CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

September 30, 2009

SEPI katenyer

"Bisik ku pada bulan

Kembalikan temanku, kekasihku, syurgaku..

Tanpa dia malam menemaniku..

Sepi memelukku..

Bulan jangan biar siang..

Biar malam ini kelam..

Biar ia sepi sepertiku......."



Sajak : hebat

Latar belakang penceritaan : Bagus

Lagu2 tema dan lagu scene : Tepat

But still.....i cant feel the real emotion of SEPI itself when watching it. hahaha am i sengal? maybe, but, mmg tak rase SEPI, sebab didominasi dgn happy ending lebih dari sad ending or SEPI per say..tak kisah laa..just a comment ok...takde ape pun..maybe i expect too much for this film.. :)



tgk filem2 mcm ni tiba2 buat diri rase mcm terbawa2 pada mcm2 "scene" dlm hidup aku sendiri...byk sgt, mcm album berkembar dah gamaknyer aku rase kalau nak selak..hahaha bahagi2 kan hidup aku pada beberape peringkat and pecahan (dah mcm cikgu sains & matematik) setiap satu ade kisah2 yg tersendiri...



Sedih dan kegagalan mendominasi sebahagian dr hidup aku, namun gagal utk ramai org2 yg rapat dgn aku sedar perkara ni...i am a good pretender by the way..tapi..sgt2 percaya every storms will end up with rainbows....here i am now..bgn dari semua kisah2 kegagalan... :) for u guys out there yg same jugak mcm aku..good luck to u guys...Allah will always be with us..through better or worse, insyaallah..all we need is to believed.



Actually today, 29th Sept,2009..sgt byk benda yg aku tahu..sgt byk yg aku mule sedar..dan aku sgt bersyukur, He heard me...masa aku terjatuh dulu.. :) mcm2 aku doa, mcm2 aku harap...dan selepas tu..nothing happened..but still...aku tetap doa lagi...dan harap lagi....dan akhirnya sampai hari yg aku tggu2, dan sampai masa yg aku nanti2 kan... tapi tak tau nak senyum / happy / ape... sengal laa aku ni.. patutnya aku senyum lebar....kalau boleh party2 ke..hahaha tapi tak.. kenape yeh?



takpe laa..lupe kan...yg penting hidup aku ni..bukan hidup org, SEPI aku dah berlalu...kisah2 lama...dah habis, kisah2 yg pahit dah aku telan..dah pun buang dlm toilet pun (kalau telan kene buang,jgn jadikan darah daging), yg manis aku telan dan simpan...hehehe...



well korang2, as usual sorry laa korang terbace entry aku kali ni yg merepek ni..takde ape nak cite pun selain aku terase cite SEPI tak cukup SEPI, dan aku teringat cerita2 lama...about my life,love,friendship...and many more.. :)



Masih lagi berdoa yg terbaik buat mereka yg pernah ade dlm diari2 hidup aku, as so called family, bfs (haha), kawan biase, kawan baik, org2 yg selalu ade masa aku susah dah senang zaman dulu2, zaman belajar kat KTIM (Bum and budak2 umah jugak memeber lain), dungun(tak perlu sebut dah..plus mamat and zepah gedik), melaka, sekarang...dan sebagainya...we are just not perfect to expect perfection of others in life..and thats why what has happened was happened..kan? :) take it as life lesson learned...and may we have a better one in future, insyaallah..



To my all my family : never failed to stand beside me..no matter what..all of you are my soul...

To my Fiancee : Allah give me just 1 life to live in...and it is u...you are my life..

To my Bffs : accepting my imperfection and never let me walk with sorrow..all of you are my heart..

and the rest, yg same2 have dropped your signiture in my "diary" tak kisah laa dengan warna ape korang sain, hitam,merah,rainbow or anything...thank you so much.. :)

"whatever you give to life, it gives you back..
Do not hate anybody..
The hatred, which comes out from you, will someday comeback to you..
Love others, and love will comeback to you.."

Aku sekarang adelah aku...disebab kan ape yg berlaku...

Selamat malam..




5 ideas:

senorita_alynne

woo...mlm2 nih syahdu lak ayat ko..tetibe lak aku teringat KISAH HITAM aku sblm aku knal laki aku...hahaha tp puisi SEPI ni ade kaitan dgn love stori aku satu tika dlu..ekekeke tp itu dlu..now dh x sepi coz tiap2 mlm dh ade org menemani aku..sape lg kalo bkn SuamiKu Kekasihku Syurgaku....hahah b4 aku turut sama sengal..better aku chow dlu..

sista_siska

mlm2 layan feeling besh gak kan... erm..aku pun SEPI skang nih....

AiniQMY

Alin: secara seriusnya, aku mmg teringat laa pada sisi2 gelap zaman purbakala..tapi lin, mcm aku ckp kat bawah entry aku tu..
"aku adelah aku..setelah ape yg berlaku"
kalau benda2 tu tak jd..aku pun tak jd mcm aku yg sekarang..kan? :)
ko mmg nampak happy dan bahagia..terbaik utk ko!

BffG : nape kamu sepi? pasal moktam sengal tertelan telepon menyebabkan die tak kol kamu mlm td?? wakakakakka

senorita_alynne

tp kan b4 kawen aku ade la list2 laki yg 'konon' terbaik..last2 sume x jd...skjp je jp laki aku trus couple...then trus bertunang and kawen....dlm setahun setgh la...hahahhaa...

*ini namanya jodoh*

sengaja je Allah bg kite jp insan yg salah...supaya kite bole blaja sumthing sblm kite btul2 jp jodoh kite

* terror lak aku berkata2 *

Nani Jauneh

aku baru baca entry ni......u're almost right with everything. u are a good pretender. u're good in hiding ur feelings. aku pun tatau bile zaman kejatuhan kmu dulu...but when u're happy, im happy. when u're sad, aku ikut sedih. bile kmu bengang, aku pun ikut bengang jugak same dgn kamu... yg itu aku confirm kita ade share sedikit sebyk le.. :)

and SEPI..sepi, dan sendiri aku benci. ingin bingar aku mau ke pasar~ seriously, u've been through a lot in ur life. aku pun kot. the ups and downs. dan aku paling x suka bila sepi. truly thx Allah for having my family and kmu ngn gee. kalo x, kosong kot idup aku. waaahhh. but seriously :)

itu aje..aku tgh tgk cite walk to remember. sebab tu aku rasa sedih skang. nnti aku tulis lg. bye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...