CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

September 6, 2009

Ini Seriyesss!!


Pada yg tak nampak, YM di atas adalah antara aku dan EnAzuan. Mungkin ramai yg tau, hobi unggul dan utama dia, iaitu, MEMANCING.. pantang nampak air sikit, lopak sikit, longkang pun jd lah..mule lah die tersengih2 pandang aku..dan selaku tunang yg sgt mementing kan keselamatan dan jugak sgt tidak suke perkara2 LAGHA, aku akan bula kerutkan dahi aku, cekak pinggang, dan muncung sikit sambil berkata "ah, takde3!!jgn nak tersengih2!!"..

Ni adelah perbualan aku dgn En.Azuan pasal mancing tersebut kat YM tu... :
Aini Azuan: abg..BUZZ!!!
Aini Azuan: ade ke tak nih..
Aini Azuan: biar laa takde pun...
Aini Azuan: b nak cakap jugak..
Aini Azuan: td b dapat sms dr izhar
Aini Azuan: die tanya siape staff nama Azhar,staff penang..
Aini Azuan: so b tanya kenapa..
Aini Azuan: die kata, dia dpt sms staff tu jatuh kat laut..kat kedah...
Aini Azuan: tak timbul sampai sekarang
Aini Azuan: b bg laa details, umur 24,join ibil bulan 5 rtu
Aini Azuan: so..b tanya cemane leh jatuh kat laut..
Aini Azuan: jawapannyer...g MANCING..bot terbalik..
Aini Azuan: jadi..
Aini Azuan: kesimpulannyer kat sini...
Aini Azuan: ANDA DIHARAMKAN MEMANCING SEUMUR HIDUP..SAMA ADA DILAUT, DISUNGAI, DI TASEK ATAU DIMANA2 JE YG ADE TAKUNGAN AIR SEKALIPUN...SEUMUR HIDUP...
Aini Azuan: HARAP MAKLUM!
Aini Azuan: SEKIAN!
Aini Azuan: oh lagi satu..
Aini Azuan: KEPUTUSAN PENGADIL ADALAH MUKTAMAD,SEBARANG SURAT MENYURAT TIDAK AKAN DILAYAN!
TuNang: alaa..kalo dah nk meninggal tu tgh dok dpn laptop pun bole mati yang
Aini Azuan: AH!!
TuNang: ishkk..tu dah mmg takdir dia mati kat laut la
Aini Azuan: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
TuNang: abg kalo gi pun abg pakai life jaket la sayg
Aini Azuan: takde2
TuNang: ishkkk
Aini Azuan: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
Aini Azuan: takde3~
TuNang: alaaaaaaa
Aini Azuan: dah kate dah..
Aini Azuan: sebarang surat menyrat
Aini Azuan: sebarang alasan
Aini Azuan: rayuan
TuNang: sms bole?
Aini Azuan: takkan dilayan
TuNang: emel ke
TuNang: hehehe
Aini Azuan: sms pun tak bole!!! haih!!
Aini Azuan: email pun tak!! org kate takleh2 takleh lah..melebih dr pengadil ko nih!!
TuNang: ala..kedekut la
Aini Azuan: kedekut mak kut...
Aini Azuan: tak kire
TuNang: xpe..nnti pegi senyap2 je xnak bgtau
TuNang: hehehe
Aini Azuan: ooooo cube laa buat...ko cube dulu
TuNang: hehehe..xnak aa
TuNang: x berani
TuNang: huhuhuhu
Aini Azuan: hah...tau takpe...
Aini Azuan: kalau nak manceng..nanti aku belikan ko akuarium kecik...saiz S..aku letak ikan emas..
Aini Azuan: ko mancen depan tb..
Aini Azuan: sudah!
Aini Azuan: syarat dah pun di longgarkan...jgn nak mintak lebih2...
TuNang: uihhh
TuNang: alaaaaaaa
TuNang: tu pakai panceng mainan tu bole la
Aini Azuan: naseb aarr..lalalala~
Aini Azuan: takpun aku belikan mancen permainan yg utk budak2..yg magnet tu...ikan bukak mulut ko panceng...
Aini Azuan: senang
Aini Azuan: tak laa bsah lantai umah..

hah, tu laa ceritanya, dan actually panjang lagi YM tu..malas aku nak paste, mmg betul, ajal maut ditgn tuhan, malapetaka ni kie tak pernah tau pun bile die nak sampai pada kita, tapi ape yg boleh kita elak..kita elak laaa tak? k laaa..aku nak mandi...pada semua kaki pancing, HANDLE WITH CARE!!

p/s: En.Azuan, sila bungkus semua perkakas2 memncing anda, saye nak buat sedekah amal jariah dibulan Ramadhan ni kepada anak2 yatim.

Sekian.

8 ideas:

♥ G-Jã ♥

ye... ini seriyess...
kalau hubby akak pulak giler bola.. tak kira lah panas terik.. ujan lebat.. ttp nak main bola... slalu pesan kat dia.. kalau time kilat petir tak yah lah main... dia akan ckp ajal maut di tangan tuhan... mmg lah.. tp kalau dah kilat pun nak main bola... tu maknenyer menempah maut... arrgghhh!!!!

AiniQMY

betul3 (versi upin ipin) dprang ni kalau kite cakap manjang laa nak bangkang...bijak betul otak die nak kasi alasan...ade je mcm2 alasan die nak bg..geram betul lah! bila jd pape nanti, sape susah..mmg betul ajal maut ditgn tuhan,tapi bila benda yg kita dah ingatkan tapi die buat jugak, and jd pape...akan rase mcm ralat sgt..kan?? dorang ni tak faham..nak aku cakap tamil jugak agaknyer! haish..

sedara ko kat gujarat

Deyyy...மொழியும் தேசியமும் "தமிழ் எங்கள் உரிமைச் செம் பயிருக்கு வேர்
ammaa..

AiniQMY

ko mmg mengade kan? aku tau laa ko mmg asal tamil nadu tamil nesan tu...tapi tak payah laa nak btau kat sume org tunang aku mmg tamil..haih.. oi abg..mane ko dapat tulisan tu? ko ade je kan??!! eeeeeeeeeeee....

sista_siska

hoh masalah kite same... moktam pun terkena virus ni aini.. berbakul-bakul aku bg ceramah soh tinggalkan hobi yang sangat membuang masa tue.. (melatih kesabaran katenye!!).. kalo mancing malam, boleh la kira.. tapi kalo msk prtndingan memancing, dok sane dr pagi smp tengahri,kulit yg mmg legam jd cam arang..mane mak tak marah.. lm2 org cakap tunang aku mmg keling estate!! eii screy... ~cuba bayangkan...

AiniQMY

hoh? g pertandingan mancing? menang ke tak? wan pun ade cita2 yg sama..tapi mak cantas cita2 die nyah!!! melatih kesabaran konon..tak jugak penyabar aku tgk..hampeh! Moktam tu jgn laaa berjemur, sekarang pun dah mcm keling estet, kalau ko jemur lagi, akan jd mcm sedara wan kat Gujerat tu...wakakakkakakaka cemane?

senorita_alynne

pergh..caring rupenye si aini kat tunang nyer...kalo la aku bole berkata sedemikian kat suami aku..ekekekek...
*nasib baik suami aku bkn kaki pancing*

AiniQMY

ye....ye....sgt caring... caring is sharing..wakakaka takleh2, aku kena bertindak sebelum jd pape yg tak elok in future...huhuhuhuu takpe..ko kalau tak suke ko ckp aje..tapi confirm2 ayat ko tu lagi murni dr ayat aku lah tak..wakakakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...