CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 14, 2010

Bride's Journey Begins : Bridal Henna (inai pengantin)

Hari ni kerja mcm ulam surfing (eh,hari ni je ke? bukan hari2 mmg kerja dan surfing ke?), tiba2 terfikir pasal corak henna atau inai pengantin yg aku kene buat hari Khamis (29th April,2010) kat satu beautician kat Klang. Dah siap booked and bayar deposit dah pun. Cuma, dia kata, corak dia akan pilihkan.

Actually aku terjumpa aje butik tu, masa tu En.Azuan tengah repair kereta kat Proton betul2 sebelah butik tu. Then, aku masuk nak tanya harga la if nak buat THREADING, dia kata, RM15, full face. Eh, mcm murah. So, aku terus try buat. Dlm 15 minit siap. Saje je try dulu, takut kalau2 muka aku ni sensitif (eceh..sudah laa muka kulit biawak, sensitif kebende?" hahahahaha...

Dia oter sekali laa kening bagai semua memandang kan aku mmg tak menjaga kening dan segala bulu2 yg ade kat muka aku, tiba2, waaaaaaah, LICIN! hahahaha..oi2, kening ada laa...muka licin, kening dia betulkan aje..ish! Terus aku belek2 price list die, and tgk ada henna, aku terus aje la booked sebab dekat dgn rumah.

Sekarang, after 1 week aku pegi sana, aku terfikir, aku kene cari design, takut design dia buat tak kene selera aku. Dia Indian lady, mesti dia taste ke arah design2 India lah tak? aku melayu, nanti design henna mcm india cemane? So, aku sufing la gambar2 henna. But still, tak tau nak pilih mane 1..hahaha..

Nah tgk!
ni bahagian kaki, perlu ke mcm ni? atau di simplekan?


corak ni mcm comel kan? rase mcm nak mcm ni. Ke huduh weh?


ni simple aje..pun berkenan jugak.. :)


Erk..kecik plak gambar ni...cantik kan? ke sebab kulit putih? kulit aku itam..hahaha


cantik henna kaki ni..pandai yg lukis ni.. :)





ok. bercakap pasal henna atau inai ni, perlu ke aku pakai 1 jari penuh? atau hanya kat kuku? pening ni...cantik ke kalau penuh? ke letak kat kuku je cantik..aik..pening lagi....En.Azuan tak setuju pakai henna ni. Dia kate, inai aje. Tak payah lukis2, die kate org melayu kawen tak buat mcm tu. Pastu die kata, jgn nak ikut2 budaya bangsa lain...hehehe kene marah..pasal henna...

Tapi naseb en.azuan tak baik sgt, sebab dapat Tunang degil dan tak suka dengar cakap org bila hati dah berkenan satu2 benda, lepas tu ditambah rasa yg amat excited, menjadikan aku taknak dengar cakap dia. Lagi teruk, aku plak paksa dia pakai inai 6 jari (kiri 3, kanan 3) dan..dia kate aku GILE! En.Azuan kate dia akan pakai, tgn kanan aje..or tgn kire aje...*sedey*

Sudah laa cite pasal dia, cepat bg solution, mana corak yg best? hehehehe Take care! daaa

11 ideas:

Sarah Abd Rahim

Hi Aini.. Just found your blog through Aim's blog.. ;)

Cantik design² henna tu.. Especially design kaki yang first tu.. Your hubby-to-be tak suka henna? Sedih tu. But actually, even tradisi inai 'kita' ni pun memang diambil dari orang India, termasuk dengan adat bersanding sekali so i rasa macam tak salah kalau pakai henna.

For me, i'm lucky. Hubby orang Punjabi so lagi detailed design tu, lagi dia suka. Maybe you can pop by my blog and tengok design henna that i did for our wedding.. ;)

ps. i've linked you.. =D

AiniQMY

Sarah deary!
Thanks for visiting mt blog, now i nak pegi tgk design henna kat blog u...sure comel2!

yey~

i linked you too! hehe

Nurul Fazreen

design for kaki aku pilih yg 1st tu..sgt santekk tp bukan kat kaki ko..ekekeke

AiniQMY

Reen,

ko mmg takkan sapot aku kan? cantik kot kat kaki aku..mungkin laaa bahahhahaha

Saed Ramadhan

buat henna butterfly kat belakang.. baru seksi.. hikhikhik

ciDa

aku suke yg no 3. cun n simple! :)

AiniQMY

oi Ed,
Tak membantu betul kamu ni!

Cida,
Num 3 ye..same laa aku pun!

wannie7984

Yang,
Utk tgn kite prefer gmbr 3rd. utk kaki plak last skali tu..heheheh..
utk wan soh dia pkai 3 jari kanan n 3 jari kiri yeh =)

AiniQMY

ooo..heheh...baik2...wan tak mungkin...die kate, die taknak...
:(

Nani Jauneh

aku suka henna no 2!biar la penuh tangan kmu tu dengan inai..bru org tau kmu tu baru kawen..kalo stakat inai secotet tak perlu kawen la weiii!

AiniQMY

Baik boss..aku akan suh india terbabit mengkalerkan tgn dan kaki aku ala2 aishwayra rai..cemane? *angkat2 kening*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...