CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 22, 2010

Bride's Journey Begins : Khemah Pengantin

Khemah Pyramid ke, arabic ke, gazebo high top? *blur*

Aku baru je jumpa dgn vendor khemah 5 minit yg lepas. Baru habis discuss. And this is the 1st discussion and will be the last discussion jugak with him utk majlis aku. Gile kan? next week majlis, hari ni baru nak jumpe vendor...hahahah semua last minit aku ni. Seperti biase.

Siapa vendor aku? Ermm..malangnya dia tak ada sebarang webpage utk korang lawati. Takpe2, tgk kat bawah ni contoh2 yg aku letak (apa yg aku request), so, nanti, bila on 1st May, kite tgk ape jadi ya. Errmm, hati aku tak risau pasal khemah. Sebabnya, dia dah pernah buat for my sister last year. Everything ok..so, aku rase, my turn pun akan ok, insyaallah~

Biase kalau khemah sekarang, semua org nak gazebo high top. Kan? Cantik, siap mcm ade bendera kecik sekali..kan??? Comel2...aku dinasihatkan oleh vendor, jgn amik arabic, sebab beza bentuk sikit aje dr Pyramid. Tapi harga mahal..Kalau nak, amik gazebo terus. Fikir punya fikir........kan aku pengantin bajet, so, aku telah pilih pyramid *ape? tak cantik? cili mulut kau nanti!!*

Actually, lain org lain fikir nya kan? Me too....utk aku yg dah selalu ke kenduri kahwin ni, bahagian luar tak selalu masuk gambar..kan? Tetamu pun tak selalu tgk khemah dari luar..kan? kejap die tgk taim nak dtg, then taim balik..kan? So, terfikir plak aku, bahagian luar ni tak penting..yg penting adalah deco khemah aku bahagian dalam..hehehe..

Maka terjadilah request seperti dibawah bertemakan Hijau Cream, garden katenyer..hehehe :

1. Khemah Pelamin (Backdrop, red carpet, underlayer, chandelier, scallop) - 1 Unit
2. Khemah Makan Beradap / VVIP (Banquet set for table, chairs, skirting, underlayer, chandelier,scallop,meja kek) - 1 Unit
3. Khemah Tetamu (Scallop, 1 layer scallop tengah khemah, VIP Table set with alas meja bulat, skirting, plastic alas meja, center piece (bunga), kerusi sarung) - 4 unit
4. Khemah memasak with pangkin - 2 Unit
5. Tambahan : meja utk Guess Book plus kerusi yg bersarung reben *eceh,mcm korang penat sgt nak menulis*
6. 3 buffet line banquet style.

Hehehe.. itu lah die..Total harga utk 8 khemah ini, dan semua tambahan serta segala hiasan VVIP adalah...mane boleh kasi tau.. hahahahha...but, name me as pengantin budget, harussss harganya murah sahaja, secara serious.

Nah, enjoy gambar2 yg i dah tunjuk pada vendor supaya dia buat like this.. :)

Ini adalah cth meja dan kerusi tetamu. Cuma alas meja hijau tu kat dalam, skirting putih luar, and akan ade plastic alas meja...kerusi bersarung tapi takde reben :)


Semua meja tetamu akan ada center piece (something like this,maybe kecik sikit)


Chandelier and underlayer like this for khemah pelamin and makan beradab / VVIP


Ok, utk khemah tetamu, underlayer putih tu tak ade..yg ada hijau tu saje kat bumbung tu.. :) baru laa beza dgn khemah pengantin..kan? ngeee


For khemah makan beradab / VVIP, semua kerusi dan meja adalah banquet, bukan kerusi plastik :) dan hiasan banquet style jugak. *suka*


and, last one...my Wedding Guest Book table.. with skirting and chair yg bersarung dan reben.. *sila tulis dlm buku ini nanti ok!*


 Haaa..itulah dia..so? How? hehehe weh, ini ape yg di request, outcome belum tahu lagi tau jd ape..wait and see ok! :)

Penat ni layan pakcik vendor tersebut.......nak tido..tatatata :)

6 ideas:

nolly

eheheh cun~!! tp syg aku xleh nk attend.. nnt kamu upload pics byk2 tau..muah lebiuu.... < mama nolly>

Sarah Abd Rahim

Fuyooh! I tot my preparations were last minute.. Tapi rasanya you menang Aini hehe.. 1 week before the wedding baru cari vendor? I award you the prize of "CALMEST BRIDE EVER!"

*winks*

AiniQMY

Nolly:
tu laa tak dapat dtg plak..takpe laa..ko take care je laa k..berpantang dgn berhemah! :)

Sarah:
Tu laa..i lembab, dan cam tak fikir sgt. But, discussion was good, sebab, sekali aje, and semua sekali di calculate, di arrange, di request. Hopefully semua ok laa kan? Takut jugak ni..hahaha

azira.arif

bape harge nye? kalu kat bangi ni rm300 per khemah siap kusi meje, tp arabic nye khemah

AiniQMY

Range harga murah aje ni..siap dgn table setting utk makan beradab semua.. :)

Ok laa...tak mahal sgt.. :)

Si Angsa Putih

Salam... blh tolg emailkn mklumt mgenai khemah2 ni kat sy. send kn email sy "linda_saz@yahoo.com" trima ksih :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...