampai melaka takde benda nak buat jugak..tapi best laa balik kg dgn En.Azuan....nanti aku cite ape aku buat..


Jumaat tu, Opah tanye, nak makan ape lunch nanti, Aunty aku takde, tgl opah, aku and En.Azuan aje kat umah tu...aku jawab pape laaa...tetibe tgk2 opah tgh menyangkung...die tengah tangkap ikan kat dalam akuarium..ikan keli...hati aku berbunga2 riang...ikan fav aku tu...tau2 je Opah ni..


Tgk2 opah tertonggeng2 tu...aku rase lagi baik aku suh En.Azuan yg tertonggeng2..wakakkakaka jdnyer..aku suruh laa En.Azuan amik alih tugas opah menagkap ikan keli tu...Die pun dgn sgt berlagaknyer berkata : "ikan laut pun aku leh tangkap ini plak ikan dlm kolam..cehs" sebenarnye aku bengang dgr ayat terbabit...aku diamkan aje laaa..tunggu punya tunggu punya tunggu..lama benoo die tangakp ikan akuarium..ngalahkan tangkap ikan laut..tula, berlagak lagi..bile aku komplen die cakap.."licinlah" pastu.. "eh,terlepas laaa tadi dah dapat dah..." adeh laaa..mcm2...


last2 dapat laaa 4 ekor..terus opah suruh plak kasi ikan keli tu pening..sebab opah nak siang...korang tgk laaa video yg aku letak kat bawah post ni nanti cemane buat ikan keli pening, versi En.Azuan...lepas ikan keli dah pening, opah plak siang ikan keli, pastu die amik daun pisang,ramas2 dgn ikan keli yg dah bersih tu..tujuannye nak buang licin2 die..tak kasi die berlendir...oooo itu petuanya..hehehehe


Ikan keli tu opah masakkan spesel utk aku makan...opah tak makan ikan keli..aku balik ni die masak kan...hehehe ikan keli sambal..sile rujuk gambo yeh..sgt sodap...itu lah cerita ikan keli kali ni...pasni nak kena buat post lain..pasal aktiviti mlm aku di melaka Jumaat tu..hehehhe.. selamat membace...



video

6 ideas:

♥ G-Jã ♥

1 pembunuhan yg kejam.. mcmni ke cara bunuh keli.. tak sanggup lah nak mkn.. sedey!!~

AiniQMY

hahaha..sape yg ketuk tu laa kejam... yg makan tak kejam sgt
huhuhuhu salah kan die!! ngehngehngeh!

senorita_alynne

pergh...sodap weh ikan koli tuh..den kempunan nih..suh opah ko dtg klang then masak utk den..hehehehe

AiniQMY

alin..ko pregnen dulu..ko pregnen je aku tunaikan permintaan ko..insyaallah...wahhahahahha

sista_siska

hoh camtue ke cara nak peningkan keli tue??? scareyyy jek..eh dak wan tue cam takut2 jek ngan ikan tue.. betul ke die kaki pancing?? konpius!!!

AiniQMY

hahaha...betul laa tu laa carenye..mengikut kate wan..itu lah caranya..aku iyekan aje..susah nak tangkap..atau mmg die takreti tangkap ikan..hahahah tapi berlagak mcm reti...wakakakka kan? kan? kan? kalau suh moktam ni mau die duduk atas ikan ni plak t..hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...